TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Aydın Saat ( Seiko)

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Aydın Saat ( Seiko)

Mesaj bizantolog » 11 Ağu 2010, 12:43

Neticede kac kisi otomatik scuba saat meraklisi hele ki seiko marka.

@2fast4u,

Haklısın.

@clk,

Sen de haklısın:)
Kullanıcı avatarı
bizantolog

Mesaj Redliner » 11 Ağu 2010, 13:37

Seiko 5 ler geldi mağazalarda satılıyor kanyon da var. Tabi seiko 5 in 1789 tane modeli olduğundan dolayı adamlar hepsini getirebilecek güce sahip değiller haliyle :D Bu arada yukarıda ki marinemaster ın yurtdışı fiyatı 1500 $ dan başlıyor 28800 vph li çok güzel bir saat. Pro dalgıç saati ama genede bence 1500 $ az değil... Ülkemizde olsa 2500-3000 olurdu bu saat.
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj winterdrops » 12 Ağu 2010, 09:24

Ben potansiyel olmadığı fikrine katılmıyorum arkadaşların. Madem Seiko 5 veya diğer otomatik saatlerde seiko gibi bir marka potansiyel bulamayacakta, çoğu 2.000 $'ın üstünde fiyat talep eden Oris'ler, Tag'lar nasıl müşteri buluyo peki. Tamam bu markalar kadar itibarı olmayan bir marka olabilir ama eminimki yukarda resmi geçen marinemaster, scuba gibi modeller Türkiye'de bir çok müşteri bulur. Bence bu pazar meselesinden çok bir taktiksel hamle. Hadi Seiko'nun türkiye sitesini geçtik. Amerika sitesinde dahi marinemaster, landmaster veya sevdiğimiz diğer modeller gösterilmiyor. Bunun stratejik bir amacı var oda Seiko'nun kendi teknolojilerini, otomatik saatlere olan ilgiyi azaltmak için kullanmaları. Saat endüstrisi quartz devrimiyle çağ atlaması gerekirdi ama otomatik makinelere (bende dahil olmak üzere) olan ilgi daha da arttı. Seiko'nun Scuba, sumo, Landmaster, Seiko 5, Alphinist, Marinemaster gibi saatlerini hiçbir şekilde sitelerinde göstermemesinin en büyük amacı bu bence.
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Mesaj Redliner » 12 Ağu 2010, 12:46

Winterdrops kardeşim bence tamamen haklısın tek neden budur bencede. Çünkü clk nında dediği gibi seiko kör yada salakmı ki bu saatlerine olan ilgiyi farketmiyor. Ayrıca bence seri üretim bile olsa otomatik bir saati üretmek için daha çok zaman ve para lazım olduğu içinde böyle yapıyor olabilirler. Hiç abartmadan söyleyeyim seiko nun seiko 5 ve seiko 5 olmayan otomatik saatleri dahil toplamda 1000 in üzerinde modeli var ve bunların hiçbirisi kendi resmi internet sitelerinde gösterilmiyor. Birçoğunun arka kapağında yazan kalibre numaralarınında kullanım kılavuzları resmi sitesinde yok. Bence de tek neden ilgiyi başka yöne çekmek.
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj winterdrops » 12 Ağu 2010, 13:34

Redliner yazdı:Winterdrops kardeşim bence tamamen haklısın tek neden budur bencede. Çünkü clk nında dediği gibi seiko kör yada salakmı ki bu saatlerine olan ilgiyi farketmiyor. Ayrıca bence seri üretim bile olsa otomatik bir saati üretmek için daha çok zaman ve para lazım olduğu içinde böyle yapıyor olabilirler. Hiç abartmadan söyleyeyim seiko nun seiko 5 ve seiko 5 olmayan otomatik saatleri dahil toplamda 1000 in üzerinde modeli var ve bunların hiçbirisi kendi resmi internet sitelerinde gösterilmiyor. Birçoğunun arka kapağında yazan kalibre numaralarınında kullanım kılavuzları resmi sitesinde yok. Bence de tek neden ilgiyi başka yöne çekmek.

inşallah ilerde farklı olur redliner.
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Mesaj sosyalcan » 13 Ağu 2010, 23:37

Bütün bu yazdıklarınıza ek olarak ben de bunu ekleyeyim Mayıs ayında Seikonun Japonyadaki e-mail adresine bir mail attım : Global sitelerinde bu saatleri bulamadığımızı özellikle Seiko 5 in bir çok taklidi olduğunu ama orjinallerini ayırt etmek açısından bunları yayınladığınız bir katolog var mı ? gibisinden onlar da Aydın saate yönlendirdiler. Ben Aydın saate zaten bunu mail olarak attım ve cevap alamdım. Bunu da Seiko firmasına ilettim Geçen ay yine Aydın saat istanbulu ardım ve seiko 5ler Türkiyede satılıp satılmadığını sordum İzmir de oturduğumu öğrenince oradaki çalışan kii numaramı aldı . Seiko 5 i bulabileceğim mağazaları 10 dakika sonra bana söyledi. İnternet sitenize neden saatleri koymadınız diye sorduğumda yeni getirdik dediler ama getirdikleri modeller gerçekten çok klasik optik olarak al benisi olmayan e-bayda 70-80 $ lık modeller burada 250 tl istiyorlar. İlgilenmeleri çok hoş geri dönüş iyi ama sonuç yok!!!
Kullanıcı avatarı
sosyalcan

Mesaj pavese » 28 Eyl 2010, 17:37

Seikolar Türkiye'de yurtdışı ve internet fiyatlarına göre çok yüksek kalıyor. Sadece Seiko 5'ler için değil diğer getirdikleri modellerde de durum böyle. Halbuki daha makul fiyatlara getirip daha çeşitli ve güzel modelleri insanların beğenisine sunabilirler.
Mesela swatch saatlerin distribütörü eren holding swatch saatleri burada yurtdışı fiyatlarına çok yakın rakamlara satıyor. Bir de yılın belirli zamanlarında swatch shoplarda bulunmayan modellerinde de olsa, değişik serilerindeki modellerde bir hafta civarı acayip indirimler yapıyor Yenibosna'daki yerinde.

Seiko 5'lerin de özellikle scuba modellerinin ben gelirse ilgi göreceğini düşünüyorum. Ama bu fiyat politikaları ile zor o da ayrı mesele. Mesela bazı yerlerde srp modellerinden var 800-900 tl arası satılıyor. Buradaki satış bölümünde aynı saatlerden arkadaşlar (muhtemelen yurtdışından getirip) 300-350 tl'ye satıyorlar. Bu şekilde tabiiki de yerel pazarda kendine yer bulamaz... Mesela benim bu forumda da satışa konulmuş olup 250 tl'ye aldığım skz 249 modelini şimdi aydın saat getirse kimbilir kaç liraya satar. 750 tl'den aşağı satmaz muhtemelen.

Bence bizdeki bazı distribütörlerin fiyat politikalarında yanlışlıklar var...

Seiko 5'lerin internet üzerinden sadece 3.dünya ülkelerine satıldığı fikrine katılmıyorum. Pek çok yabancı forumlarda gelişmiş ülkelerdeki insanların da seiko 5'in özellikle scuba modellerine meraklı olduğunu ve taktığını görüyoruz. Tabii muhtemelen onların Muhtemelen onların yerel mağazaları ile internet fiyatları arasında da uçurumlar yoktur.
Kullanıcı avatarı
pavese

Mesaj Başkan2005 » 05 Eki 2010, 19:33

Aydın Saat servisi ile ilgili olumlu görüşlere ben de katılıyorum. İki kez iki ayrı saat için servis ihtiyacım oldu. İlkinde kargo ile Bahçelievler'deki servise gönderdim. ikincisinde kendim Tekfen Tower'daki merkezine gittim. Problemimi teknisyen Sami B. halletti

Profesyonel yaklaşımlarından, kayıt düzenlerinden, nezaket ve bilgilerinden çok memnun kaldım.

Bugün hiçbir distribütör temsil ettiği markanın tüm ürün gamını getiremez. Bu açıdan ben kendilerine kusur atfedemiyorum. Çok istenen bir model varsa internetten getirtilir veya yurt dışında satın alınır veya giden bir arkadaştan rica edilir.

Seiko fiyatları pahalı diyen arkadaşlara da Tahtakale piyasasındaki mağazalara bir bakmalarını öneririm.

Not: Tabii yanlış anlaşılmasın kaçak saat filan önermiyorum, yine Aydın Saat tarafından getirilmiş Seiko saatlere işaret ediyorum.
Kullanıcı avatarı
Başkan2005

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 91 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners