TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Saatlerimin Pil Değiştirme Macerası / Bilezikte Darbe

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seiko Saatlerimin Pil Değiştirme Macerası

Mesaj asymptote » 29 Eki 2012, 20:11

spray o telefondaki arkadaş gelsin burada yazsın, ne demek sadece pil değişimi olmuyormuş? Pili değiştireceksin, contayı yenileyeceksin ve sızdırmazlık testi yapacaksın. Bunların hepsini adam gibi yap, al 20 lirayı da ama öyle şark kurnazlığı yapıp iş yapıyormuş gibi göstererek istenmeyen ekstra bir hizmet uydurarak onun da parasını alma. Sana saatle birlikte sızdırmazlık test sonuçlarını gösteren bir fiş gönderdiler mi spray? Eğer göndermediyseler Baran'ın başına gelen senin de başına gelebilir, servisten yeni çıkan saatin bir süre sonra içine su alabilir..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj spary » 29 Eki 2012, 20:20

asymptote yazdı:spray o telefondaki arkadaş gelsin burada yazsın, ne demek sadece pil değişimi olmuyormuş? Pili değiştireceksin, contayı yenileyeceksin ve sızdırmazlık testi yapacaksın. Bunların hepsini adam gibi yap, al 20 lirayı da ama öyle şark kurnazlığı yapıp iş yapıyormuş gibi göstererek istenmeyen ekstra bir hizmet uydurarak onun da parasını alma. Sana saatle birlikte sızdırmazlık test sonuçlarını gösteren bir fiş gönderdiler mi spray? Eğer göndermediyseler Baran'ın başına gelen senin de başına gelebilir, servisten yeni çıkan saatin bir süre sonra içine su alabilir..

Bunu söylediğiniz gercekten cok iyi oldu. Boyle bir test sonucundan bahsetmediler. Sadece Aydın saatteki görevli saatiniz bu hizmet karşılığında 1 yil garantilidir dedi ama bunu gösterecek herhangi bir belge vermedi. Sadece odeme yaptigim fatura ve slip var.

Yarin Aydın saat ile görüşüp bahsettiginiz testi soracağım ve garanti icin neden belge vermediklerini öğreneceğim .

Saygılar...
Kullanıcı avatarı
spary

Mesaj asymptote » 29 Eki 2012, 20:31

Sana o fişi vermedikten sonra test yapıp yapmadıklarını nereden bileceksin? Ne kadar profesyonel çalıştıkları belli..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Baran » 29 Eki 2012, 21:45

Musluğun altına bile tutmadıklarına emınım ;)
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj spary » 30 Eki 2012, 15:08

Evet Aydın saati aradım görüştüm kendileriyle teknisyen saatteki ter izleri olmaması gerekir geri gönderin hemen işlemi tekrarlayalım dediler. Tabi benim bu kadar boş zamanım olmadığı için böyle bir öneriyi kabul etmedim. Kendim temizlerim dedim.

Fırçalama v.s. tarzı işlemler yapılıyormuş ve cihazın kasası 3-4 saat özel sıvısında makinede kalıyormuş.

Şimdi gelelim sızdırmazlık testine telefonu açan hanımefendi şunu söyledi size mutlaka ve mutlaka iki evrak gelmesi gerekirdi biri sızdırmazlık testi, ikincisi garantiye ilişkin bir form gelecekmiş. Ben de bunların mevcutta bulunmadığını ifade ettim. Görevli önemli değil seri numarasından bizde işlem gördüğü bellidir bu yüzden sıkıntı olmayacaktır bize ulaştırın bir sorun olursa gerekeni yaparız. Her şey sistemimizde kayıtlı dedi. Temizlik işlemi şunun için gerekliymiş temizlenmeden yapılan pil ve conta değişimi su kaçmasına yol açabilirmiş. Bu yüzden de kasa temizlik şartmış.

Teknisyenle yaptığımız konuşmanın sonunda görevliye forumdan bahsettim ve forumu takip etmeleri tavsiyesinde bulundum. Kendisi de adresi aldı ve ilgili birime ileteceğini söyledi.

Yani durum bu arkadaşlar. Aydın Saat'te pil değiştirme maliyeti 55 lira. Ha unutmadan 3-4 gün önce Ebay'da kapanan bir açık arttırmada Seiko 5 bir saatin fiyatı kargo dahil 61,50 $ (Yaklaşık 110 lira yani Aydın Saat'te iki pil parası... :) )

Selamlar...
Kullanıcı avatarı
spary

Mesaj asymptote » 30 Eki 2012, 16:39

O bahsettiğin kargo dahil $60 lık Seikoları çok beğeniyorum ben, bir tane alasım var aslında.. :) Maalesef bizim ülkemizde her şey pahalı, layıkıyla yapılsa pahalı olmasına da razı olacağız ama.. neyse işte..
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Archimed » 30 Eki 2012, 17:45

Spary'nin yazdıklarından anladığım kadarıyla; saate bakım yaptığını belirten bayi, aslında saati Aydın Saat'e hiç göndermeden, Aydın Saat'in adını kullanarak, kendi başına bir hizmet sunmuş olabilir düşüncesindeyim. Nitekim Aydın Saat görevlisi 2 adet dökümandan söz etmesine rağmen anladığım kadarıyla bayi, Spary'e herhangi bir döküman ibraz etmiyor.

@Spary; saati hangi bayiye verdiğini bizimle paylaşır mısın?

Ben geçen yaz pili biten Seiko Kronograf'ın pilini yolumun üstünde olduğu için Ataköy Galleria'daki Kuz Optik'te değişmiştim. Daha önce orada damat saatim olan Longines'in pilini de değişmişlerdi. Oranın ustası her iki saate de bir zarar vermeden, gayet düzgün bir şekilde pilleri değişmişti. İşlem için de 10 TL mi, 20 TL mi, öyle bir rakam ödemiştim.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj spary » 30 Eki 2012, 18:18

Archimed yazdı:Spary'nin yazdıklarından anladığım kadarıyla; saate bakım yaptığını belirten bayi, aslında saati Aydın Saat'e hiç göndermeden, Aydın Saat'in adını kullanarak, kendi başına bir hizmet sunmuş olabilir düşüncesindeyim. Nitekim Aydın Saat görevlisi 2 adet dökümandan söz etmesine rağmen anladığım kadarıyla bayi, Spary'e herhangi bir döküman ibraz etmiyor.

@Spary; saati hangi bayiye verdiğini bizimle paylaşır mısın?

Ben geçen yaz pili biten Seiko Kronograf'ın pilini yolumun üstünde olduğu için Ataköy Galleria'daki Kuz Optik'te değişmiştim. Daha önce orada damat saatim olan Longines'in pilini de değişmişlerdi. Oranın ustası her iki saate de bir zarar vermeden, gayet düzgün bir şekilde pilleri değişmişti. İşlem için de 10 TL mi, 20 TL mi, öyle bir rakam ödemiştim.

Aslında ilk başta neden yazmaktan çekindim hatırlamıyorum ama şu an yazmakta bir sakınca görmüyorum. Yazayım firmanın ismini firma Uğur Saat. Ankara Optimum şubesi. http://www.ugursaat.com/

Hatta az önce orayı aradım. Onlar da anladığım kadarıyla oldukça bilgisiz öyle bir belge yok dediler sonra garanti vermiyoruz pil değişimine dediler. Ben de Aydın Saat in söylediklerinden bassettim o da kasa fişini kaybetmeyin kasa fişi hepsinin yerine geçer dedi. (?)

Peki dedim kapattım. Umarım saatle ilgili bir sıkıntı yaşamam da bu adamlarla tekrardan muhattap olmam. Zaten saati ben günlük olarak kullanıyorum dalış, havuz, deniz yaptığım v.s. yaptığım yok. Hatta uyurken sağa sola vururum diye uyumadan çıkarıyorum. Sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum ama bakalım zaman ne gösterir...
Kullanıcı avatarı
spary

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 198 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners