YagizY yazdı:Bahse konu 3 markayı da kullanmış olarak kendi yorumumu yapayım. İlk otomatik saatim Mako idi, malzeme ve işçilik gayet kaliteliydi. Mekanizma olarak üzmedi, günde +10sn civarında sapma yapıyordu ve pozisyon değişiminden pek etkilenmiyordu.
Citizen 8215 mekanizmalı üç saat kullandım ikisi Citizen diğeri başka bir markaydı, kalite olarak Orient’e göre bir basamak altında bulmuştum. Mekanizma ise kendini kanıtlamış bir mekanizma, dakiklik olarak Orient ile çok yakındı. Yeni modellerinde rotor sesi felaket yüksek geldi. Pek bir çekiciliği yoktu saatlerin.
Şu an kullandığım Seiko recraft serisi 4r35 mekanizmalı. Çok şık bir saat, malzemesi, işçiliği Mako ve Citizene göre daha iyi ama mekanizması stabil gelmiyor, pozisyon değişimlerinden çok etkileniyor. Her gün farklı bir sapma değeri elde ediyorum. Ortalama -6/-9 sn gibi değerler ölçüyorum. Elbette sınırların içinde ve yeterince dakik ama Seiko isminden ve marka algısından daha fazlasını beklerdim.
Tissot Prs516 ve Bulova Accuswiss kronometreli saatlerde ise Eta ve Sellita kullandım. Tissot giriş seviyesi olmasına rağmen her yönüyle kendini belli ediyordu. Her koşulda günde +2sn sapmayla gönlüme taht kurmuştu. Safir cam ve AR gibi artıları da vardı.
Kümülatif bir kıyas yaprsam, eta mekanizmaların aynı fiyat grubundaki Japon rakiplerine karşı daha stabil ve dakik olduğu yönünde. Bu açıdan bakınca aynı kalitede bir saat almak için Seiko’nun daha üst ve pahalı modellerinden edinmek gerekli gibi. Orient’te ise Orient Star grubuna tekabül ediyor sanırım.
Kişisel zevkler elbette tartışılmaz dolayısıyla göze hoş geleni almak önemli olsa da sanki Seiko aynı paraya daha azını veriyor gibi.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Katılıyorum. Seiko nun 6R ve üst Mekanizmalarını hariç tutarsak,dengi ETA mekanizmalar daha tutarlı.Ama saatlerdeki görsel farklılıklar mekanizma hassasiyetinin önüne geçebiliyor.Bir tercih meselesi.