TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Marka Bilinirliği ve Saat Tercihleri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Marka Bilinirliği ve Saat Tercihleri

Mesaj Modern60 » 21 May 2010, 00:35

Ben de çok beğendim. Zaten bunları üreten şahıslar, bizim gibi kendi duygularını saatlere yansıtmaktalar. Grek kasaları gerekse fonksyonları ve yüzleri çok farklı ve çekici oluyorlar. Bu markalardan bazıları Temption, Kobolt, yukarıda verdiğiniz Benarus, UTS, Nivrel, Nienaber, NOMOS, Azimuth, urwerk, Paul MARTİN, Peter"Speak" Marin, Holtzer, blu, Bir de bu markalardan daha fazla miktarda ğretim yapan ama gerçekten kendi çzigilerini taşıyan markalar var. Mesela Tutima, Sinn, Armand Nicolet, Epos, vs vs. Bu yüzden bazı ticari mass yani çok sayıda üretim yapan tanınamış markalar taklılıp kalmamk lazım. Çünkü, daha çok severek takabileceğimiz bir markayı yaşayamayız. Bir çoğumuz, marka diye aldığımız saatle bir türlü bütünleşemiyoruz. Hatta bir süre sonra sıkılıp, kenara atıyoruz. Bence de bu gibi özel marka ve saatleri de incelemeye almalıyız. Kısa bir süre sonra Temption u ben tanıtmak için yazılar hazırlayacağım. Halen dünya üzerinde kare kasalı ilk ve tek 100 m su dşrençli saati(Cameo) üretti. Ama diğerleri de dikkate alınmaları gereken özel üretimler ve hepsinin kendi sahsi yüzleri ve kasaları var.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj 2fast4u » 21 May 2010, 00:44

sımdı bu markalar gırıs modelımıdır yanı hıc bır yerde ısmı gecmeyen markalar:) bu arada bılezık matlastırma ıslemı ıcın (brushed) yetklı servısımı tercıh etsem acaba .guzel durdugunu dusunuyorum.
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Zemberek » 21 May 2010, 00:47

clk yazdı:Simdi benim anladigim su Zemberek. Sen diyorsun ki 2000 Euroluk Omega ile 2000 Euroluk marka X (güzel marka ismi aslinda malcom X gibi :)) arasinda secim yapacak olsam Marka X'i secerim dogru mu anladim?

Eger dogru anladiysam... SEN DELIMISIN? :D

Abi COSC sertifikalı bir saniye kadar bile düşünmem, tereddüt etmem :D. Kesinlikle az bilineni seçerim, zaten nerde garip şeyler var bulurum bulmasam da onlar beni bulur o yüzden ben önce davranıyorum hep :lol:. Az bilinen bir şeyi kullanmak bana daha keyifli geliyor :).
Kullanıcı avatarı
Zemberek

Mesaj 2fast4u » 21 May 2010, 00:53

Resim
enzo 1ooowr
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj sedir » 21 May 2010, 08:37

2fast4u yazdı:...
Resim
UTS 2000 DIVER
...

Özellikle bileziği çok beğendiğimi söyleyebilirim. Çok sağlam, elastik ve estetik duruyor. Çeliğin aldığı güzel bir şekil bence.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Cant » 21 May 2010, 23:13

sedir yazdı:Markayı göz önüne aldığınızda şu sorunun cevabını samimi olarak vermeniz gerekir. Eğer saat görünmez bir takı olsaydı aynı markayı alırmıydınız. Çünkü markalar biraz da görüldüğünde oluşturdukları duygu için satın alınırlar

Bu sorudan 'saat görünmez bir takı olsaydı aynı markayı almazdım' cevabını çıkarıyorum ve katılmıyorum. Etrafınızdaki insanlar eğer saat meraklısı değilse, istediğiniz kadar gösterin, taktığınız saat kesinlikle önemini kaybeder ve herhangi bir duygu oluşturmazlar. Diğer yandan saat benim için görünmez bir takıdır, çoğu zaman gömleğimin altında durur, etrafa göstermek için özel bir çaba içine girmeyi cahillikle eşdeğer tutarım, t-shirt giydiğimde çoğunlukla en sade ve en spor saatimi takmayı tercih ederim. Kısaca ve sonuç olarak, saati ve o markayı sadece kendimi mutlu ettiğini bildiğim için alırım, başkasının ne düşündüğünün bu noktada hiç bir anlamı yoktur.
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj Clk » 22 May 2010, 07:57

cant yazdı:
sedir yazdı:Markayı göz önüne aldığınızda şu sorunun cevabını samimi olarak vermeniz gerekir. Eğer saat görünmez bir takı olsaydı aynı markayı alırmıydınız. Çünkü markalar biraz da görüldüğünde oluşturdukları duygu için satın alınırlar

Bu sorudan 'saat görünmez bir takı olsaydı aynı markayı almazdım' cevabını çıkarıyorum ve katılmıyorum. Etrafınızdaki insanlar eğer saat meraklısı değilse, istediğiniz kadar gösterin, taktığınız saat kesinlikle önemini kaybeder ve herhangi bir duygu oluşturmazlar. Diğer yandan saat benim için görünmez bir takıdır, çoğu zaman gömleğimin altında durur, etrafa göstermek için özel bir çaba içine girmeyi cahillikle eşdeğer tutarım, t-shirt giydiğimde çoğunlukla en sade ve en spor saatimi takmayı tercih ederim. Kısaca ve sonuç olarak, saati ve o markayı sadece kendimi mutlu ettiğini bildiğim için alırım, başkasının ne düşündüğünün bu noktada hiç bir anlamı yoktur.

Cant, 100% haklisin. Benimde cevremde ki insanlarin %85'ten fazlasinin saatler ile yakindan uzaktan hicbir alakasi yok. Hatta bir örnek. Harry adinda bir arkadasim Patek kullaniyor. Bir gün konu nasil olduysa saatlere geldi ve ben ona muhtesem saat dedim. Aldigim cevap su sekilde. Saatciye gittigimde en iyi bir klasik saat sordum bana iki model cikartti bende bunu sectim :) Sonucta, bir cok insan kendi taktigi saatten habersiz, senin kolundaki X olmus Y olmus kimsenin umrunda degil. Hatta, bir adim daha ötesi; saate cok para veriyorsan bazi insanlarin gözünde salaksin :) Dolayisi ile insan ne yapiyorsa, ne aliyorsa kendisi icin yapiyor, kendisine aliyor. Bizler ise burada bir cok insan icin HASTA diye nitelendirilen grubu olusturuyoruz :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj 2fast4u » 22 May 2010, 11:19

cant biz koptuk gidiyoruz bir alamete kisa kollu uzun kollu farketmez alltime diver.....ruyamda bile 1000metrede su gecirmezlik testi yapiyorum :D
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: delay, Google [Bot], hknmtn ve 51 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners