Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.
İyi Forumlar Dileriz
TSF
ahmetemin » 19 Oca 2026, 15:28
Ben çok beğenemedim açıkçası, Piri Reis gibi bir figürün saati yapılırken GMT özelliğinin eklenmemesi büyük eksiklik bana kalırsa.
-

ahmetemin
-
depechemode » 19 Oca 2026, 15:51
ahmetemin yazdı:Ben çok beğenemedim açıkçası, Piri Reis gibi bir figürün saati yapılırken GMT özelliğinin eklenmemesi büyük eksiklik bana kalırsa.
NH 34 calibre makina kullanılsa gmt olurdu. Bu saat, fleus modelinin gmt siz hali.

-

depechemode
-
ahmetemin » 22 Oca 2026, 11:21
mgraf yazdı:kara borsaya düşmüş bile.erk koçak kıymetli bir insandır. emeklerine saygımız sonsuz ama tasarım genel olarak beğenilmedi. özgün bulunmadı . piri reis prj si daha çok özen ve farklılık hak ediyordur. Tayyareci Fethi Bey güzeldi

Ben genel olarak tarihi bir figür ile alakalı saat yapılıyorsa o kişinin özelliklerini veya tanınmış olduğu alanı ile alakalı daha fazla özelleştirme bekliyorum. Piri reis bir denizci ve gezgin doğal olarak en az 300m su geçirmezlik ve gmt özelliği beklerim ben mesela. Kasada bir lomboz detayı olabilirdi yine aynı sebeplerden. Tayyareci Fethi Bey bu saate göre daha yaratıcı ama onun da daha klasik bir pilot saatine benzemesini beklerdim. Daha büyük kasa çapı, daha büyük bir toka, iwc tarzı deri veya kanvas bir kordonla mevcut özelleştirmeler birleştirilse çok daha güzel bir şey ortaya çıkabilirdi. Yine pilot olmasından kaynaklı gmt özelliği bundan da beklenebilir. Ama pervane detayı, dönemin ruhunu gösteren rakamlar, kadrandaki uçak gövdesi tasarımı, arkasındaki ay yıldızlı cam kapak çok hoş ve Piri Reis'e göre çok üst düzey düzenlemeler. Tabii ki zevkler ve renkler tartışılmaz bunlar tamamen şahsi fikirlerim.
-

ahmetemin
-
Derici » 22 Oca 2026, 16:52
fasakasa yazdı:Spinnaker markası 300 limitli bir Piri Reis saati yapmış, 17 Ocakta satışa çıkıyor. Ne düşünüyorsunuz model hakkında?
https://www.teksaat.com/spinnaker-x-pir ... IIfgwn9Thi
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tüm saatler satılmış. Link boş
21081111RG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-

Derici
-
fasakasa » 23 Oca 2026, 10:04
Derici yazdı:fasakasa yazdı:Spinnaker markası 300 limitli bir Piri Reis saati yapmış, 17 Ocakta satışa çıkıyor. Ne düşünüyorsunuz model hakkında?
https://www.teksaat.com/spinnaker-x-pir ... IIfgwn9Thi
Tüm saatler satılmış. Link boş
21081111RG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet ilk gün tükendi
-

fasakasa
-
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: Eterna, gargamell, Icarnaceast, Merdo, ofis ve 146 misafir