TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hangi Chronograph ?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hangi Chronograph ?

Mesaj ustura » 24 Oca 2011, 18:37

@cinman

Yeni El Primero'larin kalibrelerinde ufak tefek yenilikler var ama esasi 69daki temele dayaniyor;model olarak benim tercihim 1999da
02.480.405.modeliydi (Rainbow Fly Back).2.el El Primerolarda tavsiyem: Kalibreye dokunalmamislik hususudur.
Kullanıcı avatarı
ustura

Mesaj Modern60 » 25 Oca 2011, 00:41

iyi akşamlar usturaAlmanya'ya selamlar. Doğru 1985-92 arasında Ebel El Primero Cal 400/402 kullandı. Parmigiani de de 2003-2006 arasında cal 400 El Primero kullanıldı. Daytona da da kullanıldı ama sormak istediğim neden vaz geçmiş oldukları??? Bir sebep acaba darbeli kullanımlarda(herhangi basit bir koşu bile olabilir) avanslarında büyük farklar olması mı? Kronometre iddialı çok ciddi ve oldukça karışık 31 taşlı bir kronograf mekanizması olan cal 400, 5 hz tir ve bu da çok yüksek bir inertea yani atalet/eylem farkı yaratmak demektir. Balans çarkı oldukça küçük, tabii haliyle de yüksek bir momentum a sahip. Bunun için de sakin hayatlar için oldukça başarılı bir kalibre. Ebel, Lemania çalışması 1988 de başladı ve 1351 yaratıldıktan sonra 1993 ten beri onu kullanmakta. Alman Reiner Brand Lemania 1351 kullanmakta. Rolex ise 2000 de El Primero bazlı ama 4 hz olan kendi kalibresini yaptı. 2004 te ise aniden Kalibre 4000 i, 4030 kodu ile modifiye edip FP 1185 bazlı kendi makinesini üretti. Bu kadar şeyi neden anlattım herhalde açıktır ki, Lemania 1351 de çok iyi bir kalibredir ve çok hassastır. Makinenin türkiyede bakımı ise o kadar sorun olmadı çünkü Konyalı, El Primero'yu kenidi ustası olan Mustafanın ellerine teslim etti ve bu usta İsviçre Zenith fabrikasında 1000 saatten fazla eğitim gördü. Kısacası BİR ÇOK TAMİR BURADA GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİ. Bu da Konyalı'nın ne kadar kurumsal ve ciddi bir marka temsilcisi olduğunu göstermektedir çünkü Cal 400 gerçek bir mühendislik harikasıdır, sadece darbeli hareketlerde kullanılmamalı.Cinman size tavsiyem kullanım şartlarınıza dikkat edip öyle bir saat almanızdır. Ebel, Omega, Rolex ve Zenith, benim gözümde gerçekten aynı değere sahipler. FP ve Lemania kalibreler sporda çok daha başarılıdırlar ve yüksek darbelerde bile hassas kalırlar. İyi akşamlar.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj ustura » 28 Oca 2011, 23:03

@modern60

Lemania kalibrelere karsi hic bir antipatim yok bilakis kendime ait speedmaster'de her halde en saglam ve dayanikli Lemanialardan bir tanesi var,tabiiki Patek 5070 hakikatinida unutmamak lazim,koleksiyoncularin nefesini kesen 5070 Lemania güdümlüdür,Patek "Lemania
bazli"ifadesini tercih ediyor olsada...Mustafa Beyi tebrik ederim, bir kac ay süren Zenith egitimini takdir etmek lazim ve tabiiki bunu finanse eden sirketide,ülkemizde istisnai bir örnek.Keske diger distribütörlerde böyle bir egitim sansini teknik personeline tanisa.
Kölnden selam
Ustura
Kullanıcı avatarı
ustura

Mesaj Modern60 » 29 Oca 2011, 00:43

Haklısın ustura. 360 parçadan oluşan 31 taşlı çok ciddi bir kronograf makinesini söküp takma eğitimi almak aldırmak gerçekten takdire şayan. Konyalı yı tebrik etmek lazım. Köln e selamlar. Lemania gerçekten harikalar yarattı. Bir tiyo vermek gerekirse, Lemania kalibre 2300 den sonra tasarlanan bütün kalibrelerin tasarım ekibi, daha sonra da Frederic Piguet nin kalibrelerini tasarladılar. Swatch group a hzimet etmekte olan executif şefleri Edmund Capt, gençliğinde de Valjoux773, 7732 ve sonrasında da 7750 ailesni yarattı. Lemania 5100 aynı kiş ve ekibinin. Kısacası bütün bu değerli makineler aynı mahallenin kreasyonları.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: 0m42 ve 208 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners