TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Panerai 318 " Birine Brooklyn Köprüsünü Satmak "

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Panerai 318 " Birine Brooklyn Köprüsünü Satmak "

Mesaj Emre » 11 Kas 2011, 18:26

winterdrops yazdı:Clk verdiğin örnek şu varsayımla aynı o zaman,

Mercedes herhangi AMG versiyon sınırlı üretim bir arabasına normal bir motor takıp nasıl olsa buda bir Mercedes üretimi motordur desede müşteri bunu kabul edip bu hata normaldir diyecek öyle mi yani?

Bu ornek gecerli degil bence winterdrops. Cunku mekanizmada bi degisiklik yok, yani in-house bi mekanizma vaad edip icine Unitas koyulmuyor. Zaten vaad edilen mekanizma Unitas :)
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj winterdrops » 11 Kas 2011, 18:28

Clk yazdı:Ne demisler, bin tane dogru yap kimse dönüp bakmaz bir yanlis yap yerin dibine soksunlar... Bravo arkadaslar :thumbup:

Ben Panerai hastasi degilim ancak üretim yapan herkes bilirki bu tip hatalar cok normaldir. Benim ürünlerini sattigim sirketlerin fiyat skalasi rakiplerinin cok üzerindedir. Cünkü yüksek kalite ve performans teklif ediyoruz. Siz bu sirketlerin hic yanlis yapmadigini mi düsünüyorsunuz? Bence direkt asip kesmektense biraz daha anlayis ile yaklasmali...

Sonucta mekanizmalari tedarik eden ETA. Bunlari kontrol eden de bir insan !!! Insanlar hata yapar, firmalar da bedelini öderler...

Ayrıca yukarda bahsettiğin "bin tane doğru yap kimse dönüp bakmaz bir yanlis yap yerin dibine soksunlar..." noktasında da dünyada birçok örnek bulabilirsin, ünlü ve büyük bir firmaysan bunun getireceği sorumluluklar ağır olacaktır. Bahsettiğimiz bir insan değil, kurumsal bir firma. Kişi olsa insan hata yapar der olayı tolare edebilirsin. Ama kurumsal bir şirketsen ve 150 tane sınırlı diye ürettiğin modellerin çoğunun içinden base model unitas mekanizma çıkıyorsa bunu yanlışlıkla bir alakası yoktur. Bende olayı tam olarak netten incelemiş değilim ama kanımca, burda bir yanlışlık bile yok firma insanları resmen kandırma yoluna gidiyor. Drk'ın açtığı konuyuda takip ediyorum, özellikle Bronze modelinin ne hale geldiğini görünce Panerai'de bir lakayitlik olduğu kuvvetli bir hal alıyor.
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Mesaj winterdrops » 11 Kas 2011, 18:35

emre08 yazdı:

Mercedes herhangi AMG versiyon sınırlı üretim bir arabasına normal bir motor takıp nasıl olsa buda bir Mercedes üretimi motordur desede müşteri bunu kabul edip bu hata normaldir diyecek öyle mi yani?

Bu ornek gecerli degil bence winterdrops. Cunku mekanizmada bi degisiklik yok, yani in-house bi mekanizma vaad edip icine Unitas koyulmuyor. Zaten vaad edilen mekanizma Unitas :)

Hayır vaad edilen mekanizma Base Unitas mekanizma değil, Unitas temelli bir mekanizma. Zaten firmaların % 95'i Eta ve Unitas temelli , sen fabrikadan çıkmış pisliğinden bile arındırılmamış bir mekanizmaya nasıl OP dersin o zaman. Madem öyle oraya OP diyeceğine açıkça Base Unitas mekanizma yazsın dürüstçe. O zaman ne farkı var çin yapımı Panerai taklit saatlerden. Onlar en azından mekanizmaya bir işlem yapıyorlar daha iyimi diyecez?
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Mesaj Clk » 11 Kas 2011, 18:41

Denemeden kastim, zaten kapakli olan bir saatte Unitas ama dekoresiz ve modifikasyonsuz bir mekanizma kullanilmis olmasi. Acaba tutar mi düsüncesi ile. Düsünsene 2 sene önce satilmis bir saat ilk defa bu delikanli tarafindan meraktan aciliyor ve ortaya cikan sonuc bu.

Sonucta ortada bir dolandiricilik yok. Adam zaten Unitas satiyor. Dekoreli olsa ne olur olmasa ne olur? Görmüyorsun ki mekanizmayi :lol:

Yalniz ben halen 100% tatmin olmus degilim bu isten. Panerai'in konu ile ilgili resmi bir aciklamasi var mi? Bana 3 saatte sahte gibi geldi !!!

Winterdrops, bronze malzemenin zaman ile patina alacagi cok barizdi. Bu bir süpriz degil ki !! Ayrica adamlar bu saatleri herkes icin üretmiyor ki. Bu tarz extravagant saatlerin alicilari zaten farklidir ve bu adamlar paraya, mekanizmaya v.s. önem vermezler. Farkli olmak isterler. Sonucta yine ortada bir dolandiricilik yok.

Mesela ben benim Panerai'in icinde TSF SE'nin mekanizmasindan görsel anlamda daha zayif bir Unitas oldugunu biliyorum. Üzerinde Panerai'da yaziyor v.s. ama sonucta Unitas. Ben bu saatin mekanizmasindan haberdar olarak aldim. Sonucta dekoresiz olunca neden bu kadar yaygara cikiyor anlamiyorum?

Daha önce forumda defalarca yazdim. Bunlarin tamami ticari firmalar adamlar burada ki 100-200 tane saat delisini degil, satacaklari saatlerden ne kadar kar edeceklerini düsünürler. Panerai reklam yapiyor makine OP II diye. OP II nedir? Unitas !!! EE, sorun nerede ki?

Neyse, sonucta kim Panerai markasini silmek isterse lügatindan silebilir. Hatta varsa olan saatlerini de satabilir. Hayirli ugurlu olsun :D

P.S. UNITAS'li Panerailariniz uygun fiyata alinir. Benim ile baglantiya geciniz :lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Emre » 11 Kas 2011, 18:43

winterdrops yazdı:
emre08 yazdı:

Hayır vaad edilen mekanizma Base Unitas mekanizma değil, Unitas temelli bir mekanizma. Zaten firmaların % 95'i Eta ve Unitas temelli , sen fabrikadan çıkmış pisliğinden bile arındırılmamış bir mekanizmaya nasıl OP dersin o zaman. Madem öyle oraya OP diyeceğine açıkça Base Unitas mekanizma yazsın dürüstçe. O zaman ne farkı var çin yapımı Panerai taklit saatlerden. Onlar en azından mekanizmaya bir işlem yapıyorlar daha iyimi diyecez?

winterdrops, ben hatayi savunmuyorum. Yalnizca verilen ornege dikkat cektim. Ayrica Panerai ETA 6497-2'de cok da fazla degisiklik yapmiyor desek yeridir sanirim. Yani senin farklilastirdigin kadar buyuk degisiklikler yok. Longines'deki ayni base movement'li bi saatten cok da farkli degil yani.

Bu arada Bronze Submersible'da nelerin olacagi saat daha anons edilirken soylenmisti. Surpriz degil bu yani.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj winterdrops » 11 Kas 2011, 18:55

Emre bende biliyorum firmanın bronze için neler dediğini. Benim anlatmak istediğim saatin geldiği nokta. Yani oluşan değişiklikten sonra hafif bir değişiklik olsa veya farklı görünse itirazım olmayacak doğal olarak. Yav saat bildiğin çöpe dönüyor sonrada biz bunu daha önce söylemiştik diyorsun. Başta veriyorsun 10.000 Euro (tam olarak bilmiyorum varsayım fiyat) güzel bir saate, dönüştüğü görüntü resmen çöp yani.

Ayrıca modellerin çok fazla değişikliğe uğramadığını bu forumu 3 ay takip eden her üye bilir Emre. Yani Tag Heuer Calibre 5 ile ETA'ya tekabül eden modeli arasında ne fark olduğunu düşünüyorsun? Görüntüden ve fasa fiso birkaç değişiklikten başka hiçbir şey değil. Omega PO modelinde Coaxiyel zımbırtısını ve görüntüsünü hiçe sayarsan ne farkı var ETA'dan. Sonuçta ben bunu biliyorum ama bir çuval para veriyorsam en azından üstünde emek harcandığını bileyim yani. Yoksa sanayi sitesinden çıkmış çim biçme makinesine benzeyen Unitas Base mekanizmaya niye 4000 Euro vereyim. Ha diyorsunki ikiside aynı, tamam aynıda aldığı parayı en azından hak etmek için bir emek sarfetsin. Enayi yerine koymasın.
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Mesaj Emre » 11 Kas 2011, 19:41

Yahu ne alakasi var cop ile. Orda koyulan resim fircalanmamis. Sonucta degisim surecinde saatin bakimini yaptirdikca bence harika bi sonuc ortaya cikacak.

Resim

ETA konusu ve saatlerin hak ettigi degeri bulup bulmadigi konusu bambaska konular winterdrops. Co-Axial zimbirtisi diye niteledigin olay saatcilik tarihindeki onemli yeniliklerden birisi. Yani kolayca hice saymak mantikli degil. Panerai bu kadar carpici modifikasyonlar yapmiyor.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj SeRxx » 11 Kas 2011, 20:03

Burdan bu sonucu çıkarmak ne kadar doğru acaba?

Unitas mekanizmalı 4500 Dolarlık Panerai = 5-10 dolarlık mekanizmalı moda markaların saatleri

Bu saati alan herkesin, içinde Unitas Mekanizma olduğunu bilmesi firmayı haklı çıkarmaz.. Böyle bir firmanın saat severlerin ''Limited edt.'' zaafını kullanarak parası olan alsın gibi bir tavırla ortaya böyle iş çıkarması tam bir fiyasko olmuş bence..
Kıyaslama yaparsak Co-Axial'a verilen para tam hakkıdır..
Kullanıcı avatarı
SeRxx

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 53 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners