TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Camları ve Orijinallik İlişkisi Dedikoduları

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Saat Camları ve Orijinallik İlişkisi Dedikoduları

Mesaj tryc » 29 Ağu 2011, 17:49

İyi akşamlar arkadaşlar. Bir saat hakkında bilgi araştırıken, forumlardan birinde sahibi olduğum başka bir saat hakkında birkaç iddiaya rastladım. Bazı kişiler güneş ışığında camı parlama ve yansıma yapan saatlerin sahte olduğunu iddia ediyor ve benim saatim de güneş ışığı camına çarptığında oraya buraya yansıma yapıyor. Saatimin gayet orjinal olduğuna kendimi inandırdığım için biraz şaşırdım ve meral ettim. İlgili saat Tissot PRC 200.
Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.
En son tryc tarafından 29 Ağu 2011, 17:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
tryc

Re: Saat Camları ve Replika Dedikoduları

Mesaj cenk » 29 Ağu 2011, 17:53

camın parlamasından orjinallik testi yapılacak son işlemlerden.konu linkini verirseniz daha açıklayıcı olur orda başka bir konu olabilir.
Kullanıcı avatarı
cenk

Re: Saat Camları ve Replika Dedikoduları

Mesaj herofb » 29 Ağu 2011, 18:04

Bu saatin caminin AR kaplama olup olmaması ile ilgili diye biliyorum yani orjinalik ile bir alakası yoktur , saatinizi aldiginiz yerden eminseniz sorun olmaz
Kullanıcı avatarı
herofb

Re: Saat Camları ve Orijinallik İlişkisi Dedikoduları

Mesaj tryc » 29 Ağu 2011, 19:04

tryc yazdı:İyi akşamlar arkadaşlar. Bir saat hakkında bilgi araştırıken, forumlardan birinde sahibi olduğum başka bir saat hakkında birkaç iddiaya rastladım. Bazı kişiler güneş ışığında camı parlama ve yansıma yapan saatlerin replika olduğunu iddia ediyor ve benim saatim de güneş ışığı camına çarptığında oraya buraya yansıma yapıyor. Saatimin gayet orjinal olduğuna kendimi inandırdığım için biraz şaşırdım ve meral ettim. İlgili saat Tissot PRC 200.
Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Donanımhaber' de Saatler başlığında karşılaştım o ibareyle. Kendi bilgisayarım olmadığı için tekrar açıp bulamıyorum malum başlık yüzlerce sayfa.

Ancak genel mana şuydu: "Sahte saatler kadrandan olduğu gibi cam kalitesinden de anlaşılır. Orjinal saatlerin camları parlama ve etrafa yansıma yapmaz."

Sahibi olduğum Tissot PRC 200 saat de camına güneş aldığında yusyuvarlak yansıma yapıyor etrafa. :? Nedir bilemedim aslı.
Kullanıcı avatarı
tryc

Mesaj drk » 29 Ağu 2011, 20:03

Panerai radiomirlerin camlarını zorda kaldığınızda ayna niyetine kullanabilirsiniz :D Yani camdaki yansıma tek başına hiçbirşey ifade etmez ancak normalde yansıma yapmayan bir cama sahip saatin sahtesinin camı yansıma yapıyor olabilir.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj herofb » 29 Ağu 2011, 23:21

Daha önce de belirttiğim gibi siz aldığımız yere güveniyorsanız sorun yok ama şüpheniz varsa anlamak için başka yöntemler var mesela saatin fotosunu paylaşırsanız yorum yapabilecek arkadaslarımız var
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Archezia » 30 Ağu 2011, 04:45

tryc, bu sorunu çözmüştük ya daha önce. Zaten içiniz rahatlamıştı yetkili satıcıdan aldığınız için. Orijinal saatlerde yansıma olmaz, sahtelerde olur diye bir kaide yok. Saatin orjinalinde AR kaplama varken sahtesinde olmaz demek istemiş olabilir onu yazan kişi. Ama kolunuza güneş vurduğunda yansıma yapıyor derken sanırım sağda solda duvardaki yuvarlak yansımayı kastetmişsiniz. O yansıma yoksa korkun zaten plastik mlastik çıkar cam aman :D Kısacası yansımadan bişey çıkmaz gram kulak asmayın (: Amma illaki içiniz rahat etmeyecekse ben 100 lira veririm saatinize malum gerçek olmama riski var :lol:
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj tryc » 30 Ağu 2011, 05:49

Archezia yazdı:tryc, bu sorunu çözmüştük ya daha önce. Zaten içiniz rahatlamıştı yetkili satıcıdan aldığınız için. Orijinal saatlerde yansıma olmaz, sahtelerde olur diye bir kaide yok. Saatin orjinalinde AR kaplama varken sahtesinde olmaz demek istemiş olabilir onu yazan kişi. Ama kolunuza güneş vurduğunda yansıma yapıyor derken sanırım sağda solda duvardaki yuvarlak yansımayı kastetmişsiniz. O yansıma yoksa korkun zaten plastik mlastik çıkar cam aman :D Kısacası yansımadan bişey çıkmaz gram kulak asmayın (: Amma illaki içiniz rahat etmeyecekse ben 100 lira veririm saatinize malum gerçek olmama riski var :lol:

;) İçim çok rahattı, gayet mutluydum saatimle. seiko military i çok beendim İkinci saatim otomatik olsun dedim, araştırıken birinci satimle alakalı yazılanları görünce "ulan daha bu birinciydi" diyerek şüphelenmedim değil.
Kullanıcı avatarı
tryc

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 49 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners