TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Prestij İlişkisi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Saat Prestij İlişkisi

Mesaj necati » 10 Nis 2012, 00:39

Kullandığımız saatler, mesleğimizi gelirimizi yansıtacak şekildemi olmalıdır? Yoksa esas olarak kişisel zevkimizimi ön planda tutmalıyız? Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda? (Buna benzer konu açılıysa ben görmedim).
Kullanıcı avatarı
necati

Re: SAAT PRESTİJ İLİŞKİSİ

Mesaj Baran » 10 Nis 2012, 00:43

Bu foruma giren herkezin saatleri o kücük mekanik oyuncakları gönülden sevdiğini düşünüyorum.Aramızdaki kimsenın saatleri statü sembolü olarak kullandığını düşünmüyorum.Ben en azından statü belirleyici olarak görmüyorum öle söliyeyim.
Kullanıcı avatarı
Baran

Re: Saat Prestij İlişkisi

Mesaj herofb » 10 Nis 2012, 08:31

daha öncede bir çok kez konuşuldu geliri benden 10'larca kat fazla olup swatch takan insan biliyorum ya da kimi gidip tek bir saat alır kimi benim gibi farklı 3-4 adet alır bence tamamen zevk meselesi ama tabiki bunu statü olarak gören insanlar da yok değil

edit : typo
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj SeRxx » 10 Nis 2012, 09:30

Aslında bu kişinin, saate ayırabileceği bütçe ile alakalı bir şey. Benim gibi saatlere düşkün biri, bazen şartlarını zorlayarak bütçesinin üzerindeki saatleri alabilir. Kimisi ise aşırı derecede zengindir, saat zevki yoktur; bilinmedik bir saat takar bozulana kadar kullanır ki çevremde böyle örnekler çok. Ama benim gelirim çok, zenginim, pahalı saat takmam gerekiyor diye otomatik saat alıp, 2 gün sonra: '' aaa dünyanın parasını verdik, bu saat niye durdu ki?'' diye söylenip, saatçinin yanına koşan örnekler de mevcut :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj asymptote » 10 Nis 2012, 10:10

Eğri oturup doğru konuşmak gerek :D Belki bu forumda mekanik merakı ağır basıyor ama genelde saatleri statü sembolü olarak gören ve pahalı saatleri bu yüzden tercih eden insanlar çok daha fazla..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj 2fast4u » 10 Nis 2012, 10:28

gecenkı mehmet barlas'ın yazısındakı gıbı gercı yazılarını okumam fakat ınsanların yanında tasıyacakları nesneler sınırlı olması durumu pahalı aksesuarları on olana cıkarıyor yanı evını arabasını sırtlayıp plaja otele tatıle götürememesi bazı ınsanları statude rutbe eksikliği hissettırebılır. :D olaya sadece saat gözüyle bakarsak yanılabılırız.Ayakkabı kolye bıleklık takım elbıse otomobil bısiklet cantada seçicilik kişinin kendine verdiği önemı yansıtır.Ve dolayısıyla karsı tarafa verdıgı mesajda acıktır.İllaki pahalı nesneler olması sart değildir.Fakat almişken neden iyisi olmasın düşüncesi ağır basabilir.Uzerinde cok durulması gereken seyler değildir hele ki bizim gıbı ulkelerde sadece bır kesimin derdidir henuz coğunluk yaşam mucadelesi okuma barınma yıyecek ıcecek gıbı sorunlarla mucadele içindeyken erkeğin statu sembolleri son sırayı alır.Tsf forumunda benım kanaatım saat kısılerın hayatında maddı manevı cok yer kaplar cunku burası uluslararası bır saat forumudur.Bir bisiklet forumunda olsanız benım kapıya koydugum sıradan mtb bısıklete ınsanların 4000 5000 tl paralar verdıgını rahatlıkla görebilirsiniz.Saygı duyarım.O zaman sunu sormak lazım Serdar bilgili corratec e bınerken ahmet mehmet bıanchi yemı bınsın? Elbette ekonomık olarak hiçbir harcamanın kişilerin yaşam kalitesını bozmasını mantıklı bulmam.Fakat kişinin mekanık saat merakı varsa hayatında bır kere parayı basıp marka bır saat almasınıda yadırgamam.
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj vincefb » 10 Nis 2012, 10:42

Kolumuzdaki saatler bize değil, Bizim onlara değer kattığımızı düşünüyorum ;)
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj necati » 10 Nis 2012, 11:15

2FAST4U nun dediği gibi olay sadece saat değil elbette ama forumumuzun ana konusu olmasından dolayı saat üzerinden açtım konuyu. Sözgelimi ucuz bir nokia modeli taşıdığı için utanan ve en kısa zamanda daha pahalı bir telefon alacağını söyleyen arkadaşım vardı. Sadece saat değil elbette, cep telefonu, otomobil, kıyafet vs. hepsinde siz önemsemeseniz bile başkaları dikkat ediyor bana göre. Belkide içlerinde en az dikkat edileni saattir. Ben saat kullanmazken kimsenin dikkatini çekmiyordu. Saat kullanmaya başladım durum aynı. Hatta şu an kullandığım seiko yerine patek philippe taksam daha az ilgi görecektir. Demekki işin içine bir de yaşadığın çevre faktörü giriyor. Ben patek philippe taksam, 1000 tl ye aldım desem bu saate bu kadar para verilirmi derler çevremde.
Kullanıcı avatarı
necati

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 44 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners