TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Patek Philippe ve Sonraki Dört Marka Sizce Hangileri?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Patek Philippe ve Sonraki Dört Marka Sizce Hangileri?

Mesaj mlm » 28 Eyl 2012, 09:18

2fast senin bu gözlüğü seviyorum :)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Distributor » 28 Eyl 2012, 12:25

Arkadaşlar merhaba, c) maddesi olarak belirtlimiş in-house üretim hakkında ki kendi bilgilerimi sizlerle paylaşmak isterim. Bir markanın in-house üretim yapması gerçek anlama da makine üreticisi olduğu anlamına gelmiyor maalesef :( . In-house daha çok mekanizmayı tasarlayan ve bu mekanizmanın parçalarını tedarikçilerinden toplayarak birleştiren anlamında kullanılıyor. Konunun başlığında ki PP in house dan ziyade "manufacturer" üretici ya da imalatçı gibi sıfatıyla anılır. Bununla birlikte İsviçre saat endüstrisinde bu sıfatla anılan ve ürettiği mekanizmaları diğer büyük üreticilere satan markaların sayısı çok azdır. Bu markalar başlıca ROLEX, JLC, PP, Zenith, Roger Dubuis,Glashütte Original, A.Lange&Söhne, Girard-Perregaux. Burada iki markaya özellikle dikkat çekmek isterim, birincisi ROLEX "manufacture" sıfatının tam karşılığıdır, marka diğer markalardan farklı olarak zemberek telini bile kendisi üretmektedir :super: ki diğer bütün markalar bu teli dışarıdan tedarik edeler. Bir diğer marka da Glasshütte Original'dir, bu güzide marka da üretimini yaptığı saat makinelerinin parçalarını üreten makineleri de kendisi üretmektedir :champ: . Sonuç olarak manufacture>in-house>ETA-Valjoux vs...
Başarı gölgen olsun...
Kullanıcı avatarı
Distributor

Mesaj asymptote » 28 Eyl 2012, 13:13

Tabi İsviçre dışına çıkarsak manufacturer sıfatını hak eden Seiko gibi markalar da var, elbette prestij ve üretim segmenti olarak yukarıdaki devlerle kıyaslanamaz..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj mrbars » 28 Eyl 2012, 14:16

Distributor güzel paylaşım :champ:
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj aokyy » 08 Eki 2012, 01:00

Pierre Michel Golay'ı da ben ekleyeyim o zaman.
Kullanıcı avatarı
aokyy

Mesaj michel » 08 Eki 2012, 02:00

merhaba arkadaslar ben forumda yeniyim evet saat merakim var ama genelde eski yani yetmisli saatlere merakliyim
bugun en iyi 5 saat markasi hangisi dersek bence bunu katagorize ederek tartismak lagzim patek in limitli olarak yaptigi modeller var bazilarindan 3 tane bazilarindan 5 tane fiyatlari milyonun uzerinde ve bu saatlerin her biri icin bir team 8 -9 ay bazen bir sene kadar bir zaman harcayarak imal ediliyor sadece uc tane saate ozel mekanizma tasarlaniyor tabi ki bu duruma gore de yuksek kalite ve yuksek fiyat cok dogal , peki soru su bugun rolex veya omega milyonluk pateke esdeger bir sat uretebilir mi ? cevap evet ,satabilir mi? cevap hayir
aslinda mesele markalarin kendileri icin belirledikleri katagoriler ,kitleler soylece baglayalim bazisi ferrari gibi ozel olmak ister bazisi volkswagen olup butun dunyaya hitap etmek ister, benim icin en iyi saat bende olan ve takmaktan keyif aldigim saattir ,
zamani hafife almayin ,cunku hicbir guc onu durduramaz
Kullanıcı avatarı
michel

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ofis, recklesstr ve 81 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners