mlm yazdı:Değerli dostum, birşey yazmayacaktım ama şunları ifade etme gereği duyuyorum;2fast4u yazdı:bu markaların senın butcende urettıklerı modellerı arasında fark yoktur.Cogu zamanı en dogru sekılde gostermek ıcın ucuz uretılımıs japon kalıtesınde saatlerdır.Ilerıkı sevıye modellerı ıcın teknık farklılıklar konusabılırız.Ozellıkle seıko ıcın
Bu yaptığını söylediğin perhiz..2fast4u yazdı:koldaki saatin fiyati fakirlik zenginlik olcutu olamaz .Bunlari asmis kisiler olarak bu forumda bilgiler paylasiyoruz.Disarida buna ornek olarak hali vakti yerinde insanlar kollarinda toywatch lar swatch lar takip dolanirken gorebilirisinz.Belli bir kesim olarak meraklilar gereginden fazla butce ayirabilirler buda onlar secimidir.(saat araba kiyafet tekne dalis ekipman vs)
Bu da yemeye dayanamadığın lahana turşusu..2fast4u yazdı:arkadaslar benimde bir citizen diver im ny serisinden mevut ayrica seiko flightmaster im vardi diyerek konunun benimle ilgili kismindan azat olmak istedigimi belirtiyorum:).Ayrica merak edenler icin kaliteli saat tanimi basliginda ne yazmisim onuda okumalarini tavsiye derim .Pahali kelimesi kullnadigimi sanmiyorum
Bizim de o başlık altında yazdığımız bir kaç satır mevcut, okuyunuz.. Orada yazılanlara ilaveten, Saat ve onu takan kişi ikisi birlikte bir cümledir ve bir mana ifade ederler, saati takan şahıs o cümlenin öznesi, saat ise yüklemidir. Saat ne kadar değerli olursa olsun öznenin bir mana barındırmaması durumu o cümlenin manasız olmasına yol açar. Ayrıca benim maaş bordromdan nasıl haberdar olup buna ilişkin yorum yapabiliyorsun değerli arkadaşım, onu da pek anlayamadım.
Eskiler söylemişler ama boşa hiçbirşey söylememişler, peki bu eskiler ne demişler? :
Sözü süz de söyle,
Manayı inci gibi diz de söyle..
Sevgiler arkadaşım..clk yazdı:2fast4u yazdı:Bunlari asmis kisiler olarak bu forumda bilgiler paylasiyoruz.Disarida buna ornek olarak hali vakti yerinde insanlar kollarinda toywatch lar swatch lar takip dolanirken gorebilirisinz.
Arkadasim, firmasini satip 25 milyon Eurodan fazla nakit parayi bankaya koydu ve kolunda ki saat 150 EuroSaatin faturasi hicbir seye kistas degildir mlm.
Bu ise iyi bütce ayiran fakirlerde var, 100 Eurodan fazla vermem diyen zenginlerde
Değerli Clk, konuyu açarken tamamiyle iyi niyetle belki birilerine faydamız olur düşüncesiyle açtım ve ilk yazdığım mesaj gayet açıktı. Daha sonra söylediklerimde de bir saatin faturasının birşeylere kıstas olacağı gibi bir mana da barınmıyordu. Hatta ben bunun tam tersini savunuyordum. Bana anladığım kadarıyla tatlı sert bir uyarı yaptın lakin 2fast dostumuza bize kullanmış olduğu başlığın amacına hizmet etmeyen ''senin bütçen'' yakıştırmasına da söyleyeceğin birşeyler olmalıydı.
Konuyu gereğinden fazla ciddiye alıyormuş görünme riskini göze alarak ;
Konunun böyle bir hal almasına üzüldüm ama kendime ve size olan saygım nedeniyle bunları yazmam gerekiyordu. Aksi takdirde söylemek istediklerim bende kalacaktı ve bu da hiç samimi olmayacaktı. Umarım içimden geçenleri samimi bir şekilde içine birşey katmadan sizlerle paylaştığım için bana kızmaz, kin gütmez, siz de içinizden geçenleri samimi bir şekilde bana aktarırsınız. Şimdi, söylediklerimde yanlış birşeyler olduğunu düşünen arkadaşlarım varsa fikirlerini ifade etsinler. Yoksa bahsettiğim bu üç marka hakkında fikirlerimizi paylaşmaya devam edelim lütfen..
Hepinize sevgiler..
+1

Ayrıca bu üç markanın hemen herşeyiyle aynı imiş gibi düşünülüp karşılaştırma zahmetine girilmemesini de yakışıksız buluyorum. En azından CLK ayrı bir bölümde seiko ve citizen otomatikleri mekanizmaları açısından inceleyip güzel bir çalışma sunmuş (her ne kadar sonuçları beni biraz sükut-u hayale uğrattıysa da)
Ben de gerçekten konuyu görünce heyecanlanmıştım. Buradaki duayenlerin mekanizma, görünüş, malzeme kalitesi vb. açılardan belki bizlerin de bilemediği noktaları ortaya koyacaklarını ve bizim de iştahla okuyacağımızı felan. Ama maalesef çoğunluk bu güzel konuyu, aralarındaki konu dışı sohbetleri kadar bile değerli bulup önem vermemiş...