TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Ebay'de Başıma Gelen Bir Sahte Ürün Olayı

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Ebay'de Başıma Gelen Bir Sahte Ürün Olayı

Mesaj gurcano » 13 Nis 2011, 11:07

Benzer bir durum olduğu için paylaşayım dedim. Adamlar harici HardDisk kutusunun içine ağırlık yapsın diye somun koymuş, 128MB'lık belleği 500GB diye satmış. Ama yazılımla bilgisayarın hard diski 128MB olarak görmesini engellemiş.

Resim
Rusya'nın Çin'e yakın bir bölgesinde internet üzerinden 500 GB kapasiteli harici disk siparişi veren tüketici, ürünü geldiğinde dosyalarını yedeklemeye başladı.
Diske yüklediği filmi kontrol ettiğindeyse, filmin sadece son bir kaç dakikasının oynatılabildiğini gördü.
Ürünü hemen bir teknik servise götüren adama, acı haber burada verildi.
Satın aldığı "sahte" harici diskin içerisinde ağırlık yapması için iki civata somunu ve verilerin kaydedilmesi için 128 MB büyüklüğünde bir flash sürücü bulunuyordu.
Çinli korsanlar, 128 MB boyutundaki diskin üzerine sürekli veri yazılabilmesi için bir yol bulmuş ve diskin kapasitesinin "sınırsız" olmasını sağlamışlardı.
Ancak verinin 128 MB'lık kısmı yazıldıktan sonra, disk tekrar başa dönüyor ve ilk yazdığı kısımları temizleyerek, üzerlerine tekrar veri yazıyordu.
Yani tüketici aslında sadece 128 MB büyüklüğünde bir diske tanınan bir markanın 500 GB boyutunda diskinin parası ödemişti.
İnternet üzerinde yapılan kısa bir araştırma, özellikle teknoloji ürünlerinde çok düşük fiyatlarla satılanların bu tür sahtekarlıklar içerebildiğini ortaya çıkardı.
Kullanıcı avatarı
gurcano

Mesaj Eterna » 19 Nis 2011, 21:18

Değerli dostlar,

Bir soru için başlık açmak istemedim. Sizlerden bir ricam olacak. Aşağıda linkte ebay da satılmış olan bir Eterna var. Ama 200 küsür dolara açık arttırmada satılmış. Bu fiyata orjinal Eterna olur mu? Bu saat orjinal miydi yardımcı olursanız çok sevinirim.

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... &viewitem=

Saygılar,
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj nickynick » 19 Nis 2011, 21:29

Eterna, saat orijinal. Ebay de her sey mumkun ;)
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj watchhunt06 » 30 Nis 2011, 07:57

Ziyaliv yazdı:Merhabalar arkadaşlar

Size bahsetmemiştim yaklaşık 6 ay önce bir citizen eco-drive AT0360-50E modeli bir saati ebay'den 120 usd'ye aldım ve saat 1 hafta sonra elimde oldu. Saat beyaz ama bayisi olduğum halde ömrü hayatımda görmediğim bir beyaz citizen kutusu ile geldi. Kutunun içinde garanti belgesi, kullanım kılavuzu bulunuyordu ve saat fabrika çıkış naylon korumaları üzerinde duruyordu. Saati elime aldığımda ise çok garip bir durumla karşılaştım. Saatin kadranındaki citizen yazısı ve diğer fontlarda bir sıkıntı vardı, mağazamdaki citizenler gibi durmuyordu yazılar. Biraz daha amatörce yazılmıştı ve sanki fontların hatları keskin değildi. Tam o sırada saatin takvim penceresine gözüm takıldı, bir de ne göreyim! saatin tarihi, takvim penceresinin üst kısmına doğru içeride kalmıştı yani ayın 4'ü desek 4 rakamının üst sivri kısımı takvim çerçevesinin içerisinde kalmıştı. Şüphelendim ve saatin kapağını açtım, saatte eco-drive calibre olacağı yere miyota kronograf mekanizma yerleştirilmiş ve bu işlem saatin kadranın ayakları kırılıp mekanizma kadrana yapıştırılarak monte edilmişti. Saatin kasası orjinal citizen kasası fakat mekanizma ve kadran FAKE idi. Ebay üzerinden aldığım kişi ile irtibata geçip durumu anlattım ve işin ilginç yani o kişi de bu işe çok şaşırdı, "Nasıl olur ben o saati orjinal diye aldım satıyorum." dedi. Benden saatin fotoğraflarını istedi ve bende mekanizmanın kadranın yani tüm hataları olan yerin fotoğraflarını yolladım. Satıcı kişi derhal saati geri yollamamı istedi ve saati geri yolladım, ardından param da iade edildi. Ayrıca büyük bir özür mektubu aldım daha sonra.

burada demek istediğim, işler o kadar değişmiş ki sahte saat olayı öyle bir hal almış ki orjinal saat kasasına sahte mekanizma ve kadran takarak gönderilecek hale gelmiş ve benim bu alış veriş yaptığım kişi %100 pozitif yoruma sahip bir satıcı idi.

Arkadaşlar internet alış verişlerinde lütfen daha dikkatli olalım fiyatı uygun diye atlamamak lazım, ben bile atladı isem saatçi olarak, diğer tüketiciker nasıl atlamasın :)

hepinize selamlar.

Merhaba..
Satın alıp iade ettiğiniz saatin ekonomik değerini bilmiyorum ama bir nadir mekanik saat kadar pahalı olabileceğini tahmin etmiyorum lafı şuraya bağlamak istiyorum genellikle internet sahte saat satanlar pahalı saatler üzerinde yoğunlaşırlar bu bir ihtimal bu saati satanın bilmeden sattığı manasında tabi bu sadece bir ihtimal..
selamlar.
celal
Kullanıcı avatarı
watchhunt06

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 241 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners