TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Çalınan Saatim Hakkında Yorum ve Öneri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Çalınan Saatim Hakkında Yorum ve Öneri

Mesaj deVille » 02 Oca 2013, 17:42

Savcılık başvurularında bütün işlemler ücretsiz. ancak dilekçe yazmak konusunda bir avukattan yardım alırsanız ya da işin takibini avukata bırakırsanız o zaman işte bir kaç 150 ödemek zorunda kalabilir.
Post Tenebras Lux
Kullanıcı avatarı
deVille

Mesaj Ozgur » 02 Oca 2013, 17:42

Tecrube yediginiz kaziklarin butunudur derler, bence bundan sonra daha dikkatli olursunuz birseyinizi caldirmamak icin,
Manevi degeri varsa alin, birilerine ders vermek icin siz de farkli bir suc islemeyin. iki yanlis bir dogru etmez.
Festina lente
Kullanıcı avatarı
Ozgur

Mesaj Frax » 02 Oca 2013, 17:49

Şu forumdan başka hiçbir yerde bu kadar sağduyulu ve mantıklı insan bir araya gelemiyor, verilen yanıtlar için herkese teşekkürler, kimse beladan yana değil ne güzel :champ:
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Emre » 02 Oca 2013, 19:53

Eğer o saati kaybetmemek uğruna 150 tl vermiyorsanız, manevi değerini de bu işe karıştırmayacaksınız. Eğer manevi değerinden bahsediyorsanız, o saati kaybetmemek uğruna maddi durumunuz elvermiyorsa çevrenizden borç bulup gerekirse başka eşyalarınızdan vazgeçip o saati alacaksınız. Hayatını kaybetmiş birinden kalan bir saatten bahsediyorsunuz ama "haybeye 150 tl vermek" gibi saygısızca bir deyim kullanıyorsunuz. Kusura bakmayın ama çok rahatsız oldum bu tabirden.

Okuduğum en güzel öneri gidip saati satın almak, sonrasında da yasal işlemleri başlatmaktır. Hem haklı çıkarsanız o 150 tl'yi de geri alırsınız ve hiç bir kaybınız olmaz.

Mesajım biraz sert olmuş olabilir ama kendimi sizin yerinize koyduğumda gidip en değerli saatimi satar yine de o saati alırım diye düşünüyorum. Çünkü 1 gün gecikirseniz saat başkasına gider ve çıkmaz bir yola girilmiş olur.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj sedir » 02 Oca 2013, 22:30

Benim üstü kapalı söylemeye çalıştıklarımı Emre dile getirmiş.
Aynen katılıyorum.
Onun için sorunu ikiye ayırın demiştim.
Hele bir saati ele geçirin -maddi değeri kıymetliyse "gerçekten", sonra isterseniz uğraşın suçlularla.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Archimed » 03 Oca 2013, 01:10

Benim hayat tecrübelerime göre; sürekli kanun dışı işlere bulaşan kişiler kanunları ve açıkları biz sıradan vatandaşlardan çok daha iyi biliyor. O nedenle adamı dövüp saati almayı hesaplarken, karşınızda sokak kanunlarını bilen birisi olduğunu, bu kişinin de yanında kötü günler için sustalı bıçak falan taşıyabileceğini unutmayın.

Eğer nette bulduğunuz saatin sizin saatiniz olduğunuzdan çok eminsiniz ve saati de taşımacıların çaldığına inanıyorsunuz; o zaman neden taşımacıların patronu/şefleri/vs ile irtibata geçmiyorsunuz? Savınızdan eminseniz yapacağınız bir görüşme ile belki saatinize çok kolayca kavuşabilirsiniz.

Kararınız ne olursa olsun, hızlı hareket etmenizi öneririm. Aksi takdirde saati üçüncü birisi alabilir, siz de saatinizi sonsuza kadar kaybedebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj PhD » 03 Oca 2013, 02:42

Emre yazdı:Eğer o saati kaybetmemek uğruna 150 tl vermiyorsanız, manevi değerini de bu işe karıştırmayacaksınız. Eğer manevi değerinden bahsediyorsanız, o saati kaybetmemek uğruna maddi durumunuz elvermiyorsa çevrenizden borç bulup gerekirse başka eşyalarınızdan vazgeçip o saati alacaksınız. Hayatını kaybetmiş birinden kalan bir saatten bahsediyorsunuz ama "haybeye 150 tl vermek" gibi saygısızca bir deyim kullanıyorsunuz. Kusura bakmayın ama çok rahatsız oldum bu tabirden.

Okuduğum en güzel öneri gidip saati satın almak, sonrasında da yasal işlemleri başlatmaktır. Hem haklı çıkarsanız o 150 tl'yi de geri alırsınız ve hiç bir kaybınız olmaz.

Mesajım biraz sert olmuş olabilir ama kendimi sizin yerinize koyduğumda gidip en değerli saatimi satar yine de o saati alırım diye düşünüyorum. Çünkü 1 gün gecikirseniz saat başkasına gider ve çıkmaz bir yola girilmiş olur.

Ne yalan söyleyeyim benimde kafamda bir şeyler oturmadı. Önerimi yukarıda yazdım.
Kullanıcı avatarı
PhD

Mesaj alltomatic » 06 Oca 2013, 03:37

yazacak birşey bulamadım.
Kullanıcı avatarı
alltomatic

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 200 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners