TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Patek Philippe ve Sonraki Dört Marka Sizce Hangileri?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Patek Philippe ve Sonraki 4 Marka Sizce Hangisi

Mesaj asymptote » 27 Eyl 2012, 22:35

Drk yazdı:Aralarında en ulaşılabilir olanı JLCnin eserleri şapka çıkartılacak cinsten :thumbup:

Buna katılmakla beraber:

"they are too fragile to be classified as tough movements, or haven’t been around long enough to prove their long term reliability. A perfect example is the JLC 889. An excellent, accurate and reliable movement when serviced by competent watchmakers, but not known for its ability to withstand abuse"
(chronometrie.com Rolex Caliber 3135 – Still worthy of the crown after all these years? isimli inceleme yazısından bir alıntı)

bu eserlerin hor kullanımda kolay zayi olabilecek hassas şeyler olduğunu da söylemek lazım. Hatta Patek ve VC' nin mekanizmaları da öyle (zaten VC JLC mekanizmalarını da kullanıyor bildiğim kadarıyla). Ancak bir AP 3120 daha "robust" bir mekanizma sanki..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Re: Patek Philippe ve Sonraki Dört Marka Sizce Hangileri?

Mesaj drk » 27 Eyl 2012, 22:40

İşte tamda bu yüzden rolex 3135in önünde saygıyla eğiliyoruz :D :super:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj asymptote » 27 Eyl 2012, 22:56

"It has triple crown of reliability, durability and accuracy" demiş yazar, mekanizma konusunda hak veriyorum ve ben de saygıyla, hörmetle eğiliyorum :geek: :super:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj 2fast4u » 28 Eyl 2012, 00:10

Pp babadan ogula gecen saat olarak kalsin siradaki gelsin ya zaten multi zenginlerde pp okul pasosu gibi her evde var esas konuya girsek onlarda daha neler vardir
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj asymptote » 28 Eyl 2012, 00:29

Palmali deniz taşımacılığının sahibi Azeri asıllı Türk işadamının Forbes'e verdiği röportajdan alıntıdır:

*" Kapının önünde son derece şık bir Bugatti duruyor şu anda ama!
O benim değil. Kardeşim Marif'in. Tamam lüks otomobillerim var ama düşkünlüğüm yok, zaten gazeteler yazınca onu da bıraktım. Hepsini Azerbaycan'a ve Londra'ya gönderdim. Kardeşime de çok kızdım "Niye aldın" diye. O biraz benden beter araba düşkünü. İngiltere'de büyüdü, eğitimini orada aldı. Türkiye'nin de orası gibi olduğunu düşünüyor. Öyle değil işte. O alıyor, "Mübariz aldı" diye çıkıyor. Ben binmem ki. Ben eski bir Range Rover'a biniyorum.

* Sırf rahatsız oldunuz diye otomobil aşkından vazgeçtiniz yani...
Aslında şöyle söyleyeyim. Otomobil tutkum var evet ama ne var bunda? Hırsızlık mı yaptım. Çalıştım da aldım. Aslında Türkiye'nin bundan dolayı gurur duyması lazımdı. Bu bir prestij. Bugatti denen o otomobilden dünyada iki tane var ve biri Türkiye'de. Çocuk şimdi korkudan kullanamıyor. Kardeşim hava kararınca kullanıp eve gidiyor. Genç çocuk. Bekâr çocuk. Parasını bir yere harcaması lazım. Araba tutkusu varsa araba toparlayacak. Kadın değil ki ayakkabı, mücevher alsın. Bizim tek alabileceğimiz şey otomobil ya da saat. Görüyorum zaten av ya da silah da hanımların hoşuna gitmiyor.

* Peki başka hobiniz yok mu?
Eski kılıç koleksiyonum var. Dünyadaki en iyi koleksiyon bende. Bir de saat seviyorum, koleksiyonum var.

* Patek Philippe falan mı?
Ondan da iyileri var
."
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj davinci » 28 Eyl 2012, 08:48

asymptote yazdı:* Patek Philippe falan mı?
Ondan da iyileri var
."[/i]

Hangileri olabilir,Butik markaları kastediyor herhalde
Kullanıcı avatarı
davinci

Mesaj asymptote » 28 Eyl 2012, 08:53

Evet, sanırsam..
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj 2fast4u » 28 Eyl 2012, 09:13

Masimov ne guzel demis iste bundan bahsediyorum:)
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ofis, recklesstr ve 91 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners