Saatolog 2025 Online Sipariş İçin Tıklayınız

Kadıköy Nezihi Ustada Yaşadığım Kötü Tecrübe Hakkında

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Kadıköy Nezihi Ustada Yaşadığım Kötü Tecrübe Hakkında

Mesaj watch35 » 16 Ara 2025, 21:05

Hocam merhaba, geçmiş olsun. Maalesef kötü bir tecrübe yaşamışsınız.

Ben de saat ustalarından çekmiş biri olarak, yıllar önce gerekli olan çoğu saat bakım ve tamir aparatını satın alıp evde kendime küçük bir atölye kurdum. Hobi olarak kordon değiştirme ve kısaltma, pil takma ile bakım ve temizlik işlemlerini tamamen kendim yapıyorum. Gerektiğinde arkadaş çevremin saatleriyle de ilgileniyorum.

Son bir yıldır ise mekanik saatlerin revizyonu üzerine çalışmaya başladım; sökme, takma, bakım vb. işlemlerle bu alanda kendimi geliştirmeye devam ediyorum.

Zamanınız varsa, size de tavsiye ederim. Bu sayede en azından can sıkıcı olaylar minimize etmiş oluruz [emoji3]

23078PND5G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
watch35

TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Mesaj gozdentunay » 17 Ara 2025, 00:38

Kişi,kamil oldu mu üstad mertebesinde,
ona madde üstünde bir değer vereceksin…
Baktın ki; hali, tavrı değişti
çüüşşş…deyip,sirtina bir semer vereceksin.

Öncelikle Umut hocam geçmiş olsun şahsım adına söyluyorum “usta “ diye tabir edilen bazı yaratıkların o mertebeyi haketmediğine defalarca şahit oldum.Aynı şeyleri sadece bakla ve kayış taktırmada defalarca yaşadım sıfır saatimi çizmelerinden tutun kayışı takarken elindeki bıçakla kasadan yiyenide gördü bu gözler..Anladığım kadarıyla saat tamir ederken sürekli baş aşağıda oldukları için beyne kan gitmıyor gitmeyince de ahlaki değerleri ,insani tavırları ve empati yeteneklerini kaybedip insan hariç her şeye benziyorlar..Saati götürdüğüz de sizi bir veli nimet olarak değil aslanların ortasına atılmış ceylan yavrusu gibi görüyorlar ve cebinizdeki son kuruşa kadar göz dikiyorlar. yaşadığınız şey çok acı ve hatta absürt ..Bunun yanında çok nadirde olsa kendini bu mesleğe adamış bunun yanında engin bir tecrübe ve bilgiye sahip olan sevgili Cengiz Usta gibi ustaları da tanıma şansım oldu ki onları tenzih ediyorum .
Teşbihte hata olmaz

Her ne kadar sürç-i lisan ettikse affola!

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
gozdentunay

Mesaj mturann » 17 Ara 2025, 12:25

Dün İnstagramda bir saat sayfasında alenen yapılan bir paylaşım
Ülkede neler oluyor görmek için
İşler çığırından iyice çıkıyor artık

Resim
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj Skywalker34tr » 17 Ara 2025, 13:22

Abi çok geçmiş olsun.
Every legend has a beginning of
Kullanıcı avatarı
Skywalker34tr

Mesaj copycat » 17 Ara 2025, 22:13

mturann yazdı:Dün İnstagramda bir saat sayfasında alenen yapılan bir paylaşım

Resim
Bu kadar uzun yazmak yerine "biz dolandırıcıyız" yazıp gecselermis keşke.

CPH2113 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj mturann » 18 Ara 2025, 09:49

copycat yazdı:
mturann yazdı:Dün İnstagramda bir saat sayfasında alenen yapılan bir paylaşım

Resim
Bu kadar uzun yazmak yerine "biz dolandırıcıyız" yazıp gecselermis keşke.

CPH2113 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

:) :)
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj therapeute » 18 Ara 2025, 10:38

Umut bey , olumsuz deneyiminize üzüldüm , maalesef bazen böyle durumlar olabiliyor , bence adı geçen kişi hatalı davranmış.

Foruma ilk dadandığım ama henüz saat alımı yapmadığım yıllarda , vintage omega arzusuna kapıldım , kadıköyde bir mağazaya girdim ( bu kişimi emin değilim , neredeyse 10 sene olmuştur ) , nedense konuşma havaları hoşuma gitmedi , ve hobisel alışverişlerde "keyfi" önde tuttuğum için , hemen uzaklaştım.
Bu nedenledir ki vintage fikrimden çabucak soğudum , sıfır almaya karar verdim , birkaç omega satan yerden sonra , rotanın Nişantaşı'ndaki butiğinden almaya karar verdim. Sağolsunlar heralde 7-8 defa uğramışımdır , hepsinde sabırla profesyonelce davrandılar , kararımını netleştirmeden önce Eşimle uğrayıp onunda fikrini aldım ve 300M edindim , çokta memnun kalmıştım.

Ama Hasan Tahsin kurşunu , o esnaf (!) bey sayesinde olmuştu. Eğer az bilgiyle eski sorunlu bir saat alsaydım , muhtemelen şu anda hiç bu hobiye bulaşmış olmazdım , bu bağlamda aslında hayırlıda bir deneyim olmuş oldu :thumbup:

Çiftehavuzlarda Mekasaat var , oradaki Murat bey'di sanırım , mahir birine benziyor , Omega konusunda bilgili birisi sanırım , ihtiyacınız olursa temasa geçiniz isterseniz...
Kullanıcı avatarı
therapeute

Mesaj Umutt » 26 Ara 2025, 20:12

therapeute yazdı:Umut bey , olumsuz deneyiminize üzüldüm , maalesef bazen böyle durumlar olabiliyor , bence adı geçen kişi hatalı davranmış.

Foruma ilk dadandığım ama henüz saat alımı yapmadığım yıllarda , vintage omega arzusuna kapıldım , kadıköyde bir mağazaya girdim ( bu kişimi emin değilim , neredeyse 10 sene olmuştur ) , nedense konuşma havaları hoşuma gitmedi , ve hobisel alışverişlerde "keyfi" önde tuttuğum için , hemen uzaklaştım.
Bu nedenledir ki vintage fikrimden çabucak soğudum , sıfır almaya karar verdim , birkaç omega satan yerden sonra , rotanın Nişantaşı'ndaki butiğinden almaya karar verdim. Sağolsunlar heralde 7-8 defa uğramışımdır , hepsinde sabırla profesyonelce davrandılar , kararımını netleştirmeden önce Eşimle uğrayıp onunda fikrini aldım ve 300M edindim , çokta memnun kalmıştım.

Ama Hasan Tahsin kurşunu , o esnaf (!) bey sayesinde olmuştu. Eğer az bilgiyle eski sorunlu bir saat alsaydım , muhtemelen şu anda hiç bu hobiye bulaşmış olmazdım , bu bağlamda aslında hayırlıda bir deneyim olmuş oldu :thumbup:

Çiftehavuzlarda Mekasaat var , oradaki Murat bey'di sanırım , mahir birine benziyor , Omega konusunda bilgili birisi sanırım , ihtiyacınız olursa temasa geçiniz isterseniz...

Vitrininde çokça vintage saat olan , cadde üzerinde bir mağaza, muhtemelen aynı yerden bahsediyoruz üstad [emoji106] öneri için de teşekkürler
Kullanıcı avatarı
Umutt

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 42 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners