TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Omega Seamaster Aqua Terra

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Omega Seamaster Aqua Terra

Mesaj Clk » 26 Mar 2011, 21:45

Yukarida yazmis oldugun klasik cümleler maalesef saatler ve saat tarihi ile ilgilenmekten öte olaya cok yüzeysel yaklasmaktan öteye gecmiyor. Parasi olan adam pirlanta taktirmak isterse pirlanta taktirir platin isterse platin alir ama bu bir markanin mekanizmasinin ne kadar hatasiz oldugu, cizgilerinin kusursuz oldugu, saat tarihine neler kattigini ve neler yaptigini degistirmez. Neyse, konumuz Rolex degil. Sürekli geriye giden Omega.

Omega 49-50 mm saatler cikartarak, saatlerin renklerini degistirerek, katalogunu Mopar katalogu kadar kalin tutarak pazarda ki payini gelistirmeye calisiyor. Gecenlerde yazdigim gibi Zenith kendisini bitirdi simdi sirada Omega var.

Saat müsterisi geleneklerine ve cizgilerine baglidir. Saat müsterisi zamanin ilerisinde ki ölümsüz cizgilere ve teknolojilere bakar. 150 senelik firmalar kalkipta moda diye 49-50 mm saat üretmez, üretmemeli. Birak senin carsamba pazarinda 20 YTL ile satilan saatlerden bir farkin kalsin. Sen hassasiyetine bak, sorunsuzluguna bak, ölümsüz cizgilere imza atmaya bak. Kalkip Tourbillon üretiyorlar. Kime neye show yapiyorsun? Neyi ispatlamaya calisiyorsun? Disaridan ithal ettigin kendine ait olmayan bir sistemin (co-axial) üzerine firmani kuruyorsun sonrada kalkip Tourbillon ürettim diyorsun :D Komik seyler bunlar.

Tag heuer'e bakin. Adamlar yapiyor, kanlari kayniyor, degisik fikirler üretiyorlar. Saat üreticiligi bu sekilde olur. Rolex 100 sene boyunca yaptiklarinin kaymagini yiyor. 20 sene daha herhangi bir yenilik getirmesin bakin neler oluyor. Omega'nin kaymagi bitmis durumda. Aynen Zenith'in bittigi ve marka imajini yitirdigi gibi.

Kisacasi son dönemlerde benim en cok saygi duydugum firma Tag Heuer...
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj punk » 26 Mar 2011, 22:37

Yau ben buraya "Sence olabilir mi?" diye bir post girmiştim fakat uçmuş...
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj odeon » 27 Mar 2011, 01:36

clk yazdı:Yukarida yazmis oldugun klasik cümleler maalesef saatler ve saat tarihi ile ilgilenmekten öte olaya cok yüzeysel yaklasmaktan öteye gecmiyor. Parasi olan adam pirlanta taktirmak isterse pirlanta taktirir platin isterse platin alir ama bu bir markanin mekanizmasinin ne kadar hatasiz oldugu, cizgilerinin kusursuz oldugu, saat tarihine neler kattigini ve neler yaptigini degistirmez. Neyse, konumuz Rolex degil. Sürekli geriye giden Omega.

Omega 49-50 mm saatler cikartarak, saatlerin renklerini degistirerek, katalogunu Mopar katalogu kadar kalin tutarak pazarda ki payini gelistirmeye calisiyor. Gecenlerde yazdigim gibi Zenith kendisini bitirdi simdi sirada Omega var.

Saat müsterisi geleneklerine ve cizgilerine baglidir. Saat müsterisi zamanin ilerisinde ki ölümsüz cizgilere ve teknolojilere bakar. 150 senelik firmalar kalkipta moda diye 49-50 mm saat üretmez, üretmemeli. Birak senin carsamba pazarinda 20 YTL ile satilan saatlerden bir farkin kalsin. Sen hassasiyetine bak, sorunsuzluguna bak, ölümsüz cizgilere imza atmaya bak. Kalkip Tourbillon üretiyorlar. Kime neye show yapiyorsun? Neyi ispatlamaya calisiyorsun? Disaridan ithal ettigin kendine ait olmayan bir sistemin (co-axial) üzerine firmani kuruyorsun sonrada kalkip Tourbillon ürettim diyorsun :D Komik seyler bunlar.

Tag heuer'e bakin. Adamlar yapiyor, kanlari kayniyor, degisik fikirler üretiyorlar. Saat üreticiligi bu sekilde olur. Rolex 100 sene boyunca yaptiklarinin kaymagini yiyor. 20 sene daha herhangi bir yenilik getirmesin bakin neler oluyor. Omega'nin kaymagi bitmis durumda. Aynen Zenith'in bittigi ve marka imajini yitirdigi gibi.

Kisacasi son dönemlerde benim en cok saygi duydugum firma Tag Heuer...

Rolex'in Submariner'ı harikadır ama 40 yıldır aynı kalmıştır, değişim yaşayamamıştır. 50. yıl özel üretimi olan yeşil modeli 7-8 yıldır piyasadadır. Omega ise Seamaster 300M serisini, Seamaster PO serisi olarak güncellemiş; dinamizm getirmiştir.
Rolex'in mekanizmalarına saygım sonsuz ama Rolex'lerin devri uzun süre önce kapandı. Eskiden koleksiyoncular Rolex'leriyle övünürmüş, kötü reklam politikalarının etkisi de olacak şimdilerde koleksiyoncular Rolex'lerini sergilemeye korkuyor. [Yanlış anlaşılmasın, hâlâ çoğu koleksiyoncu için günlük saat Rolex'tir.]
Omega açısından eleştireceğim iki nokta var: Birincisi Co-Axial'in reklam pompası olması ve sürekli Co-Axial kaymağı yemek istemesi. İkincisi özel üretim adı altındaki modellerinin timeless olmaması.
Çap büyütme operasyonları ise çoğu firmada var, çünkü trend bu yönde. Takdir edersiniz ki moda sürekli değişir.

Tag Heuer'e bir türlü kanım ısınmadı, IWC var bir de. Onu da unutmamak lazım.
odeon

Mesaj Archezia » 27 Mar 2011, 01:51

Clk kadar bilgiye sahip olmasam da Tag Heuer beni de heyecanlandırıyor son zamanlarda. Bir firmanın yükselişini izlemek güzel birşey :) İki saat arasındaki düşüncem ise az çok belli. TSF Arena'daki karşılaştırmada da söylemiştim Omega ve Rolex karşılaştırılacak markalar değil bence. Ama tasarım olarak aquaterra datejust'tan daha güzel benim için. Bunu da belirtmeden geçemezdim...
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj punk » 27 Mar 2011, 01:55

Co-axial eşapman bence bu reklam kampanyalarını sonuna kadar hakedecek bir icat. Çünkü saatçilikte işler pek hızlı yürümüyor. Genellikle geleneklere sadık kalmak, marka değeri açısından en mantıklısı gibi. Fakat unutulan bir nokta var, eğer bir üretici bir mekanizmanın gelenekselleşmesini istiyorsa onu piyasada çabuk tüketmek zorunda. Bundan 15-20 yıl sonra mekanizmalarında yine co axial eşapman olacaktır, fakat bunu bu kadar lanse etmeyeceklerdir mutlaka.
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj Frax » 27 Mar 2011, 02:00

Bu saati, diğer konuda sedir hocamın fiyat öğrenmesine yardımcı olmak için gidip sorduğumda gördüm ve inceledim biraz. Bence tasarımı özellikle kadranı çok başarılı. Herhangi bir datejust'a göre daha "erkeksi" duruyor. Ayrıca fiyat olarak da altında. Karşısına hangi datejust çıkar hangi model rakip olur bu biraz konunun gidişini değiştirebilir, Datejust ların bilezik ve bezel farkları bence görünümü çok etkiliyor.

Omega vs Rolex yerine model odaklı tartışmayı öneriyorum :)

Forumumuzun datejust kullanıcıları ve yorumları:

viewtopic.php?f=13&t=3324&p=36098&hilit=flute#p36098

viewtopic.php?f=12&t=3721&p=45482&hilit=datejust#p45482

viewtopic.php?f=12&t=661&p=43118&hilit=datejust#p43118

Ve Aquaterra ile Acc :)

viewtopic.php?f=12&t=661&p=42691&hilit=datejust#p42691
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Clk » 27 Mar 2011, 02:22

odeon yazdı: Rolex'in mekanizmalarına saygım sonsuz ama Rolex'lerin devri uzun süre önce kapandı. Eskiden koleksiyoncular Rolex'leriyle övünürmüş, kötü reklam politikalarının etkisi de olacak şimdilerde koleksiyoncular Rolex'lerini sergilemeye korkuyor. [Yanlış anlaşılmasın, hâlâ çoğu koleksiyoncu için günlük saat Rolex'tir.

:lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj razz » 27 Mar 2011, 12:52

clk yazdı:
odeon yazdı: Rolex'in mekanizmalarına saygım sonsuz ama Rolex'lerin devri uzun süre önce kapandı. Eskiden koleksiyoncular Rolex'leriyle övünürmüş, kötü reklam politikalarının etkisi de olacak şimdilerde koleksiyoncular Rolex'lerini sergilemeye korkuyor. [Yanlış anlaşılmasın, hâlâ çoğu koleksiyoncu için günlük saat Rolex'tir.

:lol:

TSF teknik ekipten bir ricam var.. İfadelerin yetersiz kaldığı durumlar sözkonusu olabiliyor arkadaşlar.. ve yine bazı durumlarda hissettiklerimizi yazıya dökmek de anlamsız görünebiliyor bize..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 59 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners