Saatolog 2025 Online Sipariş İçin Tıklayınız

Spinnaker Piri Reis

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Spinnaker Piri Reis

Mesaj hlkshnr » 18 Oca 2026, 12:44

Erk koçak’dan daha iyi bir proje ve model beklerdim açıkçası.

Eleştirerek işin kolay kısmına kaçmak da istemem ama açıkçası zayıf bir proje olmuş.

İnşallah bilhassa yurtdışında başarılı olur emeği geçenlere teşekkürler; alanlara güzel zamanlar dilerim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
hlkshnr

TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Mesaj thunderbirds » 18 Oca 2026, 12:54

Tasarımı olmamış. Belki yeni konseptlerde daha özgün projeler yapılabilir.

SM-S938B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
thunderbirds

Mesaj Curiosity » 18 Oca 2026, 14:36

gozdentunay yazdı:“ Nh 35 i zaten ucuza kapattık,Bir Erk koçak, bide ruhu şad olsun kendisinin haberi yok ama :) Piri reis konsept yaparız ağbi maksat hikaye olsun yoksa hikayesiz mal satamayız, ortaya karışık yapalım işte bişeyler, okunabilirlilik çokta önemli değil
hadi şimdi iteleyelim “
Benim düşüncem bu [emoji1]

Ben öyle bir kötü niyet olduğu düşüncesinde değilim. Yaklaşık 450 bin$’lık bir proje, ve ortada 1000 adet saat var.

Tasarımda örneğin ibrelerin ilham alındığı mesafe mikyası olduğu gibi alınıp saate yerleştirilmiş, bunun yerine alışılagelmiş ibrelerdeki gümüş içi beyaz lume olsa, yine ilham alınsa,

Kadranda haritadan bir parçayı olduğu gibi koyacaksa haritadan bir sürü kesit alınarak benzersiz kadran konsepti uygulansa, (bunu çoğu marka bildiğiniz üzre farklı materyallerde yapıyorlar)

İlham almakla yerleştirme yapmak farklı şeyler işte. Olduğu gibi kullanmak bir gizem yaratmıyor,

Burada biraz Spinnaker’in tasarım dili ve hitap ettiği kitle, önceki projeleri düşünürseniz sürpriz bir şey ortaya çıkmadı. Saatlerin hitap ettiği bir kitlesi alıcısı vardı ve satıldı da. Görece genç saatseverlerin tercihi oldu. Güle güle kullansınlar.

Kullanıcı avatarı
Curiosity

Mesaj morningstar » 18 Oca 2026, 15:34

Bir çok kişi tasarımı sevmiş bir o kadar da sevmeyen olmuş.Bende açıkçası pek beğenmedim.

Saatin kutusu gayet güzel ona bir şey söyleyemeyeceğim.Spinnaker zaten bildiğim kadarıyla 10 yıllık bir geçmişe sahip üretimlerini çinde yaptıran bir marka.Tasarımlarının bazılarını beğeniyorum kaliteside fena değildir.

Tarihimizi dünyaya tanıtmak için hoş bir proje düşüncesi olmuş fakat yurtdışında satışını görmedim.

Fleuss modelinin birebir kopyası gibi sadece kadran ve rotor da işlemeler farklı.Kadran baskısı baya kalitesiz gibi gördüm.Bezel zaten kopyala yapıştır gibi En altta bulunan fleur de lis in piri reis ile bir bağlantısını anlamlandıramadım.

Saat sayfaları-kanallar-gruplar son senelerde baya arttı.Bir çok kişi mekanik saatlere yöneldi fakat çoğu bilinçsiz kör alım yapan insanlar.Başka platformlarda olan tartışmaları da okudum bu proje ile ilgili valla fanatiklik seviyesinde savunmalar,sözler…
Valla saatten çok bu durumlar beni şaşkına çeviriyor.

Daha güzel bir proje olabilirdi.Erk koçağı gayet severek takip ediyorum kendiside zaten yorumları okuyordur diye tahmin ediyorum onunda ilk iş birliği olan bu işte iyi veya kötü tecrübe olmuştur.Saati alanlara hayırlı olsun dilemek düşer bize de sonuçta beğeni göreceli bir kavram.

Kullanıcı avatarı
morningstar

Spinnaker Piri Reis

Mesaj haylo » 18 Oca 2026, 17:27

Bezeli doğrudan Blancpain Fifty Fathoms dan almışlar sanki. Böyle olunca da benim için kötü kopyalanmış bir saat gibi oluyor. İyi niyetli güzel bir proje kötü yönetilmiş. Tasarım bu işin en büyük kısmı

Kullanıcı avatarı
haylo

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Eterna ve 218 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners