TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Swift ile odeme sorunu

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Swift ile odeme sorunu

Mesaj ermansire » 26 Ara 2018, 10:38

Göndericilerin bunu atlaması normal, çünkü bütün dünyada bu tip alışverişler dhl fedex gibi firmalarla gönderilir. Ama burada kısıtlamalar olduğu için keyfi masraflar çıkarıyorlar. Amazon'da takılan paketi %10 ile yollayan DHL, başka yerden gelen paketlere %100 masraf isteyebiliyor. Her ithalat yapanın bileceği gibi böyle bir masraf tanımı yok.
instagram.com/ermansire
Kullanıcı avatarı
ermansire

Mesaj sieger » 28 Ara 2018, 16:09

O zaman son gelisme: Bir tanidik gumruk musaviri ile anlastim, gidip 1 gunde hallettiler saolsunlar, zaten ulkeye 2. el saat (urun)getirmek yasak oldugundan azicik 40 takla atmak gerekti. Ve boyle olabilmesi icin memur sanirim saati replika olarak yazdi, o yuzden degerini de hayli dusuk gosterdiler, yoksa direk alamiyorlardi.

Daha tam masraf ne kadar bilmiyorum, yilbasindan sonra musavir arkadasim soyleyecek, ona verecegim, ama yine de normalde olmasi gerekenin 1/10una yakin bir masraf olacak. Benim icin iyi olsa da, ozunde boyle seylerin olmasi, ya da buna zorunda kalmamiz uzucu tabii ki.

Saat de bu sabah ulasti elime, hic bir sorunu yok, sahane bir sekilde calisiyor, kutu ve sertifikasi arkadan gelecek (gumrukte ya sorun olursa diye, onu farkli kargoyla iletmesini rica etmistim, iyi ki oyle yapmisiz).

Buradan cikartilan dersleri de bi yazayim izninizle :)

- Swiftle odeme yapmamaya calisin, illa yapacaksaniz, aciklama kismi bos kalmali
- DHL ile sakin gelmesin, diger ozel sirketleri bilmesem de, ptt kargo en guvenlisi, onun da hizlisi falan var, onlari tercih edin her zaman
- sertifikasi falan pahali bir saatse ayri gelmeli, yoksa replika falan diye kimseye yutturamazsiniz
- is musavire kalirsa, cidden isini iyi yapan, agzi laf yapan, adi sani belli bir sirkete verin, bir sekilde cozeceklerdir
- ama yine de her sey o gunku memura kaliyor, bu riski bir daha ben almam..
- duzgun saticilar haric dusunmeyin dememe gerek yok sanirsam.. benimki chronoda baya 5* almis ve bir cok marka saat satan bir saticiydi.
- en onemlisi, internetten belli bir mebla uzerinde olan saati almayin. ya da direk musavire falan verin, o direk getirtsin, duzgunce alsin.(misal patek siparis ediyorsaniz, chronodan 2. el almayin, ben bile bi rolex le bu kadar ugrastiysam, vay haline patek alanin.)

Herkese de destek ve onerileri icin cok tesekkur ederim. iyi ki var saatforumu :champ:
instagram.com/archpatek
Kullanıcı avatarı
sieger

Mesaj kiwi21 » 28 Ara 2018, 17:04

Olayin olumlu sonuclanmasina cok sevindim. İlk mesajda 2. el ve Rolex yazinca 1500 dolar sinirini bildigimden eyvah demistim ama bir sekilde halletmissiniz. Bu saatten sonra iyi gunlerde kullanin demek duser :champ:
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullanıcı avatarı
kiwi21

Mesaj görkemk » 28 Ara 2018, 17:13

aslında gönül ister ki alavere dalavere işlerine girmeden yüzde 15 - 20 neyse vergisinide ödeyerek devletimize saat alalım yada ülkemizdeki satıcılar üzerine anormal karlar koymasın yurtiçi bayilerden alalım ama burası türkiye ne yazıkki durum bu
Kullanıcı avatarı
görkemk

Mesaj canzdmr » 28 Ara 2018, 18:27

Saatin fotosu varsa bilekte bi gormek isteriz :)
Madem mutlu son olmus[emoji122]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
canzdmr

Mesaj ermansire » 28 Ara 2018, 23:09

Ben y.dışından aldığım saatleri Avrupa'daki tanıdıklarıma yollatıyorum,onlar da gelirken getiriyorlar en garantili yöntemi bu. Tanıdık yok demeyin 7 degrees of seperation, dünya artık köy.
instagram.com/ermansire
Kullanıcı avatarı
ermansire

Mesaj sieger » 30 Ara 2018, 19:42

@görkemk cok haklisiniz, keske oyle olsa. Ben de onu istedim ancak belli fiyat uzeri 2. else zaten alamiyorlardi. Neyse yapacak bir sey yok.

@canzdmr cok cok pardon haklisin :) ekliyorum

PS: 1016 icin odeme sorun olunca, sonradan saat 114270e dondu, onu yazmamisim, o yuzden uzgunlugumu saklayamayacagim ama, olsun, onu alsam da zaten servis gormus halde olacakti, onun yerine hic kullanilmamis 114270 de idare eder.

Resim
instagram.com/archpatek
Kullanıcı avatarı
sieger

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 89 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners