Ben fikrimi değiştirdim, tüm GS modellerine baktım denebilir, aşağıdaki 568$'lık SARB035 hepsinden daha munis bence.
Aksesuar prestijdir, araba prestijdir, örneğin lazer kaynaklı diye 60000TL verilmez Golf'e, motoruna da verilmez, prestij için ve bir yaygın kabul görmüş "hikayesi" olduğu için verilir.
9000TL verip prestij alamayacaksam, estetik anlamda aşağıdakinden bir adım ötede bir saat alamayacaksam gayet kaliteli 6r15B mekanizmalı aşağıdaki makineyi alırım, bir kalibrasyonla cillop ederim. Maksat dial'da "GS" yazması ise, herşey bu ise mesele zaten başka, mesele orada "tutku"dur. Onu kimse tartışamaz, ben almam, gereksiz diyene de teknik özellikler vs listelenerek muhalefet edilmemeli.
Mesele bu ise toplumsal tüketim eğilimlerine karşı koymaya saygı duyuyorum ancak, kafası karışık Seiko'nun GS ile yapmaya çalıştığı bu iş beni bozuyor. Seiko Japon adasında istediği herşeyi yapar, hakkı da var. Ancak, buralarda tosladığı bazı gerçekler var. Bunu göz ardı ediyorlar bence. O sebeple Aydın Saat web sayfasında GS'i doğrudüzgün listeleyemiyor bile.
Ha bu arada bu kadar para verince SARB035 de almam, gider bir Prospex alırım, bir hikayesi var ve ne de olsa bir diver. Bakın ne kadar subjektif ve öznel değil mi seçimler...