TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Saat Neden Sol Kola Tak覺lmal覺?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Saat Neden Sol Kola Tak覺lmal覺?

Mesaj ykaya » 21 Oca 2011, 22:29

Arkadalar merhaba. Ben solak bir insan覺m ve uzun bir s羹re saatimi sol koluma takt覺m.
Ama bu beni rahats覺z ediyordu.
Bir gazetede saatlerin pahal覺 olmas覺ndan dolay覺 ve insanlar覺n b羹y羹k 癟ounluunun
sa ellerini 癟al覺覺rken kullanmas覺 nedeniyle saatlerin zarar g繹rmesi endiesi ta覺d覺klar覺 i癟in
sol kollar覺na takt覺klar覺n覺 okudum. Bana 癟ok mant覺kl覺 geldi. u anda saatimi sa koluma tak覺yorum.
Beni rahats覺z eden tek y繹n羹 var o da d羹melerin ters tarafta kalmas覺. Acaba solak insanlar覺
d羹羹nerek saatleri sa kola g繹re tasarlayan bir firma var m覺? Tecr羹belerinizden yararlanmak dileiyle...
Kullan覺c覺 avatar覺
ykaya

Kay覺t: 17 Oca 2011, 14:38

Re: Saat neden sol kola tak覺lmal覺?

Mesaj Emre » 21 Oca 2011, 22:41

Selam ykaya,

Hosgeldin oncelikle. Firmalar "lefty" veya "left handed" adi altinda solaklar icin de saat uretmektedir. Kimisi ayri bir seri olarak bunu yapar.

Resim
Corum Admirals Cup 50 LHS

Resim
Panerai PAM 26 K Luminor Marina Destro PVD
T S F = P A Y L A I M
Kullan覺c覺 avatar覺
Emre
Editor

Kay覺t: 28 Kas 2010, 10:20

Re: Saat neden sol kola tak覺lmal覺?

Mesaj Frax » 21 Oca 2011, 23:00

Kullan覺c覺 avatar覺
Frax

Kay覺t: 27 Ara 2009, 15:36

Re: Saat Neden Sol Kola Tak覺lmal覺?

Mesaj ykaya » 23 Oca 2011, 23:02

Say覺n emre08 t羹m markalar sa kol i癟in saat 羹retiyor mu?
Yoksa sadece fotoraf覺n覺 verdiiniz markalar m覺 bu 羹retimi yap覺yor?
Say覺n Frax1 tembellik ettim herhalde kusura bakmay覺n.
Kullan覺c覺 avatar覺
ykaya

Kay覺t: 17 Oca 2011, 14:38

Mesaj Bond » 24 Oca 2011, 04:07

2-3 konu var benzer sorun deil frax覺n link verdiinden yorumu buraya al覺nt覺 yapal覺m zaten olduk癟a eski bir ve pek hit almam覺.

ZeitGeisT yazd覺:Saatin ilk kullan覺lma y覺llar覺nda insanlar 癟ounlukla cep saati kullan覺yorlard覺. Bu saatlerin kurma d羹mesi sada '3' rakam覺n覺n yan覺ndayd覺. S覺k s覺k kurulmas覺 gereken bu saatleri cepten 癟覺kart覺p sol elle kurmak (hangi el daha bask覺n olursa olsun) 癟ok zordu. 襤nsanlar bu saatleri zaten yeleklerinin sol taraf覺nda bulunan ceplerinden sol elleri ile 癟覺kar覺p bakmaya ve sa elleri ile kurmaya al覺t覺lar.

Daha sonra kol saatleri de yayg覺nla覺p kurma yerleri yine '3' rakam覺n覺n yan覺nda olunca bunlar da sol kola tak覺l覺r oldu. Zaten sa ellerini kullananlar bu elleri megulken ister cep ister kol saati olsun saate sol kollar覺m kullanarak bakmay覺 tercih ediyorlard覺.

Ykaya bir癟ok farkl覺 fiyat seviyesindem markada bu tarz saatler mevcut sadece baz覺 markalar bu konuda biraz 繹nce 癟覺km覺 ve kullan覺c覺lar覺na daha fazla model se癟enei sunuyor.
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Mesaj Emre » 24 Oca 2011, 06:49

Bond cevabi vermis zaten :thumbup:

:)

ykaya dedim gibi begendiginiz markanin saatlerini markanin yanina "lefty" veya "left handed" yazarak da aratirsaniz sonuca ulasabilirsiniz.
T S F = P A Y L A I M
Kullan覺c覺 avatar覺
Emre
Editor

Kay覺t: 28 Kas 2010, 10:20

Mesaj dondi » 04 Mar 2011, 21:13

bence sol kola tak覺lma sebebi..;
eskiden saatler kurmal覺yd覺 ve insan sa elinin parmaklar覺n覺 daha iyi kullan覺r..sa elle kurulabilsin diye saat sol l kola tak覺l覺yordu bence bide sa elle iler yap覺l覺rken yap覺lan i aksamadan b覺rak覺lmadan dier koldan saate bakmak daha mant覺kl覺 geliyor saatin daha az y覺paranaca覺da kesin...

tabi sa kola takmakta uygun sorun deil ben hem sola覺m hem salak 2 ellede yaz覺 yaz覺yorum 癟atal ne taraftaysa o tarafla yemek yiyorum mesela o y羹zden hi癟 farketmiyor...

sayg覺lar

bide ilk 羹retilen kol saatini kimin ne amacla 羹rettiini yada kefettiini iyi arast覺rmak gerekir birileri 羹retmeye baslad覺 ama ondany覺llarca evvel bireysel olrak icat edildi bu kol saati ii
Kullan覺c覺 avatar覺
dondi

Kay覺t: 02 Mar 2011, 15:30

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 30 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners