TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tek saatle 'koleksiyon' yapmak! Siz hangisini seçerdiniz?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tek saatle 'koleksiyon' yapmak! Siz hangisini seçerdiniz

Mesaj ogeday » 31 May 2024, 11:45

Roxio yazdı:Aynı bütçe aralığında başka alternatifler düşündünüz mü? Cartier, gs gibi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Evet, birçok alternatif düşündüm. Söylediğiniz markaları da deneme şansım da oldu ama içime bir türlü sinmedi. Şuan için Tudor ve Omega arasındayım. Sanırım Omega'yı kolumda gördükten sonra kararımı vereceğim. Kalbim ve hissederim Omega derken mantığım beni Tudor'a çekiştiriyor :D
Kullanıcı avatarı
ogeday

Mesaj siyahpena » 01 Haz 2024, 21:20

SMP300 kullandım çok güzel bir saat, ama tek saatim olsun istemezdim. Silikon kordonla kullandığımda bileğimde kasa ağırlığından dolayı biraz konfor kaybı yaşadım.Yine de elden çıkardığımda pişmanım. Özellikle görsel olarak çok güzel bir saat, camı resmen yok gibi, aynı hissiyatı bide iwc de yaşamıştım. Yine severek kullandığım submariner dan bu hissiyatı alamıyorum.

Tudor a ise haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Bugüne kadar 39mm BB58 ve 39mm pelagos kullandım ki pelagos hala duruyor. Rolex ile ortak paydası olması bu markayı gölgede bırakmıyor. Hatta genel tasarımı, kadranı, kolları, bileziği son derece özgün. Bütçe dahilinde konforu ve kalitesi ile tercih edilebilir bir marka. Tek saatlik bütçem olsa ve ikisi söz konusu olsa bilek ölçüsünden ve derli toplu sade görüntüsünden dolayı ben tudoru tercih ederdim.

Resim

Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
siyahpena

Mesaj beratd » 01 Haz 2024, 23:25

Omega Railmaster ya da Omega At ideal gibi

SM-S918B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
beratd

Mesaj maviplnet » 02 Haz 2024, 20:32

hfatih yazdı:Sanırım tek saat olacaksa submariner olsun isterdim. Mükemmel zaman tutar, dayanıklı, değerini korur, timing bezel var, isteyene date de var, her türlü giyime de uyar. Tam olarak evladiyelik.

Zaman ölçmeye ve date'e gerek yok ise de explorer.

Süper tercih, hemde nokta atışı. ben olsam alır kenarda koleksiyon yapardım. kıymetli saatler takıldığında eriyen şeker gibi yok olacakmış gibi geliyor bana.
submarinerin güncel fiyatı nedir acaba.
Kullanıcı avatarı
maviplnet

Mesaj payday3d » 03 Haz 2024, 22:22

Bence illa bu ikisinden biri olacaksa Tudor derim. Omega deneyimleyenlere göre daha iyi özellikler barındırıyor ve yakından daha etkileyici bir estetiğe sahip. Ama sizin belirttiğiniz kolda konfor kriteri hele de söz konusu olan şey tek saat kullanımına geçmekse kesinlikle burda vurucu nokta. Çünkü Omega'yı denememişsiniz gerçi ama eğer istediğiniz konforu Omega'da tadamazsanız dünyanın en iyi özelliklerine sahip, en estetik saatini de alsanız kolda değil de elde taşıyacaksanız ya da masanın üstüne koyup hayran hayran bakacaksanız tercihiniz doğru olurdu. Ama sürekli kolda taşıyacaksanız rahat olanı seçmelisiniz. Tudor'un tek eksiği şahsi fikrim tarih penceresi olmaması tek saatte gün fonksiyonu da olması bence işe yarar bir özellik. Tek saat demeseniz şart değil tabi. Kendi şahsıma ayın kaçı olduğunu ara ara unutabilen biri olarak kolumda tarihli saat varsa anında aydınlanıyorum, no date bi saat varsa bi an öyle kalıyorum :) Neyse şimdiden hayırlı olsun seçiminiz.
Kullanıcı avatarı
payday3d

Mesaj Ok7 » 04 Haz 2024, 06:24

Tek saat olarak bence at iyi seçim Resim

CPH2219 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ok7

Mesaj Heesh » 04 Haz 2024, 11:05

Bu listeye aslında date penceresi olan pelagosta eklene bilir tek saat takacak olsam bir gün göstergesi ararım ben su geçirmezdik ve hafiflik olarak da 58 dan daha iyi smp300 e daha yakın

Kullanıcı avatarı
Heesh

Mesaj ogeday » 04 Haz 2024, 12:23

beratd yazdı:Omega Railmaster ya da Omega At ideal gibi

SM-S918B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Diver tarzı modeller daha çekici geliyor. Railmaster, Aqua Terra vs. nedense bana biraz dress watch havası veriyor.

Heesh yazdı:Bu listeye aslında date penceresi olan pelagosta eklene bilir tek saat takacak olsam bir gün göstergesi ararım ben su geçirmezdik ve hafiflik olarak da 58 dan daha iyi smp300 e daha yakın

Pelagos'u deneme şansım da oldu, gerçekten hafiflik olarak kullanışlı ancak kasa çapı bana tam konforlu gelmedi.

payday3d yazdı:Bence illa bu ikisinden biri olacaksa Tudor derim. Omega deneyimleyenlere göre daha iyi özellikler barındırıyor ve yakından daha etkileyici bir estetiğe sahip. Ama sizin belirttiğiniz kolda konfor kriteri hele de söz konusu olan şey tek saat kullanımına geçmekse kesinlikle burda vurucu nokta. Çünkü Omega'yı denememişsiniz gerçi ama eğer istediğiniz konforu Omega'da tadamazsanız dünyanın en iyi özelliklerine sahip, en estetik saatini de alsanız kolda değil de elde taşıyacaksanız ya da masanın üstüne koyup hayran hayran bakacaksanız tercihiniz doğru olurdu. Ama sürekli kolda taşıyacaksanız rahat olanı seçmelisiniz. Tudor'un tek eksiği şahsi fikrim tarih penceresi olmaması tek saatte gün fonksiyonu da olması bence işe yarar bir özellik. Tek saat demeseniz şart değil tabi. Kendi şahsıma ayın kaçı olduğunu ara ara unutabilen biri olarak kolumda tarihli saat varsa anında aydınlanıyorum, no date bi saat varsa bi an öyle kalıyorum :) Neyse şimdiden hayırlı olsun seçiminiz.

Söylemek istediklerimi çok güzel anlatmışsınız, teşekkür ederim :) Omega kalitesini gerçekten tartışmaya gerek yok, ama sizin de söylediğiniz gibi dünyanın en iyi saati de olsa bilekte konforlu olmayınca olmuyor. Farklı bir markada Lug to lug'ı 50mm bir saat bileğimden (Bilek ölçüm 16.2cm) taşıyor. Muhtemelen Omega'da taşacak. Tudor'u geçtiğimiz günlerde bir daha deneme şansım oldu. Gerçekten çok iyi oturuyor bileğe.
Kullanıcı avatarı
ogeday

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Mtn, myigitk ve 205 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners