TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bundan Sonra Gelecek 3 Saati Beraber Seçelim

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Bundan sonra gelecek 3 saati beraber secelim.

Mesaj Clk » 25 May 2010, 15:10

Bu noktada ki problem saatin sürekli ayni pozisyonda kalmasi ve icerisinde ki yagin yer degistirememesinden dolayi yagin tek noktada toplaniyor olmasi. Sonucta mekanik saatler uzun süre (burada 40 seneden bahsetmiyorum tabii ki) ayni yerde kaldi diye herhangi bir zarar görmez ama bir cok eleman belkide yagsiz kalacagi icin hassasiyette degismeler olacaktir. Saat kutularinda genellikle pozisyon yari yatay ve yari dikey oldugu icin benim adima en mantikli cözüm kutusunda tutmak.

Benim yaptigim sey, saatlerimi her hafta en az bir kere kurmak, kullanmak ve resimlerini cekmek (bunu yazdim cünkü resim cekerken saati bir kac dakika yatay, bir kac dakika düsey tutuyorsunuz saat icerisinde ki yag sürekli hareket halinde oluyor.)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Cant » 25 May 2010, 15:17

Redliner yazdı:winder güzel bir opsiyon gene kapalı sonuçta toz yok bişey yok ama sürekli elektiğe bağlı bir cihaz sonuçta

http://www.scatoladeltempo.com/index.ph ... &Itemid=26
pille de calisiyor, birbucuk senedir degistirmedim...
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj Clk » 25 May 2010, 15:23

Winder icin kaliteli markalardan bir tanesi. Fiyatlari ise ayni dedigim gibi örnek 3RTM 20th modeli 3'lü ve fiyati Euro; Rotor One "Speed Green" modeli tekli ve fiyati 556 Euro'dan basliyor.

21RT EB OS Modeli ise 21 winder, 7 kücük cekmece 1 büyük cekmece'den olusuyor. Elektronik kilit sistemli ve 10 farkli programa ayarlanabiliyor. Fiyati 43.000 Euro.

Bence windersiz daha iyi :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Cant » 25 May 2010, 15:29

simdi web sitesine baktim, fiyatlar bayagi dusmus, 190 euro'ya bile var, maksat ayak alissin diyorlar...
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj Redliner » 25 May 2010, 15:42

Cant kardeşim bu italyan malı winder hakkaten güzelmiş bunu italya danmı aldın yoksa burda bulma şansımız varmı yada bu ayarda birşey ne kadardır? Zannedersem 3 saat kapasitesi war gibi duruyor?
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj Cant » 25 May 2010, 16:14

4 adet saat haznesi, 3 adet saat winderi var, toplam 7 saat.
ben akmerkezin en alt katindaki saatciden aldim, yanlis hatirlamiyorsam 2000 euroya yakin bir para verdim, taksitle.
web sitesindeki outlet bolumunde cok daha uygun fiyatlar gordum, italyadan temin etmek daha akillica olur saniyorum.
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj sedir » 25 May 2010, 16:29

Redliner yazdı:... bir mekanik saat 5-6 ay takılmayıpta sonradan çalıştığında bu 5-6 aylık durgunluk saatin sistemine zarar mı verir? ...

Doğru cevabını benim de merak ettiğim bir soru.
Ama kişisel tahminim ciddi bir sorun olmadığı şeklinde.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Clk » 26 May 2010, 07:56

Vintage saatler disinda kafamda bir iki model belirledim iste onlardan 3 tanesi

Zenith, El Primero Striking 10th Chronograph

Rolex, Daytona 116509 Slate

Resim

Audemars Piquet Royal Oak Offshore

Resim

Bakalim baska birsey almadan bu saatlerden birini alincaya kadar dayanabilecekmiyim :)
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 169 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners