Modern60 » 25 Oca 2011, 00:41
iyi akşamlar usturaAlmanya'ya selamlar. Doğru 1985-92 arasında Ebel El Primero Cal 400/402 kullandı. Parmigiani de de 2003-2006 arasında cal 400 El Primero kullanıldı. Daytona da da kullanıldı ama sormak istediğim neden vaz geçmiş oldukları??? Bir sebep acaba darbeli kullanımlarda(herhangi basit bir koşu bile olabilir) avanslarında büyük farklar olması mı? Kronometre iddialı çok ciddi ve oldukça karışık 31 taşlı bir kronograf mekanizması olan cal 400, 5 hz tir ve bu da çok yüksek bir inertea yani atalet/eylem farkı yaratmak demektir. Balans çarkı oldukça küçük, tabii haliyle de yüksek bir momentum a sahip. Bunun için de sakin hayatlar için oldukça başarılı bir kalibre. Ebel, Lemania çalışması 1988 de başladı ve 1351 yaratıldıktan sonra 1993 ten beri onu kullanmakta. Alman Reiner Brand Lemania 1351 kullanmakta. Rolex ise 2000 de El Primero bazlı ama 4 hz olan kendi kalibresini yaptı. 2004 te ise aniden Kalibre 4000 i, 4030 kodu ile modifiye edip FP 1185 bazlı kendi makinesini üretti. Bu kadar şeyi neden anlattım herhalde açıktır ki, Lemania 1351 de çok iyi bir kalibredir ve çok hassastır. Makinenin türkiyede bakımı ise o kadar sorun olmadı çünkü Konyalı, El Primero'yu kenidi ustası olan Mustafanın ellerine teslim etti ve bu usta İsviçre Zenith fabrikasında 1000 saatten fazla eğitim gördü. Kısacası BİR ÇOK TAMİR BURADA GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİ. Bu da Konyalı'nın ne kadar kurumsal ve ciddi bir marka temsilcisi olduğunu göstermektedir çünkü Cal 400 gerçek bir mühendislik harikasıdır, sadece darbeli hareketlerde kullanılmamalı.Cinman size tavsiyem kullanım şartlarınıza dikkat edip öyle bir saat almanızdır. Ebel, Omega, Rolex ve Zenith, benim gözümde gerçekten aynı değere sahipler. FP ve Lemania kalibreler sporda çok daha başarılıdırlar ve yüksek darbelerde bile hassas kalırlar. İyi akşamlar.