TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient Saat Fiyatlarındaki Çelişki

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Fiyatlarındaki Çelişki

Mesaj fsinan » 14 May 2012, 09:31

Sitede gezerken şu modeli gördüm, nette gezdim, adam "Bradystraps sailcloth strap" ile süslemiş, bence çok başarılı;

Resim
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj Baran » 14 May 2012, 11:46

Cok şıkmış begendim :champ:
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj mrbars » 14 May 2012, 14:54

orient logosu en sevdiğim saat logolarından biri.
low-end ama bir yandan da hoş bir marka imajı yaratıyor.
kadran üzerine boyayla değil de, fiziki bir logo koymaları da nezih.
mako fiyatı amerikada 100-120 usd dolar. 200 metre mertebelerinde, vidalı tepeli, otomatik (40 yıllık 469 kalibre), 40 mm diver için olağandışı bir fiyat.

fakir adamın aktivite saati. deniz, havuz, bıcıbıcı ile tuvalet temizleme, araba yıkama, ev/araba tamirat işleri saati olarak ideal. safir camı da 20-30 usd fiyata alınıp modlanabilir sanırım. makolar, mütavazi saat çekmecemde (fakir adamın çekmecesi) en sevdiğim modellerden.
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj Hsnmrycl » 14 May 2012, 14:58

mrbars yazdı:mako fiyatı amerikada 100-120 usd dolar. 200 metre mertebelerinde, vidalı tepeli, otomatik (40 yıllık 469 kalibre), 40 mm diver için olağandışı bir fiyat.

fakir adamın aktivite saati. deniz, havuz, bıcıbıcı ile tuvalet temizleme, araba yıkama, ev/araba tamirat işleri saati olarak ideal. safir camı da 20-30 usd fiyata alınıp modlanabilir sanırım. makolar, mütavazi saat çekmecemde (fakir adamın çekmecesi) en sevdiğim modellerden.

mrbars, tüm bu alanlarda kullanılmak üzere 200 metre su geçirmezliği, vidalı tepesi, otomatik 2416 kalibresi ve 65 dolarlık fiyatıyla vostok amphibianlar sizi bekliyor. asıl fakir adam aktivite saati de onlar sanırım :D
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj fsinan » 14 May 2012, 15:50

Benim Orient'e "lowend" denilmesine gönlüm razı olmuyor.

Kesinlikle lowend değil, ben MakoXL kullandım, bir iki saat daha elimden geçti. Bu saatlerin uygun fiyatlar ile sunuluyor olması, "saat" olarak kaliteli olmadığı anlamına gelmiyor.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Re: Orient Saat Fiyatlarındaki Çelişki

Mesaj mrbars » 14 May 2012, 17:37

fsinan, low-end'i prestij anlamında kullandım. kalite olarak da orient bu fiyata çok iyi giriş seviye otomatik sunmakta ancak noksanları yok değil. eksik noksan diyorum ama neticede 120 dolara daha ne satılabilir onu da pek bilmiyorum. bu paraya utanmayıp literally in-house mekanizma bile veriyorlar.
saat piyasasında prestijin büyük bir kısmı fiyat segmenti ve menşei ile değerlendirildiğinden, orient'i low-end olarak görmekteyim.

not: mako xl 44 mm çap ve boynuz detayı ile ihtişamlı duran bir saat, ancak mako xl bir diver ise ciddi dizayn ve teknik dizayn hataları var. o yüzden mako'yu daha daha başarılı buluyorum.
not: önyargılı yazmadım; 2 mako, 1 mako xl ve bir başka otomatik orient saat de çekmecemi süslüyor.
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj 2fast4u » 14 May 2012, 18:03

fsinan ın yukledıgı orient cok kalıte duruyor :thumbup:
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Baran » 14 May 2012, 19:17

Bende orient kullandım ve dizayn olarak gayet başarılı bana kalırsa logosu vs. Fakat celik kalitesi olarak bence vasat ,özellikle celik bilezikli modelleri,buda gayet normal o fiyata göre.Fsinanın yuklediği deri kayışlı ise muhteşem görünüyor.
Kullanıcı avatarı
Baran

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], Tundja ve 112 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners