TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Dijital-Analog Saat

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: DigitaL SaaT

Mesaj yeşilevlerdeki » 23 Ara 2009, 23:23

zakhaev yazdı:Merhaba Clk gonderdiginiz saatlerden biri (Meccanico DG) %100 mekaniktir. ;)

dh de bu saati birisi anlatmıştı axiaziz olabilir. o bu tarz saatleri seviyordu bende bu saati full mekanik biliyorum..
Kullanıcı avatarı
yeşilevlerdeki

Mesaj yeşilevlerdeki » 23 Ara 2009, 23:31

De Grisogono Meccanico dG calibre 651 77 jewel 28800 balans hassasiyeti 35 saat power reserve.. Bu saatin en buyuk ozelligi kadranin alt tarafindaki ikinci gosterge.
Sayilar dijital font.
Ama mekanik.
Yani sayilarin degismesi cubuklarin renkli veya notr kisimlarina gore hareket ediyor.
Bu tarz mekanizma yaklasik 5-6 yildir tasarimcilarin onundeki kagitlarda duruyordu fakat gerceklestirmek icin inanilmaz kompleks bir makine gerekiyordu. LED olsa kolaydi ama is mekanige gelince cok cok zorlandilar ve neticede sadece bu mekanigin gerceklesmesi icin yeni buluslar yapmak zorunda kaldilar. Sadece bu saat uzerinde yanilmiyorsam 10-12 patent var. Yani cinlilerin replikasini yapmalarini bayagi bir beklemek lazim.

Video bir mekanik harikasini gosteriyor

Sanirim bu tur bilgiler arkadaslara neden mekanik, neden quartz degil anlatir.
ucuz mekanik saatlerde de yine icinde bir mini fabrika gibi calisan makineler var, gerci bunun kadar komplike degil ama ayni ruhu tasiyor.
Kullanıcı avatarı
yeşilevlerdeki

Mesaj ZeitGeisT » 24 Ara 2009, 00:18

Bunuda
Resim
Kullanıcı avatarı
ZeitGeisT

Mesaj Clk » 24 Ara 2009, 11:11

Zakhaev, dikkatin icin tesekkurler. Ben bu saati sadece teknolojik anlamda neler yapilmis oldugunu göstermek icin ekledim. Cunku satici arkadas özellikle iyi markalarin elektro mekanik saat üretmediklerini yazmis, bende iyi olmayan bir marka bu tip saat üretemez demistim. Meccanico DG ise günümüz teknoloji ve yaraticiliginin en üst noktalarindan bir tanesi, tek kusuru agirligi. Sadece göstergeler 35 Gramdan fazla :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj nickynick » 24 Ara 2009, 12:40

clk yazdı:Zakhaev, dikkatin icin tesekkurler. Ben bu saati sadece teknolojik anlamda neler yapilmis oldugunu göstermek icin ekledim. Cunku satici arkadas özellikle iyi markalarin elektro mekanik saat üretmediklerini yazmis, bende iyi olmayan bir marka bu tip saat üretemez demistim. Meccanico DG ise günümüz teknoloji ve yaraticiliginin en üst noktalarindan bir tanesi, tek kusuru agirligi. Sadece göstergeler 35 Gramdan fazla :)

O kadar kusur kadı kızında da olur ;)
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Re: Dijital-Analog Saat

Mesaj ZeitGeisT » 24 Ara 2009, 12:50

Belkide Bu tarz saat üretmenin nekadar zor olduğunu satıcı bilmiyordur. Vatandaş şunuda söylemeye çalışmış olabilir. Bu tarz saatlar Çok rağbet görmediğinden dolayı önemli markalar ürün yelpazesinde çok yer vermiyor. Örnek Rolex - Omega da bu tarz kaç saat söylebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ZeitGeisT

Mesaj alp » 19 Ara 2010, 20:49

ben de bir dijital analog saat satınalmak istiyorum spor ve bezel dönebilen, fonksiyonlu olmalı ama en önemlisi fosfor değil lambası olmalı üstelik bir servete mal olmamalı böyle birsaat var mı acaba mesela breitling modelleri çok güzel ama pahalı. Onun gibi ama daha hesaplı olan varmıdır
Kullanıcı avatarı
alp

Mesaj sedir » 19 Ara 2010, 21:22

Bir deli bir kuyuya taş atmış.
Şimdi akıllılar çıkartmaya uğraşıyor.
Bırakın taş kuyuda kalsın.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: alperengur, DirtyOldMan, Mtn ve 52 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners