TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Submariner SS ve Rolex Sea Dweller Deep Sea

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Submariner SS ve Rolex Sea Dweller Deep Sea

Mesaj nickynick » 01 Mar 2011, 21:24

razz yazdı: her diver saat Rolex Submariner'ın bir uyarlaması gibidir.. Sizin avatarınızda yer alan Orient için de bu duruma güzel bir örnektir hatta..

+1
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Magneto » 01 Mar 2011, 21:33

razz yazdı:Satış politikası ve/veya "para olsa" mevzusu saatin dizaynı ile ilgili bir parametre değil.. Mesela ben bütçem elverse dahi gidip kendime komple altın bir Rolex Submariner almam çünkü bana yakışmayacağını düşünürüm.. Ama yine bütçem elverse, diğer tüm modelleri alırım çünkü diver'ın özü zaten Rolex Submariner.. Zaten bu nedenden ötürü hemen hemen her diver saat Rolex Submariner'ın bir uyarlaması gibidir.. Sizin avatarınızda yer alan Orient için de bu duruma güzel bir örnektir hatta..

Rolex'in tüm diversları aynı kalıp gibi ,bilmiyorum bütün rolex diversları araştırmadım .ama gördüklerimin aynı kalıp olduğudur.Ayrıca tabii birde şöyle bir durum var .
http://www.orientwatchusa.com/2er00001b-p-75.html
mesela şu nerdeyse copy-past yapıp rolexin aynı stiline sahip olmuş fakat diğer modelleri ki mesela benim avatarımdakinin ben şahsen kadranının aynı olduğunu ya da benzediğini ya da çizgilerinin esinlendiğini pek düşünmüyorum.ama yukarıdaki verdiğim orient ise birebir rolex kopyası.neyse sonuçta kişisel bir tercih değil mi :)
Saat = BlancPain
Kullanıcı avatarı
Magneto

Mesaj razz » 01 Mar 2011, 22:16

Rolex'in diver saatlerinin hepsinin birbirine benzediği doğrudur ancak bu benzerlik bazen kadran/bezel rengi, bazen indeks, bazen font, bazen teknik üstünlükler bazen de materyal ile kendi içinde pek çok farklılık arzeder.. Yukarıda da belirttiğim gibi hemen hemen her diver bir Rolex Submariner uyarlamasıdır..

Sonuç olarak elbette tercih kişiye özeldir lakin beğenerek tercih ettiğiniz bir modelin yaklaşık 60 sene önce yapılmış ve " başlangıç noktası " tabir edilen ilk örneğine sadık kalınarak üretilen bir model gamının tamamını sizin zevkinize uymadığı için tek kalemde silmek bana biraz tutarsız bir yorum gibi geldiği için fikrinizi merak etmiştim..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj 2fast4u » 02 Mar 2011, 00:32

diver saat meraklısı olan bir kişi olarak belkıde farklılık belkı arayıs amaçlı submarıne kasası harıc her modele ilgi duydum .Yıllar evvel tek bır submarıne alıp noktayı koyabılırdım.Bugunde satıp rahatlıkla baska bir saate gecis yapardım.Netice bugun sıyah bezelli noktalı kadran endeks ve rolex bılezıgı kult bır tasarım olmustur ve bende etkısınde kaldıgımın farkındayım.Yenı SDDS cuk oturmustur.Ve dıver saatlerıne yenı bır boyut getırmıstır ızleyıp gorelım.İnatla aynı modelı aynı kasaya sadık olmasıda baska dıkkat edılmesı gereken bır konu.Son dönemde tercıhlerımde geleneksel markalar hatta oldschool tasarımlar dıkkatımı cekmekte ve bence gelecegın yenı trendı bu tasarımlara sadık kalan markalar uzerıne kurulacak sadece saat olarak bakmayalım dısarıda her turlu vıtrıne bakmanız yeterlı olur.
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj razz » 02 Mar 2011, 00:41

2fast; Yaklaşık 3 haftalık ( garanti kartı üzerindeki tarih itibarıyla ), tertemiz ve eksiksiz bir SDDS denedim bugün :) Taşımak için biraz kalıp gerek ( ki bu konuda pek sıkıntın yok diye hatırlıyorum ;) ) lakin 7800,00 USD nakit ve son fiyatıyla availability çok zayıf :shock:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Emre » 02 Mar 2011, 00:53

2fast4u yazdı:İnatla aynı modelı aynı kasaya sadık olmasıda baska dıkkat edılmesı gereken bır konu.Son dönemde tercıhlerımde geleneksel markalar hatta oldschool tasarımlar dıkkatımı cekmekte ve bence gelecegın yenı trendı bu tasarımlara sadık kalan markalar uzerıne kurulacak sadece saat olarak bakmayalım dısarıda her turlu vıtrıne bakmanız yeterlı olur.

Saat sektorunun dijital devrime karsi dayanabilmesinin en buyuk sebebi de bu. Basta Rolex olmak uzere markalar hem dizayn hem de makinede geleneklerinden vazgecmeyerek ilerlemeyi tercih ettiler. Bugun Mercedes neden guvenilir bir marka? Cunku yeni bi model cikardiginda 7 sene boyunca o modelin uzerine baska model cikmayacagini biliyorsunuz. Rolex alirken de kolunuzdaki Rolex'in yillar gecse bile hala ilk aldiginiz kadar degerli olacagini biliyorsunuz, hatta belki daha da degerli hale gelecek.

Ayrica Submariner bence olayin ozudur. Rolex'in diverlari birakin benzer olsun, hepsi de ayri guzel.

Zevk meselesi bu, tutup ben hicbi Rolex'i sevmiyorum da diyebilirsiniz, Rolex'ler bisey kaybetmez :)
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj Archezia » 02 Mar 2011, 03:50

Ben de katılıyorum çoğunluğa. Submariner'ın tarihine, diver saatler üzerindeki etkisine saygı duymamak elde değil. Tasarım olarak da bence çok güzel SDDS. Beğenmemek normal birşey, mavi bir Orient Mako ile Sub yanyana koysak kaliteden ayrı olarak düşününce birçok insana mako daha güzel gözükür belki de. Ama Rolex'in sunduğu kalite bambaşka birşey.

Bu sözleri benden kolay kolay duyamazsınız, artık anlayın adamlar nasıl saatler yapmış ki ben bile bunları söylüyorum. (: İşin doğrusu artık clk sataşmalara cevap vermiyor ve bir zevki kalmadı bu işin. Ben de bugün saat 02:49 itibariyle Rolex düşmanlığımı resmen sona erdiriyorum. :D
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Thevenin » 02 Mar 2011, 03:54

Aman hocam yapma, eski troll'lerden kac kisi kaldi? :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 42 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners