ncelikle geceyi takip ettii ve sonu癟lar覺 ilediin i癟in teekk羹r ederim Thevenin. 4 dal覺n sonu癟lar覺n覺 doru tahmin etmiim. AP yi de bilmiim ama farkl覺 dalda kazanm覺.
Yorumlayanlar ne der bilemiyorum ama en zorunu baarm覺 olman覺n hakl覺 gururunu ya覺yorum. 2 dal bayanlara hitap ediyordu. 襤kisinde de tam bildim. Zoru baarm覺覺m

eee ne de olsa Bayan saatlerinden anlamak bir erkek i癟in en zor i olsa gerek

Bu gece s羹rpriz sonu癟lar var. Bunlar覺n deerlendirilmesi laz覺m. Saat d羹nyas覺 art覺k bilinen marka k羹lt羹rlerinin d覺覺nda tercihler mi yap覺yor? Vizyon nereye doru gidiyoru marka fanatikliinin d覺覺nda olgunca tart覺mam覺z laz覺m.
Daha d羹ne kadar kalem, 癟anta, elbise 羹reten markalar bug羹n kaliteli saatlerle boy g繹steriyor(yada g繹stermeye 癟al覺覺yor). Hi癟 羹phesiz bunda b羹y羹k markalarla 癟al覺malar覺 etkili ama mevcut zirvedeki markalar覺n hala kendilerini yeni markalara g繹re 癟覺tay覺 daha da y羹kseltecek derecede yeterince ar-ge ve yenileme 癟al覺malar覺nda bulunduklar覺n覺 d羹羹n羹yor muyuz? T羹keticiler acaba bu noktada ne d羹羹n羹rler? Markalar, al覺kanl覺klar onlar i癟in deiir mi?
Bu iin duayenlerinin, ustalar覺n覺n bu forumda olduklar覺n覺 g繹r羹yorum ve ilgiyle yaz覺lar覺n覺 okuyorum ama bu camian覺n gelecei hakk覺nda beyin f覺rt覺nas覺n覺n yap覺lmas覺 hatta felsefesinin ne olmas覺 gerektiinin tart覺覺lmas覺n覺 okumay覺 癟ok istiyorum. Bunu da en doru yazan kazan覺yor eklinde deil gelecekte sekt繹r羹n nas覺l bir y繹nde gitmesini yeterince tart覺覺lmas覺 gerek. Bunu teknikle birlikte ekonomisi, dizayn覺 vs. birlikte ele al覺nmal覺. Bunda ilgi alanlar覺m覺zdan y繹n verebiliriz. Mesela aram覺zda ekonomi uzmanlar覺 ticari olarak, teknik elemanlar malzeme ve mekanizmadan, tasar覺mc覺lar, grafikerler 癟izgisel olarak, vs. gibi.
Zaten mevcut sistemi tart覺覺yoruz yeterince. Markalar覺n yapt覺klar覺n覺 yeri gelince tatl覺 rekabetlerle fanatikleerek.

Asl覺nda nas覺l otomobiller konseptler sunuyorsa gelecekteki 癟izgileri hakk覺nda fikir veriyorsa bu ufak makinelerinde b繹yle bir ortam覺 olmal覺. Hatta bu fanatikliimizle firmalara markan覺z覺n sevenleri sizden b繹yle bir 癟al覺ma, b繹yle bir 癟izgi bekliyor diyebilmeliyiz. En az覺ndan gen癟 firmalara y繹n vermeliyiz.
Forum adminleri b繹yle bir d羹羹nce platforumu kurup, buradan 癟覺kanlar覺 ilgili firmalara iletebilir. T覺pk覺 Steinhart projesinde nas覺l etkili olunduysa fikirlerimizle de etkili olduumuz bir platform. Bu noktayla birlikte sekt繹rde bir ilki oluturabiliriz.
z羹r diliyorum sizleri bu yaz覺yla yorduysam. Yazd覺klar覺m belki olgun bir fikir gibi gelmeyebilir ama eklenti ve 癟覺kar覺mlarla etkili bir "fikir projesi" haline d繹n羹ebilir. Hatta ayn覺 ekiple, "Mevcutlar覺n tart覺覺lmas覺" noktas覺nda ise 繹yle bir fikrim var nas覺l olur bilemiyorum ama TSF 癟at覺s覺 alt覺nda distrib羹t繹rlerin davetleriyle yeni 癟覺kan modeller i癟in hatta mevcut modeller i癟in bile baz覺 kriterlerimize g繹re inceleyip puanlay覺p TSF'nin deerlendirme puan覺 eklinde bir sistem de organize edilebilir. Burada distrib羹t繹rlerle olunan samimiyetin incelemede etkisinin belli bir s覺n覺r覺 olmal覺 tabi. Hatta ve hatta y覺l sonu, 2011'in 癟eitli dallarda en iyileri 繹d羹l羹 bile verilebilir. Neden olmas覺n bunlar

Fikirleriniz i癟in ayr覺 bir bal覺k m覺 a癟sayd覺m bilemedim. Ama sonu癟 olarak bu tip tart覺malar ara ara var ama kayboluyor. Derin tart覺malar i癟in genel sohbetin d覺覺nda 繹zel bir k覺s覺m a癟覺labilir.
襤yi 癟al覺malar dilerim.