Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.
İyi Forumlar Dileriz
TSF
fauxcarnival » 18 Haz 2012, 22:49
Merhaba herkese, soracagim sorular cok komik veya basit gelebilir. Hayatimda daha once hic otomatik saat kullanmadim ve bir otomatik saat almak istiyorum.
Oncelikle, saati aldik. Eve geldigimizde, kutuyu actik ve saat durmus vaziyette. Bu saat nasil kuruluyor ve calisir hale getiriliyor?
Bir de ben saatimi 2 gunde 1 gibi kullanmayi dusunuyorum. Her 2 gunde saati tekrar kurmak zararli midir?
-

fauxcarnival
-
aokyy » 18 Haz 2012, 22:58
Otomatik kurmalı saat ise kolunuza takıp bir iki salladıktan sonra çalışmaya başlar. Manuel kurmalı ise kurma kolunu kullanarak kurmanız gerekir. Otomatik saatlerdeki güç rezervleri günümüzde en az 38 saat civarı oluyor. Saatiniz tam kurulduktan sonra en az 38 saat çalışabilir. Hergün kurmak zararlı bir şey değildir.
-

aokyy
-
fauxcarnival » 18 Haz 2012, 23:01
Kurma islemi bildigimiz pilli quartz saatler gibi yani? Sallayip calistirdiktan sonra pimi cekerek?
-

fauxcarnival
-
drk » 19 Haz 2012, 00:13
Saati sallayınca çalışmaya başlar, pimi çekerek saati ayarlarsınız. Pilli saatlerde saati kurmanıza, sallamanıza gerek yoktur, kendi kendilerine çalışırlar.
-

drk
-
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425, Google [Bot] ve 221 misafir