O zaman son gelisme: Bir tanidik gumruk musaviri ile anlastim, gidip 1 gunde hallettiler saolsunlar, zaten ulkeye 2. el saat (urun)getirmek yasak oldugundan azicik 40 takla atmak gerekti. Ve boyle olabilmesi icin memur sanirim saati replika olarak yazdi, o yuzden degerini de hayli dusuk gosterdiler, yoksa direk alamiyorlardi.
Daha tam masraf ne kadar bilmiyorum, yilbasindan sonra musavir arkadasim soyleyecek, ona verecegim, ama yine de normalde olmasi gerekenin 1/10una yakin bir masraf olacak. Benim icin iyi olsa da, ozunde boyle seylerin olmasi, ya da buna zorunda kalmamiz uzucu tabii ki.
Saat de bu sabah ulasti elime, hic bir sorunu yok, sahane bir sekilde calisiyor, kutu ve sertifikasi arkadan gelecek (gumrukte ya sorun olursa diye, onu farkli kargoyla iletmesini rica etmistim, iyi ki oyle yapmisiz).
Buradan cikartilan dersleri de bi yazayim izninizle

- Swiftle odeme yapmamaya calisin, illa yapacaksaniz, aciklama kismi bos kalmali
- DHL ile sakin gelmesin, diger ozel sirketleri bilmesem de, ptt kargo en guvenlisi, onun da hizlisi falan var, onlari tercih edin her zaman
- sertifikasi falan pahali bir saatse ayri gelmeli, yoksa replika falan diye kimseye yutturamazsiniz
- is musavire kalirsa, cidden isini iyi yapan, agzi laf yapan, adi sani belli bir sirkete verin, bir sekilde cozeceklerdir
- ama yine de her sey o gunku memura kaliyor, bu riski bir daha ben almam..
- duzgun saticilar haric dusunmeyin dememe gerek yok sanirsam.. benimki chronoda baya 5* almis ve bir cok marka saat satan bir saticiydi.
- en onemlisi, internetten belli bir mebla uzerinde olan saati almayin. ya da direk musavire falan verin, o direk getirtsin, duzgunce alsin.(misal patek siparis ediyorsaniz, chronodan 2. el almayin, ben bile bi rolex le bu kadar ugrastiysam, vay haline patek alanin.)
Herkese de destek ve onerileri icin cok tesekkur ederim. iyi ki var
saatforumu