TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Değerli Saat Koleksiyonu Yapmak Üzerine Yorumlar

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Değerli Saat Koleksiyonu Yapmak Üzerine Yorumlar

Mesaj SalihY » 15 Oca 2013, 11:50

arkadaşlar, değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Koleksiyon, kişinin zevkine göre yapılacak bir şey olduğunu düşünenlerdenim. Benim sormak istediğim nokta esas, bazı markalarda bazı demirbaş modeller var ki, her koleksiyonda olması gerekir denir, genel fikir budur. Rolex Daytona mesela. Tabii vintage bir patek philippe modeli olursa inanılmaz olur ama olmazsa da yeni modeli olabilir. Vintage saatleri çok fazla düşünmüyorum, beğenmemek değil bütçe yetiştirememe olayı olur :) Genel olarak daha modern, klasik ve spor saat karışımı bir koleksiyon düşünüyorum. Aralarına 1-2 tane vintage, 1-2 tane tourbillon atabilirsem ne mutlu bana :) yatırım aracı olarak düşünmüyorum ama genel olarak konseptim aldığım fiyatın altına düşmeyecek saatler üzerine genelde. değer kaybetmemesi gerekir yani.

koleksiyonuma ilk mesajımda yazdığım saatle dışında lange söhne, richard mille (vincefb bu senin için :lol: :champ: ), jaeger, breguet gibi modellerden de en az 1er tane eklemeyi düşünüyorum. umarım 1-2 sene içerisinde de bir adet tourbillon eklerim. yine tavsiyelerinizi bekliyorum :)
Kullanıcı avatarı
SalihY

Mesaj Distributor » 15 Oca 2013, 14:32

Salih bey, zehir bünyeye girdi mi işler iyice değişmeye başlar ;) . Anlaşılan o ki sizde de etkisini göstermeye başlamış :thumbup: . Size marka tavsiyesi veremem ama alış-veriş için tavsiye vermek isterim.
Hedefiniz olursa çok sağlıklı alış-verişler yaparsınız. Spontane mağaza ziyaretlerinde ise, duygularınız, ortam ambiansı, koleksiyon çeşitliliği, satış danışmanı ve fiyat öne çıkar. Bu tip bir alım sürecide çok keyiflidir. Tavsiye etmeyeceğim tek şey, kontrolü satıcıya bırakmanız, bu tip alış-verişten sonra pişmanlık duyma ihtimaliniz yüksektir.
Son olarak, satın aldığınız saatlerinizin sadece küçük bir kısmı, verdiğiniz parayı korur, diğer birçok ürün maalesef fiyatlarını koruyamayacaktır ama hiçbir zaman çöp gibi de olmayacaktır.
Güzel, keyifli, dinamik bir hobi seçmişsiniz kendinize, umarım tüm saatleriniz yaşamınıza mutluluk ve uğur katar... :champ:
Başarı gölgen olsun...
Kullanıcı avatarı
Distributor

Mesaj aokyy » 15 Oca 2013, 18:23

Gerçekten çok şahane saatlerden söz edilmiş. Bunalrın haricinde benim hoşuma giden en çok üç tane var ki onları da sizinle paylaşmak istiyorum.

1. A. Lange & Söhne Lange 1 Tourbillion Perpetual Calendar.

http://www.alange-soehne.com/cms/en/timepieces/lange-1/lange-1-tbewk/index.html

2. Jaeger-LeCoulture Duométre Sphérotourbillion

viewtopic.php?f=162&t=7359&hilit=sphero#axzz2I3XZXfTW

http://duometrespherotourbillon.jaeger-lecoultre.com/

Bu saat benim için açık tourbillion'a sahip saatler arasında su götürmez bir şekilde en güzel olandır.

3. Harry Winston Opus 12

viewtopic.php?f=162&t=8112#axzz2I3XZXfTW

Ayrıca Salihy şunu da belirtmek isterim ki sizin foruma kazandıracağınız bir Richard Mille, yanında bir de Grand Seiko kazandıracak. Değil mi vincefb başgan? :D
Kullanıcı avatarı
aokyy

Mesaj SeRxx » 15 Oca 2013, 18:38

Aokyy ilk önerinin 358.000 $ etiket fiyatı var :geek:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj aokyy » 15 Oca 2013, 20:33

Biliyorum da içimden geldi be Serkan :D
Kullanıcı avatarı
aokyy

Mesaj brckk » 15 Oca 2013, 22:25

2fast4u yazdı:salihy bu sıtede sızın bılıp benım bılmedıgım bır koleksıyoner mı var acaba ;) bu soru bana göre bu forumu aşar ha akıl ıstersenız cok cıkar ama burada genelde karı gorunce elden saatı cıkaran bır cogunluk mevcut :D tsf de saatleri bırıktırmek out (rus hariç)

:):):)
Kullanıcı avatarı
brckk

Mesaj abdulcanbaz » 16 Oca 2013, 00:56

Aynı marka üzerinden koleksiyona devam edecekseniz farklı komplikasyonlara sahip olanlarını bir araya getirmeniz bence daha doğru olacaktır. (1 sade, 1 perpetual, 1 kronograf ve 1 minute repeater Patek Philip gibi). Bu seri sonrası ise ikişerli veya çoklu komplikasyonları toplayabilirsiniz (turbillon içerenleri tercih etmenizi öneririm). Bu tip bir koleksiyona düz seri koleksiyon diyebiliriz. İsterseniz bir de çapraz seri olabilir. Farklı markalardan farklı ve çeşitli komplikasyonlar. Bu noktada şahsen MB&F, DeWitt vb. akrep yelkovan içermeyen saatler bana itici geliyor ve çapraz seride yer almalarını doğru bulmuyorum. Şahsen mevcut durumda saatte en tepe nokta olarak Frank Muller Aernitas Mega 4 'ün yer aldığını düşünüyorum. Sizin seviyenizde alım yapan biri için hedef nokta olarak belirlenebilecek ve koleksiyonda yer alması gereken en güzel saat bence bu. Burada yazdığım şekilde veya benzer mantıkla, belli kriterler belirleyerek alım yapmanızı tavsiye edebilirim. Bir de alarmlı saatler var. Vulcain 50s Presidents koleksiyonunuzda yer alabilir sanırım.

Ben koleksiyoncu muyum diye sorarsanız vereceğim cevap hayır olur. Koleksiyonculuktan çok toplamacılık bana daha güzel geliyor. Çok çeşit olsun benim olsun mantığıyla genelde hareket ediyorum. Bu durumda mantık dışına çıkıp hoşuma ne giderse onu alıyorum.

Ne şekilde hareket ederseniz edin uymanızı şiddetle tavsiye edebileceğim tek husus; ölçüp biçerek, gaza gelmeden, gerçekten hoşunuza giden parçaları almanızdır.

Şimdiden kolay gelsin.
Kadında Macar Saatte NACAR
Kullanıcı avatarı
abdulcanbaz

Mesaj cenk » 16 Oca 2013, 01:00

salih hocam sizi izlemek bir keyif olacak belli :D :thumbup:
Kullanıcı avatarı
cenk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 192 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners