TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Yeni Ald覺覺m IWC Portuguese Saatim Hatal覺 覺kt覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yeni Ald覺覺m IWC Portuguese Saatim Hatal覺 覺kt覺

Mesaj davinci » 21 Haz 2012, 18:26

Ya bu ger癟ekden sahte galiba ya, o d繹nem bu ekilde 羹retmilerdir belki diyeceim ama bilemedim
Kullan覺c覺 avatar覺
davinci

Kay覺t: 07 May 2012, 21:21

Mesaj asymptote » 21 Haz 2012, 18:29

mlm yazd覺:Kalibreye dikkat :)

Aradaki 7 fark覺 vidalara bakarak bir kimse kolayl覺kla s繹yleyebilir :)
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj Bond » 21 Haz 2012, 19:01

Serdar08 saat elbette orijinal deil. in mal覺 bir taklit. Bunu 4000 Euro'ya kim satt覺 ise 癟ok b羹y羹k terbiyesizlik yapm覺 ve bu olay direk adli doland覺r覺c覺l覺kt覺r. Bence ilgili mercilere gerekli ikayette derhal bulunulmal覺. Saatin Asso kay覺 renginden tutun kasa / 癟er癟eve kal覺nl覺k proporsiyonlar覺na, cam cidar kal覺nl覺覺, sandwich 羹st羹 tabaka derinlii, index k覺vr覺m ve logo ibare yerleim farklar覺 gibi bir 癟ok dikkatli g繹zlere hitap eden fark覺 mevcut.

Mekanizmaya hi癟 girmiyorum. Panerai'den az anlayan veya sadece web'den fotolara bakan birisi bile bunun OP kalibre olmad覺覺n覺 anlar. Zaten mekanizmay覺 benzetme gerei bile duymam覺lar, in mal覺 klon bir kalibre mevcut. Ek olarak orijinal 羹r羹nde arka cam hafif kahve koyu tondad覺r ve 癟eitli a癟覺lardan olduk癟a koyu durur. zellikle bu renkteki sahte kasalarda saatin kasa kenarlar覺, lug k繹eleri ve tepe k覺sm覺 g羹nee tutulduunda mora ka癟an renklenmeler olduu fark edilebilir. Orijinal kompozit kasalarda bu tarz bir duruma rastlanm覺yor.

Konuya biraz g繹z gezdirdim, saatler konusunda bu kadar ince eleyip s覺k dokuyan birisi olarak bu tarz bir duruma nas覺l d羹羹ld羹 akl覺m almad覺. Piyasaya 癟覺k覺覺 durdurulmu bir modeli al覺rken keke biraz arat覺rma yap覺lsayd覺. Elbette saatler mekanizma harici kasa ve komponentler olarak basit end羹striyel 羹r羹nler olduklar覺 i癟in optik olarak benzerlerinin yap覺lmas覺 癟ok kolay bir ilem. Bu nedenle b繹yle sahtekarl覺k durumlar覺 ile kar覺lamamak i癟in her zaman al覺m 繹ncesi biraz arat覺rma yapmak ve k繹kl羹, g羹venilir yerlerden al覺veri yapmakta 癟ok b羹y羹k fayda var. Olduk癟a 羹z羹c羹 bir durum, 癟ok ge癟mi olsun. Umar覺m en az hasarla atlat覺l覺r ve 繹denilen 羹cret iade edilir.

Ek olarak burada sorulmas覺 癟ok iyi oldu yoksa saat orijinal diye kullan覺lmaya devam edilip ileride satma durumu olunca belki i iten ge癟mi olacak ve b羹y羹k bir ok yaanacakt覺.

Resim

Bilindii 羹zere TSF forumlar覺nda sahte 羹r羹nlerle ilgili her t羹rl羹 payla覺m yasak fakat burada bir maduriyet durumu s繹z konusu olduu i癟in iletilerde belli 繹l癟羹de payla覺m yap覺ld覺. Daha sonra sahte 羹r羹n foto linklerini kald覺raca覺z ;)
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Mesaj cenk » 21 Haz 2012, 19:18

ge癟mi olsun hocam umar覺m halledersiniz ama bu yap覺landa b羹y羹k terbiyesizlikmi 癟in mal覺 sahte bir saat 4000 euro :evil:
Kullan覺c覺 avatar覺
cenk

Kay覺t: 27 ub 2010, 21:14

Mesaj asymptote » 21 Haz 2012, 19:24

Konu Yeni ald覺覺m IWC Portekiz saatim hatal覺 癟覺kt覺'dan Ald覺覺m Panerai sahte 癟覺kt覺ya d繹nd羹.. Ger癟ekten 羹z羹c羹 bir durum. Umar覺m maduriyetiniz sorunsuz halledilir Serdar bey. Bu arada saatin sahte olabileceini tahmin eden Doruk kardeimizi kutlamak gerek. Bond' un da dedii gibi ge癟 kal覺nmadan bir sahtekarl覺覺n 繹nlenmesine vesile oldu b繹ylelikle..
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj davinci » 21 Haz 2012, 19:26

Akl覺ma bir f覺kra geldi. 襤ki arkada u癟akda yolculuk yap覺yorlarm覺 f覺kra buya cam kenar覺nda oturan demiki ben elimi camdan 癟覺kar覺p uanda nerde olduumuzu bilebilirim dieride yok ya nas覺l deyip inanmam覺 tabi, cam kenar覺nda oturan elini camdan 癟覺karm覺 ve demiki uanda 襤ngiltere Londra'day覺z dieri nerden anlad覺n demi, Big ben'nin tepesine dokundum, biraz sonra gene 癟覺karm覺 kolunu uanda Paris'deyiz dieri gene nerden anlad覺n diye sormu Eyfel'e dokundum ordan, biraz sonra uanda 襤talya'day覺z demi dieri haa demi anlad覺m San Pietro kilisesinin tepesine dokundun deilmi hay覺r demi, saatim 癟al覺nd覺 :D

Bunu bana bir Alman anlatm覺t覺
Kullan覺c覺 avatar覺
davinci

Kay覺t: 07 May 2012, 21:21

Mesaj Bond » 21 Haz 2012, 19:35

Standart 羹retim serili bir Panerai modeli i癟in benzer bir durum 癟ok 繹nceleri yaanm覺 ve alan kii ayn覺 ekilde madur olmutu. Saatin arkas覺 kapal覺 olmas覺na ramen o kiiye yard覺mc覺 olmutuk ve san覺r覺m maduriyetini giderdi. Clk bakan optik farklardan hemen sahte olduunu anlam覺t覺 :thumbup: Bende farkl覺 bir teknikle olaya girmitim hemde elenceli bir konu idi :D 襤lgilenenler i癟in linki ekliyorum.

Panerai Luminor Marina Logo PAM 005 :arrow: viewtopic.php?f=13&t=1608&p=28416&hilit=panerai+seri+no#p28416

Davinci m羹sait olduunda saatleri paylaman覺 bekliyoruz art覺k :champ: TSF Bug羹n Kolunuzda Hangi Saat Var - TWF Daily Wrist Check b繹l羹m羹 i癟inde sadece bunun i癟in haz覺rlanm覺 bir s羹r羹 g羹zel konumuz var.
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Mesaj serdarfb » 21 Haz 2012, 20:13

Bond yazd覺:Serdar08 saat elbette orijinal deil. in mal覺 bir taklit. Bunu 4000 Euro'ya kim satt覺 ise 癟ok b羹y羹k terbiyesizlik yapm覺 ve bu olay direk adli doland覺r覺c覺l覺kt覺r. Bence ilgili mercilere gerekli ikayette derhal bulunulmal覺. Saatin Asso kay覺 renginden tutun kasa / 癟er癟eve kal覺nl覺k proporsiyonlar覺na, cam cidar kal覺nl覺覺, sandwich 羹st羹 tabaka derinlii, index k覺vr覺m ve logo ibare yerleim farklar覺 gibi bir 癟ok dikkatli g繹zlere hitap eden fark覺 mevcut.

Mekanizmaya hi癟 girmiyorum. Panerai'den az anlayan veya sadece web'den fotolara bakan birisi bile bunun OP kalibre olmad覺覺n覺 anlar. Zaten mekanizmay覺 benzetme gerei bile duymam覺lar, in mal覺 klon bir kalibre mevcut. Ek olarak orijinal 羹r羹nde arka cam hafif kahve koyu tondad覺r ve 癟eitli a癟覺lardan olduk癟a koyu durur. zellikle bu renkteki sahte kasalarda saatin kasa kenarlar覺, lug k繹eleri ve tepe k覺sm覺 g羹nee tutulduunda mora ka癟an renklenmeler olduu fark edilebilir. Orijinal kompozit kasalarda bu tarz bir duruma rastlanm覺yor.

Konuya biraz g繹z gezdirdim, saatler konusunda bu kadar ince eleyip s覺k dokuyan birisi olarak bu tarz bir duruma nas覺l d羹羹ld羹 akl覺m almad覺. Piyasaya 癟覺k覺覺 durdurulmu bir modeli al覺rken keke biraz arat覺rma yap覺lsayd覺. Elbette saatler mekanizma harici kasa ve komponentler olarak basit end羹striyel 羹r羹nler olduklar覺 i癟in optik olarak benzerlerinin yap覺lmas覺 癟ok kolay bir ilem. Bu nedenle b繹yle sahtekarl覺k durumlar覺 ile kar覺lamamak i癟in her zaman al覺m 繹ncesi biraz arat覺rma yapmak ve k繹kl羹, g羹venilir yerlerden al覺veri yapmakta 癟ok b羹y羹k fayda var. Olduk癟a 羹z羹c羹 bir durum, 癟ok ge癟mi olsun. Umar覺m en az hasarla atlat覺l覺r ve 繹denilen 羹cret iade edilir.

Ek olarak burada sorulmas覺 癟ok iyi oldu yoksa saat orijinal diye kullan覺lmaya devam edilip ileride satma durumu olunca belki i iten ge癟mi olacak ve b羹y羹k bir ok yaanacakt覺.

Resim

Bilindii 羹zere TSF forumlar覺nda sahte 羹r羹nlerle ilgili her t羹rl羹 payla覺m yasak fakat burada bir maduriyet durumu s繹z konusu olduu i癟in iletilerde belli 繹l癟羹de payla覺m yap覺ld覺. Daha sonra sahte 羹r羹n foto linklerini kald覺raca覺z ;)

Sevgili Bond, oncelikle yorumlariniz ve Yardimlariniz icin cok tesekkur ederim. Gordugunuz uzere forumda yeniyim ve bu ilk katilimimdi. Zaten konuda tamamen farkliydi ve tamamen sans eseri Panerai olayina gectik. Kisisel olarak sahte urunlerin yanina bile yaklasmayan biriyim. Sagolsun dostlar hatali saatimle ilgili yardimci olurken beni cok daha buyuk bir yanilgidan kurtardilar. Yaklasik 10 senedir saatlerle hasir nesir oluyorum. Benim icin cok buyuk bir tutku. Okumak resimlerine bakmak bile hosuma gidiyor. 300 usd ye aldigim Protrek saatimi en ust dusey sahte saate degismem. Panerai kesinlikle ilgilenmedigim bir marka. Bu saati Ilk Italyada bir arkadasimin kolunda gordum. Cok hosuma gitti ve kendisi yeni saat alirken bunu satabilecegini soyledi. Bende hic dusunmeden aldim. Hata mi degilmi bir yorum yapamiyorum ama olan olmus. Neyseki hala cok siki iliskiler icinde oldugum bir dostum ve aciklamam cok zor olmayacak. Yine de kabul edilebilir bir durum degil. Inanin cok uzgunum. Konunun forum kurallarina aykiri olmadigi yorumunuz icinde tesekkur ederim. Resimleri isterseniz bende gerektigi zaman silebilirim.

Bu foruma katilmakla boyle bir yanilginin onune gecmem de sans olmasa gerek. Sahsinizda beni bu durumun farkina varmami saglayan tum arkadaslara cok tesekkur ediyorum. Boyle bir gurubun icinde olabildigim icin kendime sansli sayiyorum. Olabildigince farkli paylasimlarda bulunarak forumun kalitesine uyabilmeye calisacagim.

Son olarak sizden hatali saatim ile ilgili de bir yorum alabilirsem cok sevinirim.

Herkese tekrar tesekkurler. Her iki saatlede ilgili son durumlari sizlerle paylasacagim.
Kullan覺c覺 avatar覺
serdarfb

Ya: 54
Kay覺t: 17 Haz 2012, 18:26

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 178 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners