TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Yeni Ald覺覺m IWC Portuguese Saatim Hatal覺 覺kt覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yeni Ald覺覺m IWC Portuguese Saatim Hatal覺 覺kt覺

Mesaj Bond » 18 Eyl 2012, 14:17

Triton bu ilerden Bond gibi anlamak iltifat覺n i癟in teekk羹rler. Ancak anlad覺覺m覺z 繹zel falan bir ey yok inan :) Bunlar tamamen dikkat, arat覺rma ve TSF nedeni ile olay覺n daha i癟inde olma durumu ile alakal覺. Yard覺mc覺 olabilmek i癟in arat覺rmak art. Bir 癟ok arkada覺m覺z saat konusunda kendisini burada baya gelitirdi. Bana bu forumun ilk g羹nlerinde saatten 癟ok anlad覺覺n s繹yleyen baz覺 kiilerin asl覺nda ger癟ek saat癟ilik ve saatlerle hakk覺nda elle tutulur hi癟 bir ey bilmediini ben bu ortamda payla覺lanlar sonras覺 anlad覺m. Bir 癟ok kii bu ayr覺mda ve dier konularda 繹zellikle model, marka, tarih癟e, sekt繹rel bilgi, 羹retim, t羹ketim trendleri, teknik detaylar vb gibi konularda kendilerini o kadar 癟ok gelitirdiler ki imdi okuduk癟a san覺r覺m hepimiz memnun oluyoruz. Elbette aram覺zda saatlerle / markalarla ve bu dala bal覺 dier konularla ilgili 繹nceden tecr羹be, ilgi ve bilgi sahibi bir 癟ok deerli kiide var :champ:

Sahte orijinal ayr覺m覺 i癟in model bazl覺 deiebilen ve s羹rekli g羹ncellenen detaylar var. Bunlar覺 tek tek burada paylamak pek uygun ve kolay deil. Baz覺 kald覺r覺lan payla覺mlarda konular hep istenmeyen noktalara gitmiti, bu sebeple 繹zendirici olmamas覺 ad覺na hi癟 羹zerine konuulmamas覺 inan覺n daha iyi. Ama genel olarak belirli kriterler ve dikkat edilmesi gereken eyleri forumda daha 繹nceki konularda detayl覺 olarak yazan bir 癟ok kii oldu. Bu genel belirtilen baz kriterlere dikkat etmek hata yapma oran覺n覺 en aza indirecektir zaten ve san覺r覺m bunlardan en 繹nceliklisi g羹venilir ve yetkili yerlerden al覺veri yapmaktan ge癟er. Bunlara dikkat edildikten sonra bu gibi bir durumla kar覺lamak neredeyse imkans覺z. Forumda 繹rnek alarak bilgi al覺nabilsin ve ipucu olmas覺 ad覺na b覺rak覺lan baz覺 benzer konular mevcut ;)
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Mesaj brckk » 18 Eyl 2012, 21:30

Soluksuz okudum :)
Kullan覺c覺 avatar覺
brckk

Kay覺t: 05 Eyl 2012, 21:20

Mesaj buTa » 18 Eyl 2012, 22:21

zub123 yazd覺:ge癟mi olsun sevindim hallolmas覺na.
ben de foto eklemeyi 繹renince 2. el ald覺覺m iwc engineer fotolar覺 koyay覺m da bir ibretlik durumla daha m覺 kar覺 kar覺yay覺z bilelim. :P

Eski 3227 Ingenieur ise sab覺rs覺zl覺kla fotoraflar覺n覺 bekliyor olaca覺m zub123. Merak ettiim ancak deneyemediim bir model .. :thumbup:

serdarfb yazd覺:Panerai hala bende, ,ibretlik sakl覺yorum. :lol: maddi a癟覺dan oda halloldu. :thumbup:

Yav Serdar Bakan, eski konular覺 okuyunca hat覺rlad覺m, b繹yle bir olay覺n vard覺.. :D Hadi foruma 羹ye olmadan IWC ve Panerai anss覺zl覺覺n vard覺 da , forumda o kadar megul olduktan sonra u sahte ,tac覺 k覺sa TT sub'a ne demeli? :D O nu da bana g繹nder bari.. :D
Kullan覺c覺 avatar覺
buTa

Ya: 49
Kay覺t: 08 Eyl 2011, 23:23

Mesaj serdarfb » 18 Eyl 2012, 23:15

Bond :champ: Bakan 繹yle yada b繹yle u an elimde sahte bir saatle ne yapaca覺m覺 a覺rm覺 bir halde olabilirdim. Biraz ans eseride olsa bu olay ortaya 癟覺kt覺 ve Drk'nin 繹nderliinde t羹m TSF bana doru yolu g繹sterdi. :thumbup: Bununla beraber, bug羹n saatlerin orjinallii hakk覺nda yorum yapma cesaretine de erimi vaziyetteyim. TSF 癟ok kaliteli ve d羹zeyli bir forum ve faydalanmas覺n覺 bilenler i癟in bir 癟ok 繹nemli bilgi mevcut. Bir kez daha hepinize teekk羹r etmeden ge癟emeyeceim. :champ:

evidence :D Ta癟 tan baka birde opar konusu var. vmetin,seRxx ve ucundan Miriel dostlar覺n da oyununa gelmedik deil. TT sub renkleri itibariyle zor ama opar ne zaman istersen emrine amadedir. :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
serdarfb

Ya: 54
Kay覺t: 17 Haz 2012, 18:26

Mesaj buTa » 18 Eyl 2012, 23:20

Son c羹mlen yeter... :D :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
buTa

Ya: 49
Kay覺t: 08 Eyl 2011, 23:23

Mesaj serdarfb » 19 Eyl 2012, 09:15

Hangisini istersen dostum :thumbup: Laf覺 olmaz.
Kullan覺c覺 avatar覺
serdarfb

Ya: 54
Kay覺t: 17 Haz 2012, 18:26

Mesaj ZubFB » 19 Eyl 2012, 10:15

evidence yazd覺:
zub123 yazd覺:ge癟mi olsun sevindim hallolmas覺na.
ben de foto eklemeyi 繹renince 2. el ald覺覺m iwc engineer fotolar覺 koyay覺m da bir ibretlik durumla daha m覺 kar覺 kar覺yay覺z bilelim. :P

Eski 3227 Ingenieur ise sab覺rs覺zl覺kla fotoraflar覺n覺 bekliyor olaca覺m zub123. Merak ettiim ancak deneyemediim bir model .. :thumbup:

serdarfb yazd覺:Panerai hala bende, ,ibretlik sakl覺yorum. :lol: maddi a癟覺dan oda halloldu. :thumbup:

Yav Serdar Bakan, eski konular覺 okuyunca hat覺rlad覺m, b繹yle bir olay覺n vard覺.. :D Hadi foruma 羹ye olmadan IWC ve Panerai anss覺zl覺覺n vard覺 da , forumda o kadar megul olduktan sonra u sahte ,tac覺 k覺sa TT sub'a ne demeli? :D O nu da bana g繹nder bari.. :D

IW323401 olan model.
foto eklemeyi yeni 繹renebildim. haftasonu birka癟 foto 癟ekip eklemeyi d羹羹n羹yorum. u anda elimde sadece 1 adet cep telefonu ile, o da direksiyon ba覺nda 癟ekilmi foto var.
Kullan覺c覺 avatar覺
ZubFB

Ya: 53
Kay覺t: 31 Tem 2012, 12:10

Mesaj Triton » 20 Eyl 2012, 12:52

Tk ler Bond. Her zaman yaz覺yorum, tekrarlamakta hi癟 sak覺nca yok. Basit bir doland覺r覺c覺l覺k sonucu en 癟ok faydaland覺覺m ve yazmakdan 癟ok okumaya zaman ay覺rd覺覺m bir forumday覺m ve tad覺n覺 癟覺kart覺yorum. Hangi mesaja girsem faydal覺 bir detay 癟覺k覺yor. Dorusu bunlar覺 okuduk癟a ben de bir ey bilmiyormuum diyorum.

Hatta kendimle ilgili k羹癟羹k bir ey ekleyeyim. rnein benim Rolex almak konusundaki ilk hevesim bu saatin 繹m羹r boyu garantili olduuna dair yanl覺 bir s繹ylemdem 癟ok etkilenmemdir. Tabii ki b繹yle bir ey olmad覺覺n覺 ald覺ktan bir s羹re sonra 繹rendim ve bu markaya u ya da bu bi癟imde para kazand覺rmaya devam ediyoruz.

zellikle hobilerim nedeniyle baka forumlara da 羹ye olduum i癟in, k覺yaslan覺nca hem kat覺l覺mc覺lar hem de konular bak覺m覺ndan burada kayda deer bir d羹zey var. Kukusuz her kural覺n 繹nemli bir nedeni var. Ancak saatler, hele belli markalar d覺覺ndakilerle de ilgileniliyorsa, izlenmesi ve her detay覺 hakk覺nda bilgi sahibi olunmas覺 癟ok kolay olmayan 羹r羹nler. rnein buradaki Panerai deerlendirmelerini ben 癟ok faydal覺 buldum. 羹nk羹 bizim 羹lkemiz sahtecilik cennetlerinden say覺labilir. retimi bak覺m覺ndan olmasa bile t羹ketimi bak覺m覺ndan bu b繹yle. Bir saate 3-5 bin Avro vermek herkesin imkanlar覺na uymad覺覺ndan, bu ie g繹n羹l vermi ve diyelimki hayallerindeki bir saati fedakarl覺k yaparak biriktirdii parayla uygun fiyata bulduunu sanarak 2. el almaya 癟al覺an birisi i癟in bu tarzdaki deerlendirme ve yorumlar alt覺n k覺ymetinde.

Bunlar覺 neden yaz覺yorum, 癟羹nk羹 癟al覺t覺覺m i yerinde b繹yle bir akaya muhatap olmutum. S覺radan bak覺 a癟覺s覺 i癟in Rolex vb., saat kullanmak sokaa para atmak gibi birey. 羹nk羹 adamlar覺n d羹nya g繹r羹羹 ve olaya bak覺 a癟覺lar覺 s覺. Bir arkada belli markalarda mekanik saat merak覺m覺 bildii i癟in, l羹ks bir markan覺n sahte bir versiyonunu eine 癟al覺t覺覺 reklam ajans覺ndan hediye edildiini, bu t羹r saatler takmad覺klar覺n覺 bunu ancak benim deerlendirebileceimi ve beenirsem uygun fiyata vermeye haz覺r olduunu s繹yledi.

Saatten 羹phelendim ancak kendisini k覺rmak istemedim. Bu saati internet ya da ilgili ortamlarda deerlendirmesinin doru olaca覺n覺, benim bu ekilde saat almad覺覺m覺 kibarca belirttim. Ucuz ve eski bir saat kullanan dier bir arkada ben al覺r覺m ama u fiyata verirsen dedi. O da, bu kadar da olur mu gibi memnuniyetsizliini ifade eden tav覺rla reddetti.

Art覺k dayanamad覺m, saati uzman bir yere g繹stermelerini ve ilgilenmediimi s繹yledim. Talip olan arkada bir saat癟i tan覺d覺覺 olduunu ve oraya g繹stereceini, eer 癟ok deerli bir saatse alamayaca覺n覺 s繹yledi ve takiben birka癟 g羹n sonra saatin yakla覺k 2.000 Tl deerinde olduunu, kendisinin bu artlarda alamayaca覺n覺 s繹yledi.

Saati satmaya 癟al覺an yine bana gelerek aabey, bu saatin deerinden sen anlars覺n, bana biraz daha aa覺 fiyat ver sen al dedi. Yine kibarca reddettim. Ancak sahte olduuna emin olduum halde bu sahte de diyemedim. Ben bakas覺n覺n talepkar olduu bir eye talepte bulunmam ve bu ekilde saat alamam kusura bakma diyerek reddettim. Bana daha sonra bu saati iyi bir rakama satt覺覺n覺 ve bu parayla tatile 癟覺kacaklar覺n覺 s繹yledi.

Sonu癟 olarak, birka癟 癟al覺ma arkada覺m覺n Rolex kulland覺覺m覺 bildikleri i癟in, 繹zellikle uraarak ve zaman harcayarak kendi aralar覺nda b繹yle 癟irkin bir aka tezgahlad覺klar覺n覺 baka bir kanaldan aylar sonra 繹rendim. Yemi yutmad覺k ve hatta onlara da bilmeden kibarl覺k dersi verdik. Ancak yapt覺klar覺 癟ok a覺r覺ma gitti ve bu konu maalesef aram覺zda tats覺zl覺k konusu da oldu. Etkisi halen devam etmektedir ve hala kimin bana s繹ylediini bulmaya ura覺yorlar.

Benim m羹tevaz覺 tavsiyem, ayn覺 konuda ilgi alan覺n覺z yoksa bu t羹r al覺verileri 繹zellikle arkada ve akraba 癟evresinde yapmamak. Hatta ilgi alan覺n覺z ayn覺 olsa dahi. Doru yere verilmi fazladan bir ka癟 y羹z hatta bin lira dahi b繹yle iliki ve al覺veriten daha iyidir....

Bu nedenle tk ler.
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
Triton

Ya: 65
Kay覺t: 24 Haz 2012, 12:14

nceki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: ofis, recklesstr ve 93 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners