Yeni bir yılbaşı yaklaştı artık.
Geçen yılki dilekler ne olmuş, ne gerçekleşmiş, ne yalan olmuş bir muhasebe yapalım.
Anadolu'muzun güneşi Antalya'nın güzel ilçesi Demre'li hemşehrimiz Noel Baba'nın sevgi ve hoşgörüsüne selam edip bu yıl da isteyelim. Geçen yıldan gerçekleşenleri çıkaralım, değişen zevklerimize göre isteklerimizi yenileyelim.
Yılbaşı horolojik hayal kurma oyunumuza yeniden başlayalım
Ben şunları dilemişim, hiçbiri olmamış

Olsun yine de mutluyuz.
afl yazdı:Bu başlıkta ise bizde olmayan ve hayallerimizi süsleyen 3 saati dileyelim, kim bilir belki Noel Baba yeni yılda getirir
İşte benim istek listem aşağıda;
1- A. Lange & Söhne Lange 1 Timezone Beyaz Altın 116.039

2- Vacheron Constantin Historique 47101/4 47111 Platinum - Somon kadran

3- Benim sayıklamaktan sıkılmadığım ve halen horolojinin zirvesi olarak görmeye devam ettiğim Patek Philippe 5970 J Sarı Altın

Sizin listeniz nasıl olur

Bu yıl ise Vacheron Constantin'i çıkardım üçlüyü şöyle yaptım.
Tabii ki zevkler değişiyor, yenilikler geliyor, farklı tercihler öne çıkıyor, hatta ihtiyaca göre bile tercihler değişiyor. Benim birinci sıram ise aynı kaldı. Hem beyaz metal kasa isteğim, hem dual time komplikasyonu isteğim beni Timezone'a götürüyor. Tabi genel horolojinin tepesine koyduğum Lange olması da cabası
1- A. Lange & Söhne Lange 1 Timezone Beyaz Altın 116.039

İki numarada ise ölmez aşkım Patek Philippe 5970 sarı altın var tabi. Bundan çok daha komplike olan, mekanizması daha yeni olan, daha modern olan ve daha değerli bir sürü saat olmasına rağmen bence hala genel toplamda en iyi klasik saat bu. Hele ki kadran oranları ve estetiği olarak yine iddia ediyorum ki bugüne kadar yapılmış en doğru ve güzel klasik saat kadranı.
Patek Philippe 5970 J Sarı Altın

Ve üç numarada Kari Voutilainen var. Tanıyanlar veya takip edenler bilir ki son yılarda benim için Patek, Lange gibi ana akım markaların en tepesindeki saatlerin bile yanında yavan kaldığı bağımsız butik üreticilere ilgim oldukça arttı. İçlerine girdikçe de baba tabir edilen markalara pek bakamaz oldum. Bunların içine girip araştırıp öğrenince de Kari Voutilainen'i ayrı bir yere koydum. Noel Baba'dan istirhamımdır. Vingt8

Bir de minute repeater olaydı iyiydi ama 3 dedik 3 olsun.
Hayaller sınırsız, atış serbest. Buyrun.