TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hak Ettigi Degeri Bulamayan Marka. Sinn

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hak Ettigi Degeri Bulamayan Marka. Sinn

Mesaj Clk » 17 May 2010, 07:52

Özellikle optik anlamda dediklerine katilmamak mümkün degil. Ancak ben saatlerin hepsini cirkin bulmuyorum. Yukarida örneklendirilen saatleri cirkin olarak nitelemek icin bence neden yok. Diger taraftan Panerai kadar güzel mi? Aslaaaaa :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj zynox » 24 May 2010, 22:07

nacizane bence şu logolarını daha karekterli bir logoyla değiştirmeleri lazım bu logo kadranda iyi durmuyor.
Kullanıcı avatarı
zynox

Mesaj Modern60 » 24 May 2010, 22:51

Ama maalesef ki hala distribütor bazında bir çalışma yapabilecek fiyatları yok. Ya temsilen son alıcıya satacak bir mağazada ya da mümessilde aracısız satılabilir. Biz de buraya getirtmek için çok görüşme yaptık ama kar marjları bayiye vermeye uygun değil. Ama dünyadaki değeri hiç te haifife alınmayacak kadar yüksek.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj submariner » 14 Eki 2010, 00:10

Bencede Sinn tam tabiriyle underrated bir marka.Chrono dial bile gözümü yorarken navitimer daki circular slide rule a bakmak resmen başımı döndürüyor ,tabi bu kişisel bi tercih sözkonusu kompleks yapıyı yaratan mühendisliğe hayran olmamak mümkün değil.Benim asıl merak ettiğim 903 H4 ün kullandığı Lemania 1883,yabancı forumlarda övgü dolu yazılar okudum ama tarihçesi ve üretimiyle ilgili bi yazıya ulaşamadım.Bildiklerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum teşekkürler
How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb
Kullanıcı avatarı
submariner

Mesaj drifter » 04 Ara 2010, 11:17

clk yazdı:Safir dediklerinde 100% haklisin. Fiyatlar ile ilgili problem Sinn firmasinin satis ve pazarlama politikasini degistirmesinden kaynaklaniyor. Bugün üretici firma son müsteriye direkt olarak satis yapayim derse batar. Bundan 30 sene önce durum farkli idi ama yasadigimiz dünya reklam ve pazarlama dünyasi seklini aldi. Bu ise birde distrübütörler ve bayiiler katilinca saatin fiyati ister istemez en az 2 katina cikiyor.

Ben bunu anlayis ile karsiliyorum. Cünkü, bayiiler bu saatleri önceden ödeyerek ne zaman satilacagi konusunda fikirleri bile olmadan vitrine koyuyorlar. Düsünün ki bir saat vitrinde 8 ay kaldi. 8 ay boyunca bu kapital'e ölü gözü ile bakabilirsiniz. Verilen indirimleri de biraz farkli ele almak lazim. Diyelim ki Sinn markasinin bayiisi %50 kazaniyor. Saat 2000 Lira ise alis fiyati 1330 lira gibi bir rakama gelir. Vergisi eklendigi zaman liste satis fiyati 2320 lira olur. Diyelim ki bayii size %20 indirim verdi. Sizin alis fiyatiniz 1850 Liraya geliyor. KDV'yi ciktiginiz zaman fiyat 1600 lira. Demek ki bu bayii 270 Lira kazanmis oluyor. Bu deger tam %20'ye denk geliyor ki kira masraflari, calisan masraflari, isletme sermayesi, vergileri ve genel giderler düsünüldügü zaman cok ta fazla olmayan bir rakam.

Demeye calistigim bazen cok kazaniyorlar diye düsündügümüz sirketler aslinda gayet normal kazanci olan isletmeler. Eger o kadar cok para kazaniyor olsalardi her gün baska bir saatci iflas etmezdi :(

Bence son musteriye dogrudan satis yapip basarili olmak mumkun. Bunun en iyi ornegi de Stowa. Ben Flieger'imi bu sene basinda siparis ettim; 4 ay uretim sirasi bekledim. Saat gercekten de fiyat/kalite olarak harika bir deger sunuyor.
Kullanıcı avatarı
drifter

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: coparan, Majestic-12 [Bot] ve 57 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners