TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Saniye Kolunun Tam Ayarl覺 Olmamas覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saniye Kolunun Tam Ayarl覺 Olmamas覺

Mesaj pusula » 12 Ara 2010, 01:31

bu olay t羹m saatlerde var. bende de var.

ama ben bunu takm覺yorum, yani sorun yapm覺yorum. Saniye kolu bir dakikada 60 kez oynas覺n yeter.

繹z羹m olarak unu 繹nerebilirim. Saniye kolunun durduu nokta saatinizi ayarlad覺k癟a deiiyor. Benimki 繹yle en az覺ndan. Mesela iki saniye aras覺nda diyelim 2 mm mesafe var. Ve Saniye kolu 0,05 inci mm de duruyor. Saatinizi durdurun. Saniye koluda duruyor. Saatin pimini 癟ok hafif oynat覺rsan覺z saniye koluda oynuyor. Bu ekilde deneyebilirsiniz.
En iyi ibreli saatler, dakika iaretleri olan saatlerdir. Sadece saat iaretleri olan saat, saat deil bilekliktir.
Kullan覺c覺 avatar覺
pusula

Kay覺t: 12 Ara 2010, 01:18

Mesaj cance » 12 Ara 2010, 02:29

pusula yazd覺:bu olay t羹m saatlerde var. bende de var.

ama ben bunu takm覺yorum, yani sorun yapm覺yorum. Saniye kolu bir dakikada 60 kez oynas覺n yeter.

繹z羹m olarak unu 繹nerebilirim. Saniye kolunun durduu nokta saatinizi ayarlad覺k癟a deiiyor. Benimki 繹yle en az覺ndan. Mesela iki saniye aras覺nda diyelim 2 mm mesafe var. Ve Saniye kolu 0,05 inci mm de duruyor. Saatinizi durdurun. Saniye koluda duruyor. Saatin pimini 癟ok hafif oynat覺rsan覺z saniye koluda oynuyor. Bu ekilde deneyebilirsiniz.

bu ekilde aynen dediniz gibi oynuyordu ama sonra pimi kapatt覺覺n覺zda her ekilde ayn覺 yere geri d繹n羹yordu... saat癟i saati a癟t覺 mekanimay覺 癟覺kartt覺... saniye kolunu s繹kt羹 ve olmas覺 gerektii gibi takt覺 imdi bir sorunum kalmad覺... a癟覺kcas覺 seiko saatlerimde bu kadar bariz deildi 癟ok az fark vard覺 ve beni nedense rahats覺z etti daha dorusu saatin oras覺na ciddi anlamda tak覺ld覺m... ama yapt覺r覺nca rahatlad覺m :D
Kullan覺c覺 avatar覺
cance

Ya: 36
Kay覺t: 09 Ara 2010, 03:22

Mesaj pusula » 12 Ara 2010, 02:58

cance yazd覺:
pusula yazd覺:bu olay t羹m saatlerde var. bende de var.

bu ekilde aynen dediniz gibi oynuyordu ama sonra pimi kapatt覺覺n覺zda her ekilde ayn覺 yere geri d繹n羹yordu... saat癟i saati a癟t覺 mekanimay覺 癟覺kartt覺... saniye kolunu s繹kt羹 ve olmas覺 gerektii gibi takt覺 imdi bir sorunum kalmad覺... a癟覺kcas覺 seiko saatlerimde bu kadar bariz deildi 癟ok az fark vard覺 ve beni nedense rahats覺z etti daha dorusu saatin oras覺na ciddi anlamda tak覺ld覺m... ama yapt覺r覺nca rahatlad覺m :D

nemli olan da bu zaten. Yani saat癟iye yapt覺rm覺ss覺n ve mutlu olmussun. Ne g羹zel.

Ben mesela saniye ibresi 60. saniyeye gelince dakika ibresinin de yeni dakika ba覺nda olmas覺n覺 isterim. Dakika ibresi yani yelkovan 60. saniyede yeni dakika ibresine 癟ok yak覺n bile olsa huzursuz olurum. Tam dakika ibresinin 羹st羹nde olmal覺. Tabi bu dediim saati ayarl覺yarak d羹zeltiliyor.
En iyi ibreli saatler, dakika iaretleri olan saatlerdir. Sadece saat iaretleri olan saat, saat deil bilekliktir.
Kullan覺c覺 avatar覺
pusula

Kay覺t: 12 Ara 2010, 01:18

nceki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: coparan, Majestic-12 [Bot] ve 57 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners