TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Ankara ilginc saat esnafi, tag heuer seneye bitecek iddiasi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Ankara ilginc saat esnafi, tag heuer seneye bitecek iddi

Mesaj erenedip » 14 Mar 2017, 20:58

Valla ilk defa bir smartwatch begendim

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
erenedip

Mesaj fortis » 14 Mar 2017, 21:30

Ne kadar ilerleme sağlansa da giyilebilir ürünlere teknolojiyi entegre etmek çok kolay olmayacak. Çünkü teknoloji ile insan doğası arasında her zaman uyumsuzluk hakim olacak. Ayrıca dayanıklılık ve uzun ömürlülük açısından da kıyas dahi kabul etmez. Bugün aldığınız bir mekanik saat 100 sene sonra da çalışır, ancak bir akıllı saatin ömrü 5 seneyi geçmez. Mesela, ellerimizdeki akıllı telefonlar ne kadar eski? Ne kadar daha ömür biçebiliriz telefonlarımıza? Bozulduğunda tamir ettirmeye değer görür müyüz, yoksa yenisini mi alırız? Maalesef aynısı akıllı saatler için de geçerli. Teknoloji, saati değersizleştiriyor ne yazık ki! Bir mekanik saatin verdiği duyguyu da, kaliteyi de, değeri de bir akıllı saat hiçbir zaman veremeyecek.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
fortis

Mesaj fortis » 14 Mar 2017, 21:34

Ayrıca bu zamanı saniyesi saniyesine takip etme arzusu insanları daha da sabırsız hale getiriyor maalesef. Bırakalım da zaman kendi halinde aksın. Saatlerimiz bir ileri iki geri çalışsın. Merak etmeyin nasılsa doğa kendi kanununu uygulamaya devam ediyor. Saniyesi saniyesine zamanı doğru tutsak da er geç "zaman" da tükenecek.

Kullanıcı avatarı
fortis

Mesaj Oversea » 14 Mar 2017, 23:19

Zaman kavramı henüz tam olarak algılanabilmiş değil ve gelecekte zamanın teknoloji ile birlikte başka hangi boyutlarını algılayabileceğimizi öngöremiyoruz. O yüzden şu anki teknolojiyi reddedenler, 100 yıl önce otomobil yerine ata binmeyi savunuyorlardı. Mekanik saat tabiki hepimizin tutkusu fakat zaman kavramı da bir o kadar ilgi alanımız ve zamanı farklı yollardan okumak her zaman keyif verici. Bu bir ikinci quartz krizi veya devrimi değildir, bu artık GMT den çok bir gün içinde kaç ayrı zamana ihtiyacımızın olduğunu belirleyen günümüz yaşantısının özetidir. Zamanı okurken zamana ayak uydurmaktır.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Oversea

Mesaj Ground » 14 Mar 2017, 23:55

eraydinc yazdı:Zaman kavramı henüz tam olarak algılanabilmiş değil ve gelecekte zamanın teknoloji ile birlikte başka hangi boyutlarını algılayabileceğimizi öngöremiyoruz. O yüzden şu anki teknolojiyi reddedenler, 100 yıl önce otomobil yerine ata binmeyi savunuyorlardı. Mekanik saat tabiki hepimizin tutkusu fakat zaman kavramı da bir o kadar ilgi alanımız ve zamanı farklı yollardan okumak her zaman keyif verici. Bu bir ikinci quartz krizi veya devrimi değildir, bu artık GMT den çok bir gün içinde kaç ayrı zamana ihtiyacımızın olduğunu belirleyen günümüz yaşantısının özetidir. Zamanı okurken zamana ayak uydurmaktır.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Zaman kavramını en iyi algılayanlar saat sevdalılarıdır sanırım. Ama bu algılayış profilleri o kadar çeşitli ki ,

Kimi mekaniğin zaman tutmasını birincil öne çıkarır, kimi kadran ya da kasa tasarımını , kimi saatin boyutlarını, kimi simetri ve oranlarına , kimi zaman tutmasına , kimi kayışla estetiğine, giydiği elbiselerle uyumuna , kimi sosyal çevresinine uyumuna, kimileri saat işlevselliğine komplikasyonuna, kimi dijital saatleri , kimi Quartz saatleri, kimi maddi gücünün el verdiği kendince en iyi saate, kimi alım satımdan zarar görmeden elden çıkarmasını birincil öne çıkarır.

O kadar çok profil tanıdım ki,

Siz şimdi mealen takmışsınız kafaya mekanik saati dünya buna bunlara yönelecek aman ön göremiyorsunuz derseniz yanlış edersiniz.

Forumda en az sizin ön gördüğünüz kadar dijital saatleri bilen hatta o tasarımda olmasa bile dijital (android vb..) saat yapabilecek bilgiye sahip insanlar var.

Ahkam keserken forum ortamlarını iyi bilmek ve forum ortamlarındaki insanlar hakkında yargıda bulunacak kadar bile olsa en azından tanımak gerekir.

Teknoloji işleri yapan bir firma sahibi ve dijitalin haberleşmenin içinden gelen bir kişi olarak tag ın saatini beğeniyorum ama saat tutkumun içerisine koymuyorum.

Cep telefonu gibi bir aparat olarak görüyorum. Hele ki Horoloji de devrim olarak hiç görmüyorum.

Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj Oversea » 15 Mar 2017, 01:12

Bu forumda genel bir yapıdan bahsedip sonrada herkesin üstüne alınması gibi enteresan bir tutum var :)

İki ayrı cevap sunacağım bu tutumunuza.

1.Eğer açıklamamı ahkam kesmek olarak algılıyorsanız, evet tabiki ahkam kesiyorum. Bu konuda ahkam kesebilecek bir-iki kişiden biriyim. Teknoloji, yeni medya-dijitalleşme-mobil gibi konulardaki sektördeki söz sahibi bir profesyonelim. Forumdaki üyeler tabiki çok değerli insanlar ve kendi işlerinde harikalar. Bir çoğunu tanıyorum ve çok saygı duyuyorum.

2.Eğer ahkam kesmek olarak algılamıyorsanız tabiki ahkam kesmiyorum, sadece insanlık adına genelgeçer bir tespitimden bahsediyorum nacizane. Teknoloji ve horoloji bir bütündür ve ayrı düşünülemez diyorum. İnsanoğlu olarak henüz zamanı algılamanın başındayız diyorum. Benim bahsettiğim çiplerden, yazılımlardan, çarklardan çok daha öte bir kavram. Zaman kavramı. Zaman-algı ilişkisi. Zamanın felsefesi.

Bu iki cevaptan en uygun olanını kendinize seçebilirsiniz.
Oversea

Mesaj fortis » 15 Mar 2017, 08:40

Uzmanlık alanınız hakkında sizinle yarışmam söz konusu olamaz elbette üstat. Ancak tag heuer'in akıllı saati şu an elimdeki iphone'da bulunan atomic clock uygulamasından daha fazla ne vaadedebilir ki bana? Zamanı doğru tutmak! Ben zamanı doğru tutmak istersem elimdeki telefon bana yeter. Elimdeki telefonun aynısından koluma takmayı neden isteyim ki? Bu işin babaları Samsung ve Apple'ın dahi akıllı saat projeleri ölü doğmuş projeler olarak teknoloji marketlerdeki raflarda eskimeye terk edildiler. Apple ve Samsung'un akıllı saatlerinden öte ne gibi horolojik devrim öngörüyorsunuz Tag'ın bu saatinden. Intel işlemci kullanması mı? Benim için hiç bir heyecan uyandırmadığı gibi abartılı görseller ve seslerle süslenmiş bir reklamdan öteye geçmiyor maalesef. Horoloji dünyasının teknoloji ile uyumsuz olduğunu düşünüyorum ısrarla. Teknoloji mekaniği yenemez. En azından horoloji dünyasında. Saygılarımla. :)

Kullanıcı avatarı
fortis

Mesaj mturann » 15 Mar 2017, 09:31

eraydinc yazdı:Zaman kavramı henüz tam olarak algılanabilmiş değil ve gelecekte zamanın teknoloji ile birlikte başka hangi boyutlarını algılayabileceğimizi öngöremiyoruz. O yüzden şu anki teknolojiyi reddedenler, 100 yıl önce otomobil yerine ata binmeyi savunuyorlardı. Mekanik saat tabiki hepimizin tutkusu fakat zaman kavramı da bir o kadar ilgi alanımız ve zamanı farklı yollardan okumak her zaman keyif verici. Bu bir ikinci quartz krizi veya devrimi değildir, bu artık GMT den çok bir gün içinde kaç ayrı zamana ihtiyacımızın olduğunu belirleyen günümüz yaşantısının özetidir. Zamanı okurken zamana ayak uydurmaktır.

Farklı bir bakış açısı.
Zamanın farklı boyutlarını öğrendiğimizde mekanik saatlerimiz de bizim için farklı anlam ifade etmeye başlayacaklardır. Şu zamanda ata binmenin farklı olduğu, düşünüldüğü gibi.
Sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
:)
Kullanıcı avatarı
mturann

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 164 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners