afl yazdı:Pardayan yazdı:[ Aslında, Rolex dünyadaki en sofistike saat makinasına sahiptir.
Ne diyeyim, eğitim şart
Fabrikadaki makinelerden bahsediyordum.
Buyrun bizim sınıflardan birine beklerim.

afl yazdı:Pardayan yazdı:[ Aslında, Rolex dünyadaki en sofistike saat makinasına sahiptir.
Ne diyeyim, eğitim şart
Pardayan yazdı:Araştırmadan, teyit etmeden ve "bilmeden" birşey paylaşmam. Ha tüm bildiklerim doğru mudur ? Elbette ki hiçbirimizin değildir, ama tartışarak eninde sonunda doğruyu buluruz. Onun için bilgiyi teşvik etmeli, daha doğrusunu biliyorsak düzeltmeli, tartışmalıyız. Saat forumlarında da bütün dünyada da bu böyledir.
Pardayan yazdı:afl yazdı:Pardayan yazdı:[ Aslında, Rolex dünyadaki en sofistike saat makinasına sahiptir.
Ne diyeyim, eğitim şart
Fabrikadaki makinelerden bahsediyordum.
Buyrun bizim sınıflardan birine beklerim.
mturann yazdı:Pardayan ın foruma değerli katkılarda bulunduğunu düşünüyorum.
Bunu öncelikle belirtmek istedim.
Bu konu da inşallah kırıcı bir şekilde bitmez.
Konu ile ilgili olarak 1 yılda üretilme meselesine bir katkı yapmak istiyroum.
Her Rolex saat bir yılda üretiliyor demekle acaba üretilen herbir saat kontroller için bir yıl deneniyor, bu denemeler de bir yıl sürüyor ve her şey iyi ise ve saat bu bir yıl boyunca gerekli testlerden geçtiği taktirde piyasaya sürülüyor durumu kastedilmiş olabilir mi acaba?
Daha önce buna benzer şeyler konuşulmuştu diye hatırlıyorum.
Yani herbir saat bir yıl boyunca farklı açılarda, farklı sıcaklık ve basınç altında belirli süre boyunca çalıştırılıp, test edilip sapmaları kontrol edildikten sonra piyasaya sürülüyor demek mi istenmiştir acaba?
mturann yazdı:Yani herbir saat bir yıl boyunca farklı açılarda, farklı sıcaklık ve basınç altında belirli süre boyunca çalıştırılıp, test edilip sapmaları kontrol edildikten sonra piyasaya sürülüyor demek mi istenmiştir acaba?
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 117 misafir
|