TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Panerai Markasini Yaratan Marka Rolex!!!

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Panerai Markasini Yaratan Marka Rolex!!!

Mesaj safir » 19 Ağu 2010, 17:23

bilmediğim için soruyorum clk(baştan söyleyeyim de yanlış anlaşılıp eleştirmiş sanılmayayım :) ),kurmalı krono sistemin otomatik yanında ne gibi mükemmelllikleri vardı, yani hassasiyet vs gibi farklılıkları var mıydı,ayrıca böyle bir durumu rolex pekala bildiğine göre niçin o kurmalı krono makinesine sahip seri çıkarmıyor,acaba zamanını mı bekliyor?
Kullanıcı avatarı
safir

Mesaj Clk » 19 Ağu 2010, 17:40

Kurmali sistemlerin en büyük avantaji servis kolayligi. El-Primero örnek verilirse dünyanin servisi en problemli makinelerinden bir tanesi. Bu neden ile Rolex El-Primerolara müdahale ederek Daytonalarda kullandi. Ikinci nokta ise hassasiyet. Rolex'in o dönemde kullanmis oldugu kurmali kronograflar gercekten de hassasiyetleri ile bir adim önce cikiyordu.

Kurmali chronograflarin geri dönecegini zannetmiyorum. O dönem kapandi diye düsünüyorum. Rolex satis zorlugu ceken bir firma olmadigi icin "aman surada bir atraksiyon yapayim bir reprodüksyon ile satislarimi canlandirayim" gibi bir mantigi da bulunmuyor.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj polemik » 19 Ağu 2010, 17:47

Rolex en "şık" modellerinde bile vidalı tepe kullandığı için bir daha kurmalı makineler üretseler dahi bunların sayısı çok az olacaktır.
Kullanıcı avatarı
polemik

Mesaj Jazz » 19 Ağu 2010, 20:17

vidalı tepeden ziyade,insanlar otomatik makinalara alıştıktan sonra, saat meraklısı olan bazı kişiler (biz :)) dışında kurmalı makinaların pek rağbet göreceğini sanmıyorum...iki günde bir saat kurmakla uğraşmak istemeyecektir insanlar..ayrıca eğer kurmalı makinanın güç göstergesi yoksa saati ne zaman kurduğunu hatırlamak da çoğu insan için eziyet olacaktır..

yine de basitlikleri sayesinde çok daha az sorun çıkaran makinalar olarak belli markaların ürün gamında her zaman olacaklardır.
Kullanıcı avatarı
Jazz

Mesaj polemik » 05 Eyl 2010, 22:02

Üst seviye saatlerde ise kurmalı daha çok tercih ediliyor.
Kullanıcı avatarı
polemik

Mesaj 2fast4u » 12 May 2012, 16:10

clk 'nın arastırmacı yönünü vurgulayan ve TSF arşivinin ne kadar enteresan haberler barındırdığının bır kanıtı olarak 2 sene sonra acıga cıkartılmıstır.Forumda yeterlı sayıda paneristi oldugunu varsayarsak rolex'e artık haddını bıldırmek gerekır dıye dusunuyorum :D bu arada kendı adıma markadan özür dilemeyi bır borc bılırım ben ettım sen etme. :D
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj SeRxx » 12 May 2012, 16:13

İlk defa gördüm bu konuyu, zevkle okudum. Başlığı hazırlayan Clk'ya, konuyu gün yüzüne çıkartan 2fast'a teşekkürler :) :champ:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Baran » 12 May 2012, 16:59

Rolex is the best,boşver the rest :lol:
Kullanıcı avatarı
Baran

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 78 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners