TSayiR yazd覺:..sa癟ma sapan konumay覺n..
TSayiR, neden bu kadar k覺zd覺n? Ayn覺 fikirde olmayabilirsin, eletirebilirsin.. Fakat bu ifade biraz a覺r ka癟mam覺 m覺?..
TSayiR yazd覺:..sa癟ma sapan konumay覺n..
TSayiR yazd覺:Kafa m覺 buluyosunuz yoksa takt覺覺n覺z saatler mi kafa yap覺yor? tamam bana sats覺n bakal覺m herhangi bir rolex bayisi rolexin houma giden bir modelini, herg羹n 2 tl vereceim yada her ay enflasyon art覺覺na g繹re gidip vereceim 60-70 tl.. 繹nemli olan 20000 TL'yi 癟at diye 癟覺kartmakta ge癟iyor! sa癟ma sapan konumay覺n.. yok g羹nde 1-2 tl ye al覺nabiliyormus.. iyi o zaman g羹nde 20 tl ye evde al覺nabiliyor
20TLX365x30y覺l
hatta bir 20TL daha at覺p yazl覺k al覺rs覺n bi 50 TL at覺p da yat bile alabilirsin!!
Allah覺m sen ak覺l fikir ver!
asymptote yazd覺:TSayiR yazd覺:..sa癟ma sapan konumay覺n..
TSayiR, neden bu kadar k覺zd覺n? Ayn覺 fikirde olmayabilirsin, eletirebilirsin.. Fakat bu ifade biraz a覺r ka癟mam覺 m覺?..
manil yazd覺:TSayiR yazd覺:Kafa m覺 buluyosunuz yoksa takt覺覺n覺z saatler mi kafa yap覺yor? tamam bana sats覺n bakal覺m herhangi bir rolex bayisi rolexin houma giden bir modelini, herg羹n 2 tl vereceim yada her ay enflasyon art覺覺na g繹re gidip vereceim 60-70 tl.. 繹nemli olan 20000 TL'yi 癟at diye 癟覺kartmakta ge癟iyor! sa癟ma sapan konumay覺n.. yok g羹nde 1-2 tl ye al覺nabiliyormus.. iyi o zaman g羹nde 20 tl ye evde al覺nabiliyor
20TLX365x30y覺l
hatta bir 20TL daha at覺p yazl覺k al覺rs覺n bi 50 TL at覺p da yat bile alabilirsin!!
Allah覺m sen ak覺l fikir ver!
Genelde bu forumun bir tarz覺 vard覺r, bu tarza uymayanlar belli bi s羹re sonra ayr覺l覺r. ok 繹zetlemek gerekirse, hayata dair g繹r羹leri farkl覺 bile olsa yine de bir g羹n bir araya geldiinde y羹z羹ne bakmaya 癟ekinmemek ve samimiyet olarak belirtebilirim.
襤mdi 癟ok m羹sait olmad覺覺m halde ufak bir hesap yapt覺m. Y覺ll覺k %10 enflasyonla (bileik faiz almad覺m onu da belirteyim) g羹nde 3 tl biriktirirsen 10 y覺l sonra yakla覺k 18 k羹sur bin tl paran oluyor. 襤kinci konuya gireyim, Rolex bayisi g羹nde 3 TL'ye saat satar m覺.
Bu, asl覺nda matematik ve finans bilmemenin bir ifadesi. Yeterli teminat覺 ald覺覺n takdirde (ki almasan bile) kendi maliyetini de bu kadar uzun s羹re boyunca finanse edebilirsen elbette satars覺n. Rolex bayisi ayda bir 繹demesi olan 2 y覺l vadeli kredisi varsa gidipte gelirini 30 y覺l vadeli olacak bi癟imde ayarlamaz. Bunun sebebi de o s羹rede o paran覺n birikmeyecek olmas覺 deil, adam覺n finansal kararlar覺na uymamas覺d覺r.
Takt覺覺m saat acaip kafa yap覺yor, sana da tavsiye ederim. Saat takmaman覺n ya da takamaman覺n yapt覺覺 asabiyetten daha iyi geliyor.
Ground yazd覺:TSayiR gereksiz al覺nganl覺k g繹stermisin.
Genelde misaller vererek konuuluyor.
Forumda herkes her konuyu konuabilmeli her fikrini a癟覺klayabilmeli. Beenmediiniz fikirler kar覺s覺nda tan覺mad覺覺n覺z kiilere hitap ederken dikkat etmekte fayda vard覺r.
13 senedir ilettiim 20.000 羹yesi bulunan bir forumum var. her sene belli zamanlar insanlar dost olmasa da 1 kere birbirini g繹rs羹n diye toplant覺lar yapar覺m. 羹nk羹 birbirini g繹ren tan覺an insanlar birbirlerine daha sayg覺l覺 davran覺yor. Sosyal deney gibi bir konu asl覺nda bu.
Monit繹r羹n ya da cep ekran覺n覺n arkas覺nda bazen centilmenlik unutulabiliyor.
Dikkat edelim yaz覺malar覺m覺za. Saat vb zevklerimiz kiisel konulard覺r. forumda kimse finansal g羹c羹n羹 saatlerini sahip olduu markalar覺 bakalar覺na haset olsun diye de yay覺nlam覺yor.
TSF in en sevdiim yanlar覺ndan biri de bu. Ciddi markalara sahip insanlar bile naif duygularla hareket edip centilmenlii elden b覺rakm覺yor.
Gereksiz olmu dostum 羹zg羹n羹m yazmak istedim.
Sent from my iPhone using Tapatalk
TSayiR yazd覺: Hay覺rl覺 uurlu olsun g羹zel zamanlar g繹stersin.. Haa imdiden kenara 3 tl atmaya bal覺yorum bende![]()
tavsiyen 癟ok iyiydi
![]()
D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: sphinx ve 114 misafir
|