Aslinda Sub takan yasli amca ornegini daha once defalarca yasadim. Sub olmasi tesaduf tabii, Citizen de olabilir, Seiko da Casio da Onemli olan saati takan kisinin o saatle bir oldugunu hissetmem. Bu saat sevdasi sebebiyle tam bir saat fetistligi oldu bende galiba

Oyle ki yeni bir insanla tanissam hemen gozum saatine kayiyor. Az cok anlar oldum galiba saatiyle bag kuran insanlari. Mesela sirf moda diye moda markalarinin buyuk saatlerini takan birini gordugumde, saat de yepyeniyse anlarim ki o saat bir sure sonra cikacak o koldan, bir cekmeceye kapatilacak. Veya masasinda calisirken saatini cikartiyorsa o kisi surekli, o da baglanmamistir saatine yeterince Ama bunun da istisnasi var tabii, sirf cizilmesin diye koymus, arada bir eline alip camini siliyor, celigini parlatiyorsa durum baskadir. Veya yazlik mekanda, denize bile saatiyle giriyorsa, veya kolunda saatinin oldugu yer gunes yuzu gormesiyse bu da bizdendir diye dusunurum. 17-18 yasinda bir gencin kolunda otomatik bir Seiko, Citizen vs gordugumde takdir ederim, hatta sohbet etmek isterim..
The one and the only watch tanimina giren o tek saat tamamiyle kisinin zevkiyle alakali. Yorumlardan anlasiliyor ki Sub bu tanima az cok uyuyor, ama yanlis anlasilmasin amacim burada hicbir markayi veya modeli one cikarmak degil. Kimisi diver sever, kimisi pilot....Benim zevkime gore bu saat iyi bir mekanizmaya sahip olmali, ileride en az 20-30 yil servis edilebilir olmali, iyi bir su gecirmezlige sahip olmali, ve elbette her zaman, her yerde kullanilabilecek bir saat olmali diye dusunuyorum. Bir de mumkunse altin olculere sahip olsun. Da Vinci herhalde bir saat icin altin olcu uzerinde calissa bu 40mm olurdu diye dusunuyorum. Ne kucuk, ne buyuk, her nesile, her bilege hitap ediyor Zaman icerisinde 38den 44une bircok saat kullandim, kimisi zamanla gozume kucuk geldi, kimisi buyuk, ama 40mm oldugu zaman tamam, olmus bu diyorum...