TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex hakkında bilmediğiniz 10 gerçek

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex hakkında bilmediğiniz 10 gerçek

Mesaj Pardayan » 26 Ağu 2018, 15:10

afl yazdı:
Pardayan yazdı:[ Aslında, Rolex dünyadaki en sofistike saat makinasına sahiptir.

Ne diyeyim, eğitim şart :lol:

Fabrikadaki makinelerden bahsediyordum.

Buyrun bizim sınıflardan birine beklerim. :)
Kullanıcı avatarı
Pardayan

Mesaj asymptote » 26 Ağu 2018, 15:16

Pardayan yazdı:Araştırmadan, teyit etmeden ve "bilmeden" birşey paylaşmam. Ha tüm bildiklerim doğru mudur ? Elbette ki hiçbirimizin değildir, ama tartışarak eninde sonunda doğruyu buluruz. Onun için bilgiyi teşvik etmeli, daha doğrusunu biliyorsak düzeltmeli, tartışmalıyız. Saat forumlarında da bütün dünyada da bu böyledir.

Burada da aynen bu şekilde. Forumda bilgi sahibi arkadaşlar sizin paylaşımınızdaki hatalı noktaları ortaya seriyorlar. Bence yanlışta ısrar etmek yerine kulak verin ve faydalanmaya bakın. Biraz mizah kullanmış olabilirler, aldırmayın. Forumun tarzı böyledir. Zaman içinde alışırsınız..

Elde üretilmesi meselesine gelince: Elde üretilen saatler horolojide bambaşka bir dünyadır. Forumda bu tarz saatlere sahip üyelerimiz var. Forumu karıştırırsanız bu konuda da çok değerli bilgilerin paylaşıldığını göreceksiniz..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj nikiforov » 26 Ağu 2018, 15:29

Rolex gibi buyuk ihtimalle sektorde en çok kar eden oyuncunun (fiyat ve adetleri birlikte dusunerek varsayiyorum) bir vakıf olarak faaliyet göstermesi, bu yüzden hicbir finansalına ulasilamamasi ve kurucu ailenin sirketi vakif haline getirerek devasa otesi bir servetten vazgeçmesi kulaga tuhaf geliyor.

Isviçre kanunları ülkemize benziyorsa eger, vakiflar kar amaci gudemiyordur. Arka planda acayip hayir isi mi yapiliyor elde edilen karla, ya da yapilan dokumhane vb yatirimlar anormal seviyede oldugu icin net kar olarak bir sey birakmiyor mu zaten :) Mevzuya hakim arkadaslarin yorumlarini duymak isterim dogrusu.

Listenin paylasilmasini bu tarz muhabbetlere yol actigi icin olumlu buluyorum, herkese sendromsuz pazarlar dilerim :)
Kullanıcı avatarı
nikiforov

Mesaj manil » 26 Ağu 2018, 15:35

Vakıflar, ticari amaç için faaliyet gösteremese de, amaçları için ticari faaliyette bulunabilirler. Yani kulağı tersten tutmak diyelim. Yersen...

Sent from my E6633 using Tapatalk
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj afl » 26 Ağu 2018, 15:56

Pardayan yazdı:
afl yazdı:
Pardayan yazdı:[ Aslında, Rolex dünyadaki en sofistike saat makinasına sahiptir.

Ne diyeyim, eğitim şart :lol:

Fabrikadaki makinelerden bahsediyordum.

Buyrun bizim sınıflardan birine beklerim. :)

Teşekkürler bu aralar ders vermeyi de eğitim vermeyi de pek düşünmüyorum, pek vakit ayıramayınca hakkını verememekten korkarım.

Fabrikadaki makinelere saat makinesi demeseydiniz anlaşılır olurdu, yine yanlış olurdu ama en azından anlaşılır olurdu :D

Bu arada konuyla bağımsız olarak, tartışmayı seviyesiz yerlere çekmekten kaçınıp, düzgün ve bazen mizahi cevaplarınız için (içeriğine katılmasam da ) teşekkürlerimi kabul edin :thumbup: Forum ortamında korumak istediğimiz şey bu zaten. İçerik her zaman tartışılır, mesele yok.
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj mturann » 26 Ağu 2018, 16:22

Pardayan ın foruma değerli katkılarda bulunduğunu düşünüyorum.
Bunu öncelikle belirtmek istedim.
Bu konu da inşallah kırıcı bir şekilde bitmez.

Konu ile ilgili olarak 1 yılda üretilme meselesine bir katkı yapmak istiyroum.
Her Rolex saat bir yılda üretiliyor demekle acaba üretilen herbir saat kontroller için bir yıl deneniyor, bu denemeler de bir yıl sürüyor ve her şey iyi ise ve saat bu bir yıl boyunca gerekli testlerden geçtiği taktirde piyasaya sürülüyor durumu kastedilmiş olabilir mi acaba?
Daha önce buna benzer şeyler konuşulmuştu diye hatırlıyorum.
Yani herbir saat bir yıl boyunca farklı açılarda, farklı sıcaklık ve basınç altında belirli süre boyunca çalıştırılıp, test edilip sapmaları kontrol edildikten sonra piyasaya sürülüyor demek mi istenmiştir acaba?
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj kilimanjaro » 26 Ağu 2018, 16:34

mturann yazdı:Pardayan ın foruma değerli katkılarda bulunduğunu düşünüyorum.
Bunu öncelikle belirtmek istedim.
Bu konu da inşallah kırıcı bir şekilde bitmez.

Konu ile ilgili olarak 1 yılda üretilme meselesine bir katkı yapmak istiyroum.
Her Rolex saat bir yılda üretiliyor demekle acaba üretilen herbir saat kontroller için bir yıl deneniyor, bu denemeler de bir yıl sürüyor ve her şey iyi ise ve saat bu bir yıl boyunca gerekli testlerden geçtiği taktirde piyasaya sürülüyor durumu kastedilmiş olabilir mi acaba?
Daha önce buna benzer şeyler konuşulmuştu diye hatırlıyorum.
Yani herbir saat bir yıl boyunca farklı açılarda, farklı sıcaklık ve basınç altında belirli süre boyunca çalıştırılıp, test edilip sapmaları kontrol edildikten sonra piyasaya sürülüyor demek mi istenmiştir acaba?

İstenmemiştir.Farklı sıcaklık ve basınç değerlerine sahip odalarda bu testler kısa sürede yapılabilinir.Örneğin, Arçelik kullanım ömrü 2 yıl olması istenen bir yedek parçanın yorulma testini 1 günde yapabiliyor.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj asymptote » 26 Ağu 2018, 17:07

mturann yazdı:Yani herbir saat bir yıl boyunca farklı açılarda, farklı sıcaklık ve basınç altında belirli süre boyunca çalıştırılıp, test edilip sapmaları kontrol edildikten sonra piyasaya sürülüyor demek mi istenmiştir acaba?

En uzun test süresi (1000 saat) bildiğim kadarıyla JLC'nin Master Control serisine ait. O da yaklaşık 42 gün ediyor..
Resim
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 117 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners