morningstar yazdı:Bende 23 yaşındayım ama gidipte saatlerimi takip sağa sola çarpmıyorum.Önerilen saatler 2.elde o fiyatlara bulunabilmekte.Ben o fiyata gidipte plastik bir saate vermeyi yanlış buluyorum.Orient mako,swatch veya seiko 5 sizin için uygun olacaktır.Siyah kadran seçerseniz neredeyse bütün kiyafetlerlede olacaktır.Özellikle de mako en iyi tercih olacaktır.fsenturk yazdı:Arkadaşlar acayip acayip önerilerde bulunmayın. Sitede bazı arkadaşlar var nedense her saat önerisine otomatik saat önermeyi kendine bir borç biliyor. Onu alacağına 2nci el şu saati al, otomatik olan bu saati al gibisinden şeyler yazıyor.
Arkadaş diyor ki ben 20 yaşındayım öğrenciyim 600 TL de param var diyor, uzun süreli götürecek bir saat lazım diyor siz tutuyorsunuz şu kadar daha para kat üzerine 2nci el şu saati al gibisinden şeyler yazıyorsunuz. Bir de bilgisini etrafa göstermek için onun içinde AS-332 mekanizma var, akrebi DD-235 meteriyalden yapılmıştır, bilmem şu kadar kasa çapı bu kadar şunun çapı falanı..
Arkadaşın kanı kaynıyor belli ki, saati o enerjiyle sağa sola vuracak belli ki. Orienti neylesin ?
Benim Cevabım : 600 TL bütçeyle İhtiyaca göre önerilecek en uygun saatler Casio tarzı saatlerdir. Hem ucuz, hem sportif, hem alternatif seçenekleri tarzları çok, hem de evladiyelik saatler. Mesela G-Shock modelinden bir tanesini buldum aşağıdaki linkte. 589 TL. Biraz daha kurcalanırsa daha değişik modeller bulunacaktır elbette. Ben örnek olarak gönderiyorum sadece.
https://www.trendyol.com/casio/erkek-ko ... tId=107263
SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tercih meselesidir. İsteyen 2nci el saat takar isteyen takmaz. "Ben o fiyata gidip de bir plastik saate para vermeyi yanlış buluyorum" diyen bir kişinin o kadar para verip de başkasının kolunun teri ile terlenmiş ve kirlenmiş bir saati nasıl alıp koluna takabildiğini merak ediyorum. Kaldı ki başlığı açan arkadaş da yeni saat istiyor. Siz 2nci el saatlere yönlendiriyorsunuz sürekli.
Ayrıca G-Shock'u plastik saat diye küçümseyip de Swatch gibi ambalajdan ibaret bir saati nasıl yüceltebildiniz hayret ettim doğrusu.
Swatch saatler ambalajdan ibarettir. 3-5 adet dişlinin üzerine plastik presleyip presleyip, Swiss ülke etiketinin arkasına sığınarak 900TL'ye 1000TL'ye piyasada satıyorlar. Yazıktır o verilen paraya. Ama cümlemin başında da dediğim gibi tamamen tercih meselesidir. İsteyen 3ncü 4ncü el saatleri satın alır takar isteyen de aynı parayı kendisi için ilk olacak saate verir.