TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Kullan覺lmayan Saatleri Satmaya Balamak Hakk覺nda Yorumlar

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Kullan覺lmayan saatleri satmaya balamak

Mesaj copycat » 26 Eki 2022, 20:21

Benim kulland覺覺m saatler d覺覺nda, potansiyel yedek par癟a olarak tuttuum bir iki saat de var.

Zaman覺nda AliExpress'ten ald覺覺m baz覺 saatlerde 癟in 羹retimi en iyi 2824 klonu pt5000 var. Bunlar覺 g羹n羹 geldiinde eta 2824 tabanl覺 makinelerle deitirmek i癟in tutuyorum. ahsi fikrim pt5000, Sellita sw200'den daha aa覺da bir mekanizma deil. Hatta ustalar daha salam diyor.

B繹yle enteresan sebepten de elde saat tutma durumu olabiliyor.

CPH2113 cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
copycat

Ya: 44
Kay覺t: 30 Mar 2015, 10:28

Mesaj manil » 13 Ara 2022, 12:28

Mtn yazd覺:Merhaba,

Bir s羹redir d羹羹n羹yorum nas覺l balan覺r, hangisiyle balan覺r. Ge癟en g羹n yemek yaparken kronometreli saat ihtiyac覺m oldu, telefon da arjdayd覺 癟覺kard覺m 癟ekmeceden takt覺m koluma mutlu oldum o an, iimi de fazlas覺yla g繹rd羹. 10 y覺l pil garantisi veren Casio'lardand覺, alal覺 da 10 y覺l覺 ge癟mitir. Hala 覺覺覺 yan覺yor, hi癟bir sorunu yok.

San覺r覺m bu digital saatimi tutup, kullanmad覺覺m saatlerime k覺yaca覺m. Forumda okuduklar覺ma g繹re fazlal覺klardan kurtulmak iyi geliyor. Yorumu olan var m覺?

Fazlal覺klardan kurtulmak tabii ki 繹nemli. Bununla birlikte en 繹nemlisi saatin sat覺覺nda zarar etmemeniz. Forumda uzun s羹redir 羹yeyimdir ve hat覺r覺 say覺l覺r tutarda saat satt覺m. Kendi prensibim gerei (ne kadar doru olduu tart覺覺l覺r tabii ki) genellikle ikinci el saat almam. Kendi satt覺klar覺m覺 da (癟aylakl覺k d繹neminde 癟arp覺ld覺覺m 1-2 saat hari癟) piyasa fiyat覺n覺n olduk癟a alt覺nda olacak ekilde verdim. ok 羹k羹r bug羹ne kadar benden saat alan hi癟 kimse benden ald覺覺 saatlerle ilgili olumsuz bir yorum yapmad覺. Saatin yan覺nda zibilyon tane aksesuar覺 da bilabedel verdim, bilen bilir. Satt覺覺m kiilerin forumdaki kullan覺c覺lar olmas覺na da ayr覺ca 繹zen g繹sterdim.

ok 羹k羹r, benden saat alan arkadalar覺n hepsi hala birer saat merakl覺s覺 olarak ald覺klar覺 saatleri uzun s羹redir kullan覺yorlar, umar覺m daha da uzun y覺llar kullan覺rlar. Kendilerinin haberi yoktur san覺yorum ama ger癟ekten unu ifade etmem gerekir ki, en az kendilerinin saat tercihi kadar, al覺c覺 s覺fat覺yla saati almalar覺nda da benim onlar覺 tercih etmem s繹z konusu oldu. Burada 300-500 dolar i癟in normal artlar dahilinde konumayaca覺m kimseyle s覺rf para kazanmak i癟in garip garip muhabbetlere girmedim. Kendilerine selam olsun, umar覺m zevkle saatlerini takmaya devam ederler.

En nihayetinde kullan覺m d覺覺 b覺rak覺lan saatleri alan ve zevkle takan insanlar覺n olmas覺n覺n iyi bir ey olduunu d羹羹n羹yordum. Buna kar覺n, hat覺rlayan olursa, Captain Willard'覺n sat覺覺nda artan kurlara istinaden alayc覺 tav覺rla entry giren bir ikinci elci instagram mezat癟覺s覺 ald覺覺 tepkiler 羹zerine ilave bir ey dememiti, bu ve benzeri t羹rdeki kiileri de d羹羹nmek gerek. Benim i癟in ge癟 oldu ama Allah'tan piman olaca覺m (2015 y覺l覺ndaki bir mevzu haricinde) enayi yerine konulmuluum 癟ok yok.

S繹z羹n 繹z羹 saatinizi alacak kii muhtemelen bir "HOMO ECONOMICUS*". Bu durumda iyi niyetli bir birey olarak "HOMO RECIPROCANS**" olmay覺n derim.

* Wikipedia: The term Homo economicus, or economic man, is the portrayal of humans as agents who are consistently rational and narrowly self-interested, and who pursue their subjectively defined ends optimally. It is a word play on Homo sapiens, used in some economic theories and in pedagogy.
https://en.wikipedia.org/wiki/Homo_economicus

**Wikipedia: Homo reciprocans, or reciprocating human, is the concept in some economic theories of humans as cooperative actors who are motivated by improving their environment through positive reciprocity (rewarding other individuals) or negative reciprocity (punishing other individuals), even in situations without foreseeable benefit for themselves.
https://en.wikipedia.org/wiki/Homo_reciprocans
Some people feel the rain. Others just get wet.

Bob Marley
Kullan覺c覺 avatar覺
manil

Kay覺t: 14 ub 2014, 12:33

Mesaj Skywalker34tr » 13 Ara 2022, 13:37

manil yazd覺:

Bir s羹redir d羹羹n羹yorum nas覺l balan覺r, hangisiyle balan覺r. Ge癟en g羹n yemek yaparken kronometreli saat ihtiyac覺m oldu, telefon da arjdayd覺 癟覺kard覺m 癟ekmeceden takt覺m koluma mutlu oldum o an, iimi de fazlas覺yla g繹rd羹. 10 y覺l pil garantisi veren Casio'lardand覺, alal覺 da 10 y覺l覺 ge癟mitir. Hala 覺覺覺 yan覺yor, hi癟bir sorunu yok.

San覺r覺m bu digital saatimi tutup, kullanmad覺覺m saatlerime k覺yaca覺m. Forumda okuduklar覺ma g繹re fazlal覺klardan kurtulmak iyi geliyor. Yorumu olan var m覺?

Fazlal覺klardan kurtulmak tabii ki 繹nemli. Bununla birlikte en 繹nemlisi saatin sat覺覺nda zarar etmemeniz. Forumda uzun s羹redir 羹yeyimdir ve hat覺r覺 say覺l覺r tutarda saat satt覺m. Kendi prensibim gerei (ne kadar doru olduu tart覺覺l覺r tabii ki) genellikle ikinci el saat almam. Kendi satt覺klar覺m覺 da (癟aylakl覺k d繹neminde 癟arp覺ld覺覺m 1-2 saat hari癟) piyasa fiyat覺n覺n olduk癟a alt覺nda olacak ekilde verdim. ok 羹k羹r bug羹ne kadar benden saat alan hi癟 kimse benden ald覺覺 saatlerle ilgili olumsuz bir yorum yapmad覺. Saatin yan覺nda zibilyon tane aksesuar覺 da bilabedel verdim, bilen bilir. Satt覺覺m kiilerin forumdaki kullan覺c覺lar olmas覺na da ayr覺ca 繹zen g繹sterdim.

ok 羹k羹r, benden saat alan arkadalar覺n hepsi hala birer saat merakl覺s覺 olarak ald覺klar覺 saatleri uzun s羹redir kullan覺yorlar, umar覺m daha da uzun y覺llar kullan覺rlar. Kendilerinin haberi yoktur san覺yorum ama ger癟ekten unu ifade etmem gerekir ki, en az kendilerinin saat tercihi kadar, al覺c覺 s覺fat覺yla saati almalar覺nda da benim onlar覺 tercih etmem s繹z konusu oldu. Burada 300-500 dolar i癟in normal artlar dahilinde konumayaca覺m kimseyle s覺rf para kazanmak i癟in garip garip muhabbetlere girmedim. Kendilerine selam olsun, umar覺m zevkle saatlerini takmaya devam ederler.

En nihayetinde kullan覺m d覺覺 b覺rak覺lan saatleri alan ve zevkle takan insanlar覺n olmas覺n覺n iyi bir ey olduunu d羹羹n羹yordum. Buna kar覺n, hat覺rlayan olursa, Captain Willard'覺n sat覺覺nda artan kurlara istinaden alayc覺 tav覺rla entry giren bir ikinci elci instagram mezat癟覺s覺 ald覺覺 tepkiler 羹zerine ilave bir ey dememiti, bu ve benzeri t羹rdeki kiileri de d羹羹nmek gerek. Benim i癟in ge癟 oldu ama Allah'tan piman olaca覺m (2015 y覺l覺ndaki bir mevzu haricinde) enayi yerine konulmuluum 癟ok yok.

S繹z羹n 繹z羹 saatinizi alacak kii muhtemelen bir "HOMO ECONOMICUS*". Bu durumda iyi niyetli bir birey olarak "HOMO RECIPROCANS**" olmay覺n derim.

* Wikipedia: The term Homo economicus, or economic man, is the portrayal of humans as agents who are consistently rational and narrowly self-interested, and who pursue their subjectively defined ends optimally. It is a word play on Homo sapiens, used in some economic theories and in pedagogy.

**Wikipedia: Homo reciprocans, or reciprocating human, is the concept in some economic theories of humans as cooperative actors who are motivated by improving their environment through positive reciprocity (rewarding other individuals) or negative reciprocity (punishing other individuals), even in situations without foreseeable benefit for themselves.

Eline sal覺k An覺l hocam.

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi
Every legend has a beginning of
Kullan覺c覺 avatar覺
Skywalker34tr

Ya: 42
Kay覺t: 11 Mar 2021, 08:08

Mesaj Mtn » 13 Ara 2022, 13:38

manil yazd覺:

Tavsiyeler i癟in teekk羹rler. Hedef saate uanda ulaam覺yorum. Beendiim, ilgilendiim ama 癟ok da ihtiyac覺m olmayan bir modeli de almak istemiyorum san覺r覺m. Hedef saat i癟in kullanmad覺覺m saatleri elden 癟覺karmak istiyorum, ama yok pahas覺na vermek 羹z羹c羹 oluyor. Zaman覺nda yap覺lan bilin癟siz al覺veriin yans覺mas覺 tabii.
Kullan覺c覺 avatar覺
Mtn

Kay覺t: 07 May 2022, 16:05

Mesaj HknDrsn » 13 Ara 2022, 16:06

Bu ii maalesef hastal覺k boyutunda yaayanlar var.
En son denk geldiim kiinin 100 civar覺 saati vard覺 yar覺s覺 dijital :shock:
O kadar saati ne yap覺yorsun diye sordum adam bak覺p bak覺p mutlu oluyormu :lol:

Not: Kii forum 羹yesi deil arkadalar.
referans
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=244&t=22863
Kullan覺c覺 avatar覺
HknDrsn

Ya: 45
Kay覺t: 13 Oca 2014, 15:27

Mesaj bigbooss » 14 Ara 2022, 01:05

襤kinci el saat piyasas覺 nas覺l peki h覺zl覺 sat覺l覺yor mu bu saatler merak ediyorum. Ben foruma daha 繹nce 羹ye olmutum ama bayad覺r yazm覺yordum. Arada bir takip ederim ama hi癟 saat satmad覺m. Ancak merak ediyorum mesela 羹st segment 20-30 y覺ll覺k saatlerin al覺c覺s覺 hemen 癟覺k覺yor mu yoksa bir iki ay sonra filan ancak mi sat覺l覺yor? Yada sat覺lamayan saat oluyor mu hi癟 merak ettim.
Kullan覺c覺 avatar覺
bigbooss

Kay覺t: 27 Haz 2020, 05:22

Re: Kullan覺lmayan Saatleri Satmaya Balamak Hakk覺nda Yorumla

Mesaj ercment45 » 14 Ara 2022, 07:28

bigbooss yazd覺:襤kinci el saat piyasas覺 nas覺l peki h覺zl覺 sat覺l覺yor mu bu saatler merak ediyorum. Ben foruma daha 繹nce 羹ye olmutum ama bayad覺r yazm覺yordum. Arada bir takip ederim ama hi癟 saat satmad覺m. Ancak merak ediyorum mesela 羹st segment 20-30 y覺ll覺k saatlerin al覺c覺s覺 hemen 癟覺k覺yor mu yoksa bir iki ay sonra filan ancak mi sat覺l覺yor? Yada sat覺lamayan saat oluyor mu hi癟 merak ettim.
襤ki ihtimalde TSF i癟in ger癟ekleebiliyor.
-hemen sat覺labilir
-uzun s羹re sat覺lmak i癟in bekleyebilir.

Redmi Note 9 Pro cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
ercment45

Ya: 44
Kay覺t: 11 Eki 2016, 03:04

Mesaj manil » 14 Ara 2022, 09:15

bigbooss yazd覺:襤kinci el saat piyasas覺 nas覺l peki h覺zl覺 sat覺l覺yor mu bu saatler merak ediyorum. Ben foruma daha 繹nce 羹ye olmutum ama bayad覺r yazm覺yordum. Arada bir takip ederim ama hi癟 saat satmad覺m. Ancak merak ediyorum mesela 羹st segment 20-30 y覺ll覺k saatlerin al覺c覺s覺 hemen 癟覺k覺yor mu yoksa bir iki ay sonra filan ancak mi sat覺l覺yor? Yada sat覺lamayan saat oluyor mu hi癟 merak ettim.

Her saatin al覺c覺s覺 癟覺kabiliyor. Benim 2-3 y覺l 繹nce verdiim ilana bile ge癟ende bir arkada mesaj atm覺t覺. Benim ahsen bir black listim var. Bu listede yer alan kiilere herhangi bir ekilde saat satmam ve tan覺d覺覺ma satt覺rmam.
Some people feel the rain. Others just get wet.

Bob Marley
Kullan覺c覺 avatar覺
manil

Kay覺t: 14 ub 2014, 12:33

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Google [Bot], kesikparmak ve 65 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners