görkemk yazdı:şimdi bu 321 in çelik versiyonuda çıkar ama onu satın almak her yiğide nasip olmayacak gibi gözüküyor , yılda 2000 - 3000 adet arası 321 mekanizma üreteceklerinden filan bahsediliyor. Omega bu mekanizmayı kullanacağı saatleri zannımca rolexin daytonasıyla aynı ayarda tutmaya çalışacak. Bu model platinum daytonanın yerine , çelik olanda bulunmaz hint kumaşı daytonanın yerine satılacak ve aynı mantıkla. Yani limitli üretim olmasada sınırlı üretim yapılarak yüksek fiyat - talep durumunu rolex gibi tutturabilirmiyiz diye bi test edecekler.
asıl sıkıntı su anda standart proffessional Modellerde kullandıları 1861 mekanizmayı yeni tanıttıkları METAS sertifikalı 3861 ( aynı mekaznizmanın manyetik dirençli COSC sertifikalı versiyonu ) ile değiştirip değiştirmeyecekleri. Bence değiştirecekler ve fiyata en az + 1000$ ekleyecekler. Aynı seamaster 300 de olduğu gibi değişim 2 seneye kadar tamamlanır diye düşünüyorum.
Görkem Bey olaya çok zekice yaklaşmış.
Meğer birçoğumuz benzer şeyleri düşünüyormuşuz. Ancak bence bu plan omega açısından hüsranla sonuçlanacak. Zira fiyAt yükseltmek bu kadar basit bir şey değil. Hadi diyelim yükseltti, o fiyatlardan o saati-mekanizmayi satabilecek mi omega?
Diyelim satamadı,saat tutulmadı o zaman ne olacak?