TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

15 Gün İçerisinde Geldiğim Nokta!...

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 15 Gün İçerisinde Geldiğim Nokta!...

Mesaj SeRxx » 16 Ara 2012, 02:26

Metin Bey belli emek harcayıp araştırma yapıp hedefinizdeki modelleri belirtmiştiniz ve bu heyecaninizi bizimle paylaşmışsınız, fakat bu işin içine girince istisnasız herkesin hedefleri/beğenileri değişiyor. Daha önce danışma konusu acmıştınız ve cok güzel öneriler gelmişti ki bu önerilerle saat dunyasına güzel bir giriş yapabilirdiniz.
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj drk » 16 Ara 2012, 03:16

Bu iş için ayırdığınız bütçe ne kadar?
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Metin06 » 16 Ara 2012, 05:27

SeRxx yazdı:Metin Bey belli emek harcayıp araştırma yapıp hedefinizdeki modelleri belirtmiştiniz ve bu heyecaninizi bizimle paylaşmışsınız, fakat bu işin içine girince istisnasız herkesin hedefleri/beğenileri değişiyor. Daha önce danışma konusu acmıştınız ve cok güzel öneriler gelmişti ki bu önerilerle saat dunyasına güzel bir giriş yapabilirdiniz.

sayın @serxx;
öncelikle hem danışma konusunda bana gösterdiğiniz ilgi ve yardıma,bunun yanında teknik bilgiler kısmında verdiğiniz bilgi ve destekten ötürü öncelikle teşekkür ederim tekrar.ayrıca akabinde siz ve diğer arkadaşların da daha önceleri değindiği üzere işin içine girince hedef ve beğeniler çok değişiyor-farklılaşıyor.bunun akabinde de sizde hak verirsiniz ki,daha önceki hedeflerin ve beğenilerin bir hükmü olmuyor.açıkçası yine danışma konusunda (yanılıyorsam düzeltin) sizin önerdiğiniz longines in diver modelini ancak günlük hayatın koşuşturması içerisinde sakınmadan kullanmak adına ve bir saatsever olarak kolumda bir saatin olması gerekliliğinden,tabi bunun yanında fiyat/kalite/performans adına kafada soru işareti bırakmayacak,sorunsuz-stabil kullanım imkanı sağlayacak,güvenerek alabileceğim bir model olmaktan öteye geçemeyecektir.
Drk yazdı:Bu iş için ayırdığınız bütçe ne kadar?

sayın @drk;
öncelikle kafamda belirlediğim ve bu seçenekler arasında sanırım en uygun fiyatlı saat olan omega nın seamaster 300m modeli için maalesef sağlıklı fiyat bilgisine sahip değilim.telefon ile fiyat sorduğumda liste fiyatını bile vermedi rotap.ama internetten crono24 isimli sitede 6000tl ile 7000tl arası fiyatlara ulaştım.tabi bu rakamlar yabancı ülkelerdeki satıcılar ve ne kadar güvenilirdir hem satıcı hemde fiyat bilgisi açısından bilmiyorum.fakat şu kadarını söyleyebilirim,liste fiyatını değil ama ülkemizdeki piyasa koşulları içerisinde bu saatin ederi ne ise onu verebilirim.tabi sorunuzu önceki mesajlarımda, ilk almayı planladığım saat olarak belirttiğim omega için sorduğunuzu düşünerek cevap verdim.doğal olarak başında da belirttiğim üzere daha canlı olarak görmediğim,sadece internet ortamında ki araştırmalarım sonucu oluşturduğum hedef modellerin tümü için ayırmayı düşündüğüm bütçeyi vermemin imkanı yok.çünkü hiç birinin sağlıklı fiyat bilgisine sahip değilim ki bütçe oluşturayım.fakat burada ne yazık ki herkesin gözden kaçırdığı bir nokta var.ben ilk mesajımda beğendiğimi ifade ettiğim modelleri tek tek sıralamış,yanlız bu modellerin fiyatlarına ulaşamadığımı sebebleri ile birlikte belirtmiş,bu konuda yardım istemiş olmakla birlikte,üzülerek söylüyorum ki kimse bu konuda bir yardımda bulunmadığı gibi,istisnaları ayrı tutarsak,özellikle mesleğimden ötürü sanki bu yatırım harcım değilmiş gibi bir eda ile eleştirisel yaklaşımlarda bulunulması çok üzücü bir durum.neden bu kadar şüphe ile karşılandığımı anlamıyorum.burada ki çoğu tecrübeli-bilgili üyenin-ustanın hem bana hemde zamanında başkaca yeni üyelere defalarca tekrar ettikleri "işin içine girince beğenilerin ve hedeflerin değişmesi" sonucu hem beğeni hemde hedeflerim beklendiği-öngörüldüğü üzere değişti.

şunu da üzülerek belirtmek isterim ki;artık yardımcı olmak,yol göstermek,öğretmek gibi yapıcı eleştiriler haricindeki, bazı mesajlarda olduğu gibi sorgulayıcı mesajları dikkate almayacağım.
SAYGILARIMLA.
"İNSANIN KEDERİ,HIRSLARI KADARDIR"
Kullanıcı avatarı
Metin06

Mesaj herofb » 16 Ara 2012, 13:43

Metin bey daha önce de defalarca yazdım açıkçası bana göre saat şu kadar bütçem var ne alayım diye alınmamalı öncelikle bir saat beğenilmeli hatta insanı heyecanlandıracak kadar çok beğenilmeli sonra alınabiliyorsa alınmalı yok eğer para biriktirip alınabilecek kadar uzaksa gerekşrse 1-2 sene beklenip alınmalı yok eğer benim 5270 sevdam gibi imkansızsa sizin o saati beğenmenizi sağlayan kriterler ortaya dökülüp buna göre bütçe içi alternatifler oluşturarak gidilmeli gibi alınmalı ya da en azından ben öyle yaptığım için bana doğrusu böyleymiş gibi geliyor ama 1000 tl'den 100.000 tl'ye kadar açık alternatif listesi bence olmaz

Zaten yine yukarıda yazmıştım gerçekten çok araştırmışsınız ama maalesef gelinen yer en popüler markaları sıralamak kadar kolay olmuş bu yüzden ben yine bunlarla vakit harcayacağınıza daha realist hedeflerle ve yalnızca internet başında değil kolunuzda deneyerek bir araştırma yapılması ve sonra beğendiğiniz sona kalan 2-3 alternatifin foruma sorulması kanaatindeyim
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj drk » 16 Ara 2012, 15:38

Öncelikle hoş geldiniz.

Yanlış anlaşılmaların, belirttiğiniz saatlerin liste fiyatları arasındaki trajik fiyat farklarından ileri geldiğini düşünmekteyim. Ben size yardımcı olayım, hepsinin fiyatlarını yazayım.

İlk yazdığınız 44mmlik ROO Chronographın Türkiye fiyatı yaklaşık 60 bin TL.
İkinci Jarno Trulli L.E. biraz daha pahalı 70 bin TL civarı.
Blancpainler 30bin ile 50bin TL arası değişmekte.
İlk IWCnin satış fiyatı 500,000bin TL'den fazla, diğerleri ise 90bin TL'ye yakın.
Omegalar ise 10bin TL civarı.

Şimdi karar vermek daha kolay olacak sanırım ;)

İlk mesajınız üzerinden gidersen çok doğru bir iş yaptığınızı belirtmek isterim. Asla acele etmeyin, bol bol araştırın, kafanızda belli başlı modelleri kesinleştirdikten sonra gidip denemeniz düşüncelerinizi allak bullak edebilir ama bu da bir ilerleme olacaktır. Şimdiden kolay gelsin.

Bu arada şu sitedehttp://www.luxurybazaar.com/class/classid_1_Watches.htmlbirçok marka ve modelin yurtdışı fiyatları yer almakta, Türkiye rakamları daha yüksek ancak fikir vermesi açısından yardımcı olabilir.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj sedir » 16 Ara 2012, 15:59

Eline sağlık Drk.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj fsinan » 16 Ara 2012, 18:16

Allah allah dumur olmuş durumdayım :shock:
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj Ozgur » 16 Ara 2012, 18:22

fsinan yazdı:Allah allah dumur olmuş durumdayım :shock:

:lol:

+1
Festina lente
Kullanıcı avatarı
Ozgur

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 197 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners