Ben bir konuya elimi s羹r羹nce, tabiri caizse suyunu 癟覺karmadan rahat duram覺yorum

cevaplanmas覺 gereken y羹zlerce soru aras覺nda, forum 羹yelerinin fikrini alabileceimiz/dan覺abileceimiz bir ka癟 konu olduu inanc覺yla bir bal覺k a癟may覺 uygun g繹rd羹m. konu hakk覺nda katk覺 yapacak olanlara imdiden 癟ok teekk羹r ederim.

- en 癟ok akl覺m覺za tak覺lan mevzu, bizim gibi gen癟 ve dorudan saat sekt繹r羹nde tecr羹besi olmayan bir grup girimcinin g繹rd羹羹n羹 pazar a癟覺kl覺覺n覺 sekt繹rde neredeyse 50-100 y覺ll覺k mazisi olan 癟ok k繹kl羹 firmalar覺n nas覺l g繹remedii konusu. daha dorusu; eer tek sorun g繹rememi olmalar覺ysa 癟ok 繹nemli deil, g羹nceli takip edemeyen dinazorlam覺 firmalar deyip ge癟erdik

- Konu u da olabilir, bizim pazarda var olduuna inand覺覺m覺z ni pazar asl覺nda bir yan覺lsama da olabilir. zaten bu 繹ng繹r羹y羹 teyit edebilmek i癟in m羹mk羹n olduunca 癟ok kaynaktan m羹mk羹n olduunca 癟ok veri toplamaya 癟al覺覺yoruz. bu anlamda forum kullan覺c覺lar覺n覺n da d羹羹nceleri ve tecr羹beleri bizim i癟in 癟ok 繹nemli. forumda 繹yle kullan覺c覺lar var ki; harikulade saat koleksiyonlar覺, m羹kemmel orjinallikte saatleri var. bu arkadalar覺n, saatlerini takt覺klar覺 zamanlarda 癟evrelerinden ald覺klar覺 tepkiler nas覺ld覺r mesela? insanlar g羹zel bir saat g繹rd羹klerinde kay覺ts覺z m覺 kal覺yorlar yoksa bir heyecan ve merak uyand覺r覺yor mu ?
- sat覺 kanallar覺 analizi i癟in yapt覺覺m覺z ilk maaza ziyaretleri a癟覺k癟as覺 癟ok olumlu izlenimler b覺rakmad覺. Gezdiimiz maazalar覺n hemen hemen tamam覺 -envanterlerinde onlarca deiik marka g繹r羹nmesine ramen- pratikte sadece 3-5 tane markan覺n saatini stoklar覺nda tutuyor ve vitrinlerinde sergiliyorlar. Bu markalar; giri seviyesi i癟in (modac覺 saatlerini tamamen g繹z ard覺 ediyorum) tissot, seiko, hamilton, bir 羹st kademe i癟in tag, longines, raymond weil, maurice lacroix. Her ne kadar 癟ounluu modac覺 markalar覺n saati olsa da, 66 ayr覺 firman覺n, 277 ayr覺 markan覺n ithalat覺n覺 yapt覺覺 bir pazar i癟in maazalardaki marka se癟enekleri olduk癟a az. Buradan 癟覺kar覺lacak sonu癟lar ne olabilir diye d羹羹nd羹k. akl覺m覺za gelen iki sebep var;
1. s覺radan saat al覺c覺s覺 sadece ve sadece bildik/tan覺d覺k, yani reklam覺 yap覺lan saatleri tercih ediyor. maaza da doal olarak s羹r羹m羹 olan bu markalar覺 繹n plana 癟覺kart覺p, alternatif markalarla bou bouna vitrinde yer kaybetmiyor.
2. B羹y羹k ithalat癟覺lar, maazalara k羹癟羹k ithalat癟覺lar覺n mallar覺n覺 vitrine koymamas覺 i癟in bask覺 uyguluyor, gerekirse mal vermemekle tehdit ediyor. ithalat癟覺lar覺n, maazalara bu ekilde manip羹lasyon uygulad覺覺n覺 biliyoruz, mesela bir maaza 癟al覺an覺 asl覺nda maurice lacroix satmak istemediklerini ama bu markan覺n bayisinin tag heuer ile ayn覺 olduunu ve bayinin maurice lacroix almazlarsa onlara tag hauer de satmayacaklar覺 eklinde tehditte bulunduklar覺n覺 s繹ylemiti.
Forum kullan覺c覺lar覺 aras覺nda eminim bizden 癟ok daha fazla saat maazas覺 gezen, sat覺c覺larla sohbet edenler vard覺r. onlardan bu konudaki izlenimlerini paylamalar覺n覺 rica ediyorum.
- eer sat覺 kanallar覺 b羹y羹k ithalat癟覺lar覺n bask覺s覺 alt覺nda ise, alternatif sat覺 kanallar覺na y繹nelmek mecburiyeti var demektir. burada ilk akla gelen tabiki internet 羹zerinden sat覺. a癟覺k癟as覺 癟ok tercih edeceim bir y繹ntem deil ama duruma g繹re g羹ndemimize almak durumunda kalabiliriz. 襤nternetten saat alma fikrine nas覺l yakla覺yorsunuz? sonu癟ta 癟ou kullan覺c覺 t羹rkiyede bayisi olmayan markalar覺 mecburen internet 羹zerinden sat覺n al覺yor, ama t羹rkiyede faaliyet g繹steren bir internet sitesinden almay覺 tercih eder miydiniz?
cevaplar覺n覺z ve katk覺n覺z i癟in imdiden 癟ok teekk羹rler. umar覺m bu tarz ticari konularla ilgili bal覺k a癟覺lmas覺 yasak deildir. eer 繹yleyse imdiden 繹z羹r dilerim, adminler de gereini yapar diye d羹羹n羹yorum