Bir sürü marka arasında gezerken, çoğu zaman gözden kaçırılır Victorinox Swiss Army. Oysa benim kanaatime göre her saat severin mutlaka göz atması gereken modellere sahiptir. Hem mekanik hem de pilli saatler üretir. Aslen çakı üreten bir marka olarak ün salmıştır ama neredeyse 25 küsür yıldır saat piyasasındadır Victorinox. Çakılarına ömür boyu garanti veren bir marka saatlere de aynı özenli muameleyi gösterecektir kuşkusuz. Sahip olduğum tek mekanik saat bir "Victorinox Swiss Army Base Camp" ve ben açıkçası kendisinden çok memnunum, beni yarı yolda bırakmadı hiç ve uzun süre de bırakacağını sanmıyorum. Fiyatları Tissot düzeyindedir. Üstelik Victorinox, saatlere 3 yıl gibi bir süre için garanti vermektedir ki, bu da aslında kendi ürünlerine olan güveni göstermektedir. Daha detaylı bilgi için
http://www.victorinoxswissarmy.com/index.cfm?cnt_prm=ANYBu arada zamanında aşağıdaki saate bitmiştim ama bütçem izin vermemiş ve ben daha ucuz bir Victorinox'a yönelmiştim. Ayrıca bileğim 45 mm lik bir saat kaldırabilir mi şüpeliyim... Bu saatin tasarımını ve çizgilerini çok beğeniyorum, o kadar ki burası ya da şurası olmamış diyemedim. Sadece dediğim gibi çapı biraz fazla büyük.