slhgzl yazdı:Deniz hocam sumolardaki mekanizma 6R35 80 saatlik rezervi var.Bunlardaki 6R15 bu bir fark yaratmaz mi? Ben de sizin önerdiğiniz modelleri çok beğeniyorum.Bilezik kalitesi, klipsi sanki sumoya göre daha iyi.Ağırlığı hakkında bir bilginiz var mı? Ben bulamadım.Sizin söylediğiniz yeşil marine masterın kodu SPB105J bir de mavi olan spb083j olan model var.Bu ikisinden hangisini tercih edersiniz.Arada yaklaşık 1000 TL gibi bir fark var.bu belki karşılanabilir ama ben de SPB053J var ondan dolayı sumoya yöneliyorum.
Evet seiko mekanizma konusunda bi saçmalık yaptı son dönemde, daha düşük modellere daha güncel bir mekanizma koydu üst modeller eski mekanizmada kaldı ama 6r35 ile 6r15 arasında power reserve dışında ciddi bir fark yok diye okumuştum, yine de saçma tabi. Muhtemelen bu mm200 serisine ve durumda kalan 6r mekanizmalı modellere mekanizma güncellemesi gelecektir bu yıl.
Ben en çok düz siyah modeli seviyorum ama padisi de, füme mavi modeli de, yeşillisi de güzel. Mavi olanın kullanımı yeşile göre daha kolay olacaktır ama başka yeşil kadranlı saat yoksa koleksiyona güzel bir hava katar. Ağırlığını bilmiyorum ama tahminim bilezikle 160-170 gram civarındadır. Fiyat farkı olması bana saçma geldi çünkü renkleri dışında hepsi aynı saatler, rengi için fazla para vermeye gerek yok bence, en uygun olanı alın.