TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko, Orient, Citizen.. Hangisi, Neden?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seiko, Orient, Citizen.. Hangisi, Neden?

Mesaj fatih2955 » 06 May 2019, 08:08

YagizY yazdı:Bahse konu 3 markayı da kullanmış olarak kendi yorumumu yapayım. İlk otomatik saatim Mako idi, malzeme ve işçilik gayet kaliteliydi. Mekanizma olarak üzmedi, günde +10sn civarında sapma yapıyordu ve pozisyon değişiminden pek etkilenmiyordu.

Citizen 8215 mekanizmalı üç saat kullandım ikisi Citizen diğeri başka bir markaydı, kalite olarak Orient’e göre bir basamak altında bulmuştum. Mekanizma ise kendini kanıtlamış bir mekanizma, dakiklik olarak Orient ile çok yakındı. Yeni modellerinde rotor sesi felaket yüksek geldi. Pek bir çekiciliği yoktu saatlerin.

Şu an kullandığım Seiko recraft serisi 4r35 mekanizmalı. Çok şık bir saat, malzemesi, işçiliği Mako ve Citizene göre daha iyi ama mekanizması stabil gelmiyor, pozisyon değişimlerinden çok etkileniyor. Her gün farklı bir sapma değeri elde ediyorum. Ortalama -6/-9 sn gibi değerler ölçüyorum. Elbette sınırların içinde ve yeterince dakik ama Seiko isminden ve marka algısından daha fazlasını beklerdim.

Tissot Prs516 ve Bulova Accuswiss kronometreli saatlerde ise Eta ve Sellita kullandım. Tissot giriş seviyesi olmasına rağmen her yönüyle kendini belli ediyordu. Her koşulda günde +2sn sapmayla gönlüme taht kurmuştu. Safir cam ve AR gibi artıları da vardı.

Kümülatif bir kıyas yaprsam, eta mekanizmaların aynı fiyat grubundaki Japon rakiplerine karşı daha stabil ve dakik olduğu yönünde. Bu açıdan bakınca aynı kalitede bir saat almak için Seiko’nun daha üst ve pahalı modellerinden edinmek gerekli gibi. Orient’te ise Orient Star grubuna tekabül ediyor sanırım.

Kişisel zevkler elbette tartışılmaz dolayısıyla göze hoş geleni almak önemli olsa da sanki Seiko aynı paraya daha azını veriyor gibi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Katılıyorum. Seiko nun 6R ve üst Mekanizmalarını hariç tutarsak,dengi ETA mekanizmalar daha tutarlı.Ama saatlerdeki görsel farklılıklar mekanizma hassasiyetinin önüne geçebiliyor.Bir tercih meselesi.
Kullanıcı avatarı
fatih2955

Mesaj mostwanted » 06 May 2019, 14:09

öncelikle hayırlı ramazanlar.otomatik saatlere geçiş yapmayı düşünüyorum Allah ömür verir ve bir aksilik çıkmazsa yaz sonu gibi almayı düşünüyorum.araştırdıkça yeni şeyler öğreniyor ve bunun sonucunda fikirler değişiyor doğal oalrak.seiko 5 snzg düşünürken 7s36 mekanizmanın iyi olmadığını duyup vazgeçtim.şimdi seikonun turtle serisine bakıyorum fena değil gibiler mekanizma olarak 4r35 ve 4r36 kullanıyorlar bakalım son karar ne olacak ve bu arada turtle kullananlar dayanıklılık sapma stabil vs konularda saatlerinden memnun mu
Kullanıcı avatarı
mostwanted

Mesaj copycat » 06 May 2019, 16:23

mostwanted yazdı:öncelikle hayırlı ramazanlar.otomatik saatlere geçiş yapmayı düşünüyorum Allah ömür verir ve bir aksilik çıkmazsa yaz sonu gibi almayı düşünüyorum.araştırdıkça yeni şeyler öğreniyor ve bunun sonucunda fikirler değişiyor doğal oalrak.seiko 5 snzg düşünürken 7s36 mekanizmanın iyi olmadığını duyup vazgeçtim.şimdi seikonun turtle serisine bakıyorum fena değil gibiler mekanizma olarak 4r35 ve 4r36 kullanıyorlar bakalım son karar ne olacak ve bu arada turtle kullananlar dayanıklılık sapma stabil vs konularda saatlerinden memnun mu
Bu çok subjektif bir durum kişiden kişiye değişir ama, bana göre ilk otomatik saatinizde zaman tutmaya çok kafanızı takmayın. Daha çok hoşunuza giden, kolunuzda taşımaktan mutlu olacağınız saat tasarımına odaklanın. Zira hedeflediğiniz markaların hiçbiri kalitesiz, pişman edecek saatler uretmiyor. Replika ya da kalitesiz saatlerden uzak durduktan sonra sorun yok.

Otomatik saat işi bir zevk, bir hobby. Saati alayım konuyu kapatayım işi çok zor. İlk Otm saatten kısa sonra yeni saatlere göz gezdirmeye başlamanız çok büyük ihtimal. Bu durumda saatinizin günde 10 saniye ya da 20 saniye sapmasi pratikte çok büyük fark yaratmayacaktir.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
copycat

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 76 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners