TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Saat 襤thalat癟覺l覺覺 ve Da覺t覺m覺 Hakk覺nda

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Saat 襤thalat癟覺l覺覺 ve Da覺t覺m覺 Hakk覺nda

Mesaj sartug » 23 Oca 2012, 13:17

Herkese selamlar,

Ben bir konuya elimi s羹r羹nce, tabiri caizse suyunu 癟覺karmadan rahat duram覺yorum :) forumda 癟ok fazla payla覺mda bulunmaya vaktim olmuyor ama saat markalar覺 ve sekt繹r羹 hakk覺nda son zamanlarda acayip youn arat覺rmalar i癟indeyim, bunun sonucu olarak kendimi saat ithalat癟覺l覺覺na soyunan bir giriimin par癟as覺 olarak buldum. u aralar har覺l har覺l pazar arat覺rmalar覺, 羹r羹n/marka segmentasyonu, proforma bilan癟olar, mevzuat vs i癟eren fizibilite 癟al覺mas覺 ve i plan覺 羹zerinde 癟al覺覺yoruz. giriimin dier ortaklar覺n覺n izni olmad覺覺 i癟in a癟覺k a癟覺k yazam覺yorum, ama pazarda ilenmemi bir ni bulunduuna inan覺yoruz; hedefimiz zanaat癟ilik y繹n羹nden anlam ta覺yan, koleksiyon, hat覺ra, takas vs deeri olan ama fiyat olarak giri/orta seviye isvi癟re saatlerini ge癟meyecek markalar覺 t羹rkiyeye getirebilmek.

cevaplanmas覺 gereken y羹zlerce soru aras覺nda, forum 羹yelerinin fikrini alabileceimiz/dan覺abileceimiz bir ka癟 konu olduu inanc覺yla bir bal覺k a癟may覺 uygun g繹rd羹m. konu hakk覺nda katk覺 yapacak olanlara imdiden 癟ok teekk羹r ederim. :thumbup:

- en 癟ok akl覺m覺za tak覺lan mevzu, bizim gibi gen癟 ve dorudan saat sekt繹r羹nde tecr羹besi olmayan bir grup girimcinin g繹rd羹羹n羹 pazar a癟覺kl覺覺n覺 sekt繹rde neredeyse 50-100 y覺ll覺k mazisi olan 癟ok k繹kl羹 firmalar覺n nas覺l g繹remedii konusu. daha dorusu; eer tek sorun g繹rememi olmalar覺ysa 癟ok 繹nemli deil, g羹nceli takip edemeyen dinazorlam覺 firmalar deyip ge癟erdik ;) 繹nemli olan, bu boluu g繹rmelerine ramen bu segmentteki markalar覺 bir ekilde t羹rkiyeye gelmeye ikna edememilerse bir sorunumuz var demektir. Eer k繹kl羹 ge癟mii olan, geni da覺t覺m kanallar覺na sahip bu ithalat癟覺lar bu markalar覺 t羹rkiye pazar覺na girmek i癟in ikna edemiyorsa bizim etme ans覺m覺z haliyle 癟ok d羹羹k demektir. Richemont grubundan bir tan覺d覺覺m覺zla yapt覺覺m覺z g繹r羹mede "saat bayilii sadece paraya dayal覺 birey deildir, kimi markalar vard覺r ki, en az 3 kuakt覺r saat癟ilik yapmayan firmaya m羹mk羹n deil bayilik vermezler" demiti. Aram覺zda bu konuda daha 繹nceden giriimi olup bu sebepten 繹t羹r羹 癟覺kmaza giren varan var m覺d覺r?

- Konu u da olabilir, bizim pazarda var olduuna inand覺覺m覺z ni pazar asl覺nda bir yan覺lsama da olabilir. zaten bu 繹ng繹r羹y羹 teyit edebilmek i癟in m羹mk羹n olduunca 癟ok kaynaktan m羹mk羹n olduunca 癟ok veri toplamaya 癟al覺覺yoruz. bu anlamda forum kullan覺c覺lar覺n覺n da d羹羹nceleri ve tecr羹beleri bizim i癟in 癟ok 繹nemli. forumda 繹yle kullan覺c覺lar var ki; harikulade saat koleksiyonlar覺, m羹kemmel orjinallikte saatleri var. bu arkadalar覺n, saatlerini takt覺klar覺 zamanlarda 癟evrelerinden ald覺klar覺 tepkiler nas覺ld覺r mesela? insanlar g羹zel bir saat g繹rd羹klerinde kay覺ts覺z m覺 kal覺yorlar yoksa bir heyecan ve merak uyand覺r覺yor mu ?

- sat覺 kanallar覺 analizi i癟in yapt覺覺m覺z ilk maaza ziyaretleri a癟覺k癟as覺 癟ok olumlu izlenimler b覺rakmad覺. Gezdiimiz maazalar覺n hemen hemen tamam覺 -envanterlerinde onlarca deiik marka g繹r羹nmesine ramen- pratikte sadece 3-5 tane markan覺n saatini stoklar覺nda tutuyor ve vitrinlerinde sergiliyorlar. Bu markalar; giri seviyesi i癟in (modac覺 saatlerini tamamen g繹z ard覺 ediyorum) tissot, seiko, hamilton, bir 羹st kademe i癟in tag, longines, raymond weil, maurice lacroix. Her ne kadar 癟ounluu modac覺 markalar覺n saati olsa da, 66 ayr覺 firman覺n, 277 ayr覺 markan覺n ithalat覺n覺 yapt覺覺 bir pazar i癟in maazalardaki marka se癟enekleri olduk癟a az. Buradan 癟覺kar覺lacak sonu癟lar ne olabilir diye d羹羹nd羹k. akl覺m覺za gelen iki sebep var;
1. s覺radan saat al覺c覺s覺 sadece ve sadece bildik/tan覺d覺k, yani reklam覺 yap覺lan saatleri tercih ediyor. maaza da doal olarak s羹r羹m羹 olan bu markalar覺 繹n plana 癟覺kart覺p, alternatif markalarla bou bouna vitrinde yer kaybetmiyor.
2. B羹y羹k ithalat癟覺lar, maazalara k羹癟羹k ithalat癟覺lar覺n mallar覺n覺 vitrine koymamas覺 i癟in bask覺 uyguluyor, gerekirse mal vermemekle tehdit ediyor. ithalat癟覺lar覺n, maazalara bu ekilde manip羹lasyon uygulad覺覺n覺 biliyoruz, mesela bir maaza 癟al覺an覺 asl覺nda maurice lacroix satmak istemediklerini ama bu markan覺n bayisinin tag heuer ile ayn覺 olduunu ve bayinin maurice lacroix almazlarsa onlara tag hauer de satmayacaklar覺 eklinde tehditte bulunduklar覺n覺 s繹ylemiti.
Forum kullan覺c覺lar覺 aras覺nda eminim bizden 癟ok daha fazla saat maazas覺 gezen, sat覺c覺larla sohbet edenler vard覺r. onlardan bu konudaki izlenimlerini paylamalar覺n覺 rica ediyorum.

- eer sat覺 kanallar覺 b羹y羹k ithalat癟覺lar覺n bask覺s覺 alt覺nda ise, alternatif sat覺 kanallar覺na y繹nelmek mecburiyeti var demektir. burada ilk akla gelen tabiki internet 羹zerinden sat覺. a癟覺k癟as覺 癟ok tercih edeceim bir y繹ntem deil ama duruma g繹re g羹ndemimize almak durumunda kalabiliriz. 襤nternetten saat alma fikrine nas覺l yakla覺yorsunuz? sonu癟ta 癟ou kullan覺c覺 t羹rkiyede bayisi olmayan markalar覺 mecburen internet 羹zerinden sat覺n al覺yor, ama t羹rkiyede faaliyet g繹steren bir internet sitesinden almay覺 tercih eder miydiniz?

cevaplar覺n覺z ve katk覺n覺z i癟in imdiden 癟ok teekk羹rler. umar覺m bu tarz ticari konularla ilgili bal覺k a癟覺lmas覺 yasak deildir. eer 繹yleyse imdiden 繹z羹r dilerim, adminler de gereini yapar diye d羹羹n羹yorum
Kullan覺c覺 avatar覺
sartug

Kay覺t: 13 Ara 2011, 12:31

Re: saat distrib羹t繹rl羹羹 ?

Mesaj asymptote » 23 Oca 2012, 13:38

Edox daha 繹nce iki defa T羹rkiye pazar覺na girdi fakat baar覺s覺z oldu. Yak覺n ge癟mite ise Mey Saat markan覺n T羹rkiye distrib羹t繹rl羹羹n羹 ald覺. Ben yerinizde olsam Edox' un T羹rkiye pazar覺nda daha 繹nce neden baar覺s覺z olduunu ve bu k繹t羹 deneyime ramen Mey Saat' in Edox' u tekrar T羹rkiye pazar覺na girmeye nas覺l ikna ettiini arat覺r覺rd覺m.

襤nternet sat覺lar覺n覺 ise asla k羹癟羹msemeyin. Burada soraca覺n覺z herkes "saat saat癟iden al覺n覺r" diyecektir fakat veriler ortada. Yan覺lm覺yorsam Saat D羹nyas覺 dergisinde yer alan bir yaz覺da Konyal覺 Saat' in sat覺lar覺n覺 internet maazas覺 ile birlikte 3 kat art覺rd覺覺n覺 okumutum..
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Re: saat distrib羹t繹rl羹羹 ?

Mesaj sartug » 23 Oca 2012, 13:49

Asymptote,

cevab覺n覺z i癟in 癟ok teekk羹rler. Edox a deinmenize ayr覺ca sevindim 癟羹nk羹 edox bizim rol modeli olarak yak覺n incelemeye ald覺覺m覺z bir marka. biz de bu marka ve ithalat癟覺s覺ndan 繹renebileceimiz 癟ok ey olduunu d羹羹n羹yoruz.

internet sat覺覺 konusundaki verileri biraz daha yak覺ndan arat覺raca覺m. tekrardan 癟ok teekk羹rler
Kullan覺c覺 avatar覺
sartug

Re: Saat 襤thalat癟覺l覺覺 ve Da覺t覺m覺 Hakk覺nda

Mesaj drk » 24 Oca 2012, 17:41

Getirmeyi d羹羹nd羹羹n羹z firmalar muhtemelen sizden 繹nce "o" markalar覺 g繹rd羹 ancak yeterli kar覺 salamayaca覺n覺 d羹羹nd羹羹ndengiriimde bulunmad覺 yada bulundu ama istedii sonucu alamad覺. Marka yazmad覺覺n覺z i癟in cevap veremiyorum, d羹羹nd羹羹n羹z markalar覺 bizimle payla覺rsan覺z daha 繹nceden bolca arat覺rma yapm覺 羹yelerimizden yan覺t gelecektir :thumbup:

"S覺radan saat al覺c覺s覺". San覺r覺m burda fazla arat覺rma yapmam覺 t羹keticiyi kastediyorsunuz, doal olarak reklamlardan fazlaca etkilebeneceinden saat癟inin de bu durum覺 f覺rsata 癟evirmek istemesi 癟ok doal.

襤nternette sat覺la ilgili ise istatistikler ortada, tembelleiyoruz, hereyi bir t覺kla halletmeye 癟al覺覺yoruz.

Dediim gibi, ithalat覺n覺 planlad覺覺n覺z markalar覺 yazarsan覺z detayl覺 cevaplar gelecektir, imdiden baar覺lar :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Kay覺t: 20 Nis 2010, 23:24

Mesaj Drago » 24 Oca 2012, 18:06

Merhabalar Sartug,

Umar覺m planlar覺n覺z baar覺 ile ger癟ekleir...ancak bir konuya deinmeden ge癟emeyeceim,

Seiko'yu giri seviyesi saatler aras覺nda sayarsan覺z 癟ok yan覺l覺rs覺n覺z benden s繹ylemesi...

Seiko'nun Grand Seiko modellerinin teknik 繹zelliklerini incelemenizi 繹neririm...

襤e girerken rakiplerinizi iyi tan覺man覺z 癟ok 繹nemlidir :thumbup:

Tekrar hayallerinizin ger癟eklemesi dileklerimle...
Kullan覺c覺 avatar覺
Drago

Ya: 61
Kay覺t: 26 Ara 2011, 01:09

Mesaj ErsinGS » 24 Oca 2012, 19:46

Merhaba,
襤nternet 羹zerinden sat覺 sabit bir T羹rkiye adresi ve teknik servisle desteklenmesi durumunda t羹ketici g繹z羹nde oluan
olumlu imajla baar覺l覺 olabilirsiniz. Evimde otururken d羹nyadaki t羹m saat maazalar覺n覺 sanal alemde dolaabiliyorum. Sizin sataca覺n覺z saatlerinde 羹retildii 羹lkede veya d羹nyada nas覺l sat覺ld覺覺n覺 , ne fiyatla sat覺ld覺覺n覺 herkes 繹renebilir. Bu y羹zden orjinal 羹lke ile fiyat k覺yaslamas覺n覺n 癟ok 繹nemil olaca覺na inan覺yorum. Ayr覺ca dikkatinizi 癟ekmek istediim iki nokta var. Birincisi ticarette d羹kkan kiras覺n覺 m羹teri 繹der deyii vard覺r. Ben bilmemne al覺veri merkezindeki astronomik kiraya katk覺da bulunmak istamam ahsen. Siz istermisiniz? 襤kincisi zincir elektronik sat覺 maazalar覺nda daha ucuzunu bulun paran覺z覺 iade edelim kampanyas覺 yapar ama altta internet sat覺lar覺 bu kapsamda deildir derler. Neden acaba? selamlar
Kullan覺c覺 avatar覺
ErsinGS

Ya: 60
Kay覺t: 10 Ara 2011, 00:05

Mesaj sartug » 26 Oca 2012, 14:06

fikir/g繹r羹 bildiren, yorum yapan herkese 癟ok teekk羹rler. bizim gibi giriimciler i癟in her t羹rl羹 geri d繹n羹 alt覺n deerinde.

marka konusu 繹yle; dier arkadalar herhangi bir anlama imzalanmadan isim zikredilmesine kar覺 癟覺kt覺lar. bu y羹zden marka ad覺 en az覺ndan bir s羹re daha veremiyorum.

Drk, ilk mesaj覺mda bizim de ayn覺 癟ekinceyi paylat覺覺m覺zdan bahsetmitim zaten. D羹nya genelinde saat 羹retimi yapan yakla覺k 1000 firma var. bu firmalar覺 inceleyip tasnif etmek bizim 15 g羹n羹m羹z羹 ald覺. on y覺llard覺r piyasada bulunan distrib羹t繹rler bunu herhalde 50 kere yapm覺lard覺r. Ama nihayetinde bizim umut balad覺覺m覺z ey g繹zden ka癟m覺 markalar bulmu olmak deil, 繹yle veya b繹yle (b羹y羹k ihtimalle t羹keticiye cazip gelmeyecei d羹羹n羹ld羹羹 i癟in) ihmal edilmi bir nii dolduracak marka yakalamak. Buradaki iddiam覺z dier ithalat癟覺lar覺n bu trendi g繹remedikleri y繹n羹nde.

Drago, seikoya sayg覺s覺zl覺k etmek istememitim :thumbup: giri seviyesinde diye sayd覺klar覺m Grand Seiko serisi deildi zaten, bu saatlerin fiyatlar覺 yan覺lm覺yorsam 4-5 bin liradan balay覺p 12 bin lira seviyelerine kadar 癟覺k覺yor ki, bu fiyatlar bir 羹st grup diye sayd覺覺m markalardan bile daha pahal覺 neredeyse..

Ersinbulun, hi癟 bir emtian覺n internet 羹zerinden al覺verie kar覺 deilim, kendim de s覺k s覺k al覺veri yap覺yorum zaten. yaln覺z t羹rkiyede online saat sat覺 siteleri aras覺nda o kadar k繹t羹ler o kadar 繹zensiz olanlar var ki, oralardan b覺rak覺n saati ekmek gazete bile almam. 襤te bu sitelerin, t羹keticilerin online saat al覺veriine yakla覺mlar覺na zarar verip vermedii konusunda endielerim var.
Kullan覺c覺 avatar覺
sartug

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: comtec, therapeute ve 66 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners