SeRxx yazdı:Metin Bey belli emek harcayıp araştırma yapıp hedefinizdeki modelleri belirtmiştiniz ve bu heyecaninizi bizimle paylaşmışsınız, fakat bu işin içine girince istisnasız herkesin hedefleri/beğenileri değişiyor. Daha önce danışma konusu acmıştınız ve cok güzel öneriler gelmişti ki bu önerilerle saat dunyasına güzel bir giriş yapabilirdiniz.
sayın @serxx;
öncelikle hem danışma konusunda bana gösterdiğiniz ilgi ve yardıma,bunun yanında teknik bilgiler kısmında verdiğiniz bilgi ve destekten ötürü öncelikle teşekkür ederim tekrar.ayrıca akabinde siz ve diğer arkadaşların da daha önceleri değindiği üzere işin içine girince hedef ve beğeniler çok değişiyor-farklılaşıyor.bunun akabinde de sizde hak verirsiniz ki,daha önceki hedeflerin ve beğenilerin bir hükmü olmuyor.açıkçası yine danışma konusunda (yanılıyorsam düzeltin) sizin önerdiğiniz longines in diver modelini ancak günlük hayatın koşuşturması içerisinde sakınmadan kullanmak adına ve bir saatsever olarak kolumda bir saatin olması gerekliliğinden,tabi bunun yanında fiyat/kalite/performans adına kafada soru işareti bırakmayacak,sorunsuz-stabil kullanım imkanı sağlayacak,güvenerek alabileceğim bir model olmaktan öteye geçemeyecektir.
Drk yazdı:Bu iş için ayırdığınız bütçe ne kadar?
sayın @drk;
öncelikle kafamda belirlediğim ve bu seçenekler arasında sanırım en uygun fiyatlı saat olan omega nın seamaster 300m modeli için maalesef sağlıklı fiyat bilgisine sahip değilim.telefon ile fiyat sorduğumda liste fiyatını bile vermedi rotap.ama internetten crono24 isimli sitede 6000tl ile 7000tl arası fiyatlara ulaştım.tabi bu rakamlar yabancı ülkelerdeki satıcılar ve ne kadar güvenilirdir hem satıcı hemde fiyat bilgisi açısından bilmiyorum.fakat şu kadarını söyleyebilirim,liste fiyatını değil ama ülkemizdeki piyasa koşulları içerisinde bu saatin ederi ne ise onu verebilirim.tabi sorunuzu önceki mesajlarımda, ilk almayı planladığım saat olarak belirttiğim omega için sorduğunuzu düşünerek cevap verdim.doğal olarak başında da belirttiğim üzere daha canlı olarak görmediğim,sadece internet ortamında ki araştırmalarım sonucu oluşturduğum hedef modellerin tümü için ayırmayı düşündüğüm bütçeyi vermemin imkanı yok.çünkü hiç birinin sağlıklı fiyat bilgisine sahip değilim ki bütçe oluşturayım.fakat burada ne yazık ki herkesin gözden kaçırdığı bir nokta var.ben ilk mesajımda beğendiğimi ifade ettiğim modelleri tek tek sıralamış,yanlız bu modellerin fiyatlarına ulaşamadığımı sebebleri ile birlikte belirtmiş,bu konuda yardım istemiş olmakla birlikte,üzülerek söylüyorum ki kimse bu konuda bir yardımda bulunmadığı gibi,istisnaları ayrı tutarsak,özellikle mesleğimden ötürü sanki bu yatırım harcım değilmiş gibi bir eda ile eleştirisel yaklaşımlarda bulunulması çok üzücü bir durum.neden bu kadar şüphe ile karşılandığımı anlamıyorum.burada ki çoğu tecrübeli-bilgili üyenin-ustanın hem bana hemde zamanında başkaca yeni üyelere defalarca tekrar ettikleri "işin içine girince beğenilerin ve hedeflerin değişmesi" sonucu hem beğeni hemde hedeflerim beklendiği-öngörüldüğü üzere değişti.
şunu da üzülerek belirtmek isterim ki;artık yardımcı olmak,yol göstermek,öğretmek gibi yapıcı eleştiriler haricindeki, bazı mesajlarda olduğu gibi sorgulayıcı mesajları dikkate almayacağım.
SAYGILARIMLA.