TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Bütçesi Belirleme Hakkında

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Bütçesi Belirleme Hakkında

Mesaj Ekselans » 09 Oca 2019, 21:51

foottwo yazdı:Saatinizin başına birşey gelirse ertesi gün aynısını alabileceğiniz seviye ne ise orada tutabilirsiniz.

[emoji106]
Saatlerimi belli bir orana göre almadım ama bu fikir bana da mantıklı geldi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ekselans

Mesaj foottwo » 09 Oca 2019, 22:26

exellence yazdı:
[emoji106]

Ben araç için de aynı mantıkla hareket ediyorum senelerdir..
"Baş eğmedik edâniye ikbâl ü câh için.."
Kullanıcı avatarı
foottwo

Mesaj postaciceku » 09 Oca 2019, 23:31

Maurice Lacroix Pontos s’le basladim zabitlik yillarimda... Kreyn tepesinde yag kir pas icinde epoksi tiner dahil tum temizleme araclariyla temizleyerek kullaniyordum. Kendime acimadigim gibi ona da acimadigim yillardi ama nerde nasil cizigi oldugunu bilerek hergun kontrol ederdim o ayri...saatine maddi deger bicen biri degilim, beraber yasiyoruz, yaslaniyoruz ve izlerini tasiyoruz bu hayatin olabildigince...

O yuzden Ilk almak istediginiz ve sizi mutlu edecegini dusundugunuz saati bulun parasini nasil yarattiginiza siz bile sasiracaksiniz merak etmeyin...

Bu arada kesinlikle denizci saati diver degil GMT’dir. Bu ozelligi aklinizda bulundurun... Kronografla basladim ama emin olun Gmt daha cok isinize yariyor gemide... Hem diver hem GMT ise daha bir guzel olur tabiki. Bide adinda Master geciyorsa baska neye ihtiyac duyulur bilemedim=))

Pruvaniz neta olsun...
Kullanıcı avatarı
postaciceku

Mesaj SEmre » 09 Oca 2019, 23:34

foottwo yazdı:
exellence yazdı:
[emoji106]

Ben araç için de aynı mantıkla hareket ediyorum senelerdir..

Bunları düşünmenize gerek yok beyler bunun için biz sigortacılar devredeyiz [emoji16]
Kullanıcı avatarı
SEmre

Mesaj muac » 10 Oca 2019, 00:20

Eğer daha önce saat sahibi olmamışsanız ve bu ilk saatinizse yüksek fiyatla başlamayın derim. Daha düşük bütçeli saat alıp zevkinizin ne olduğuna karar verin.
Eğer ne tür bir saat alacağınızdan eminseniz bütçe konusunda kendi uyguladığım limiti söyleyeyim: Saatim orta düzeyde bir bilgisayar parasını geçmemeli. Örneğin şu anda orta düzeyde bir bilgisayar almak istiyorsanız fiyatlar 3-6 bin TL arası değişiyor. Ben de saat seçimi yapacağımda maksimum 3-6 bin TL olabilir diyorum. Eğer bir saati çok sevmişsem ve parası limitimi aşıyorsa, ikinci el seçenekleri ile tekrardan bu limite düşürmeye çalışırım.
Kullanıcı avatarı
muac

Mesaj seastar1000 » 10 Oca 2019, 11:58

postaciceku yazdı:Maurice Lacroix Pontos s’le basladim zabitlik yillarimda... Kreyn tepesinde yag kir pas icinde epoksi tiner dahil tum temizleme araclariyla temizleyerek kullaniyordum. Kendime acimadigim gibi ona da acimadigim yillardi ama nerde nasil cizigi oldugunu bilerek hergun kontrol ederdim o ayri...saatine maddi deger bicen biri degilim, beraber yasiyoruz, yaslaniyoruz ve izlerini tasiyoruz bu hayatin olabildigince...

O yuzden Ilk almak istediginiz ve sizi mutlu edecegini dusundugunuz saati bulun parasini nasil yarattiginiza siz bile sasiracaksiniz merak etmeyin...

Bu arada kesinlikle denizci saati diver degil GMT’dir. Bu ozelligi aklinizda bulundurun... Kronografla basladim ama emin olun Gmt daha cok isinize yariyor gemide... Hem diver hem GMT ise daha bir guzel olur tabiki. Bide adinda Master geciyorsa baska neye ihtiyac duyulur bilemedim=))

Pruvaniz neta olsun...

84 mezunu bir baş mühendisim mesleğin ilk yıllarında bir Tudor submariner almadığıma hala pismanım ki omega de ville almıştım o zamanlar ince ve ufak saatler gözde idi gemilerde en çok casio serisi saatler kullandım pusula ve barometre özelliklerini çok kullandım hava yerken dakika başı barometreye baktığım çok olmuştur
Denizci kardeşlerim maaşlarımız ne yazık ki saat fiyatlarının hızı ıle orantılı artmıyor o yüzden istediğiniz saati bugün alın yarın zorlanırsınız derim Ben şimdi rolex explorer 1 takıyorum hedef ise submariner comex
Kullanıcı avatarı
seastar1000

Mesaj seastar1000 » 10 Oca 2019, 11:59

cptchase yazdı:Herkese Merhabalar,

Daha önce bununla ilgili bir konu açıldı mı bilmiyorum fakat merak ettiğim detaylar var.

Öncelikle öğrencilikten çıkıp mesleğe başlayalı 6 aylık bir süre oldu.İlk ciddi(swiss made,otomatik mekanizma veya kurmalı) saatlerini almaya başlayacak biri bütçe hesabını nasıl bir oranda tutmalıdır, aldığı maaşla nasıl bir orantıda olmalı? Benim düşündüğüm 1 maaşımı geçmeyecek şekilde olması bu ne kadar doğrudur? Bu arada denizci olduğumdan dolayı 24 yaşında sıfırdan maaşlı bir işe başlayan birine göre biraz daha maaş avantajım var.

Şimdiden teşekkür ederim.

Önceki mesajımda bu postuda alıntılamak istemiştim becerememişim
Kullanıcı avatarı
seastar1000

Mesaj sentez42 » 12 Oca 2019, 21:50

Bir insan senede 12 ay çalışıyorsa bunun 1 aylık kısmıyla kendini mutlu etmelidir. Bu saat veya ne olursa olsun. Benim limitim 1 aylık gelirimdir. Öğrenciyken bir Invicta Prodiver, ücretli öğretmenlik yaparken bir Padi Turtle, atandığımda bir Oris Aquis (2. el) alarak bu düsturumu bozmadan sürdürüyorum :D
Kullanıcı avatarı
sentez42

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Elvan, Google [Bot], sphinx ve 119 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners