TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Swatch and Omega

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Swatch and Omega

Mesaj mvurucu » 29 Mar 2022, 20:47

sphinx yazdı:Bilek boyayan modellerin koleksiyon degeri olur artık.

Ghost dial a rakip cikti
" Paint Pallet Caseback" speedy (swatchy)
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullanıcı avatarı
mvurucu

Mesaj hlkshnr » 29 Mar 2022, 21:37

eraslani yazdı:
Roxio yazdı:Saatin boyadığı haberlerini görene kadar 1 tane almayı düşünüyordum. Plastiğe tamam dedik, kordona tamam dedik, mekanizmaya tamam dedik ama bu kadar da olmaz.
Muhtemelen olmuyordur zaten,hangi plastik saat boyamış şimdiye kadar..

SM-G990E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tabiki olmuyordur. Adam pastel boyayla kendisi boyamış.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
hlkshnr

Mesaj digitusmaximus » 29 Mar 2022, 21:38

slhgzl yazdı:Her misyonun pil kapağı farklı bu da sanki baskı boya ile yapılmış dediğiniz gibi boyayı kapak veriyor.Ben diğer yerlerin boya vereceğini sanmıyorum.

Ne misyonu güzel kardeşim, adam plastikten bir saat üretmiş. Kimsenin görmeyeceği bir yere de baskı yapmış sonra da "Mişşın cupitırr" diye isim takarak sanki çok ehemmiyetli saygı değer bir şey yapmış gibi gösteriyor. Yani insanlar 100 dolar Swatch saat için 100 dolarda kadranda yazan Omega yazısına para verip toplamda 200 dolar veriyorsa o saat boyamayacak.

Bunun bir de sağlık boyutu var. Plastik zaten insan tenine zararlı iken bir de boyasının terle beraber insana yapışması çıktı.

Q&Q saatler belki daha kaliteli bunlardan ama sırf üzerinde Swatch yazdığı için insan bünyesi bu gerçeği kabul etmek isyemiyor. Tartışmaya açık.
Kullanıcı avatarı
digitusmaximus

Mesaj Bahas » 29 Mar 2022, 21:39

Ne güzel erkenden patina almış işte

Kullanıcı avatarı
Bahas

Mesaj Tgm » 29 Mar 2022, 21:54

varistas yazdı:
Tgm yazdı:
varistas yazdı:Bütün dünyada saat severlerin kafalarını karıştırmayı başardılar. İnsanların tepkileri hiç homojenik değil, çok karışık ve oldukça güçlü.

Sn.Varistas, subjektif bir mesele fakat gerçek bir saat severin ya da romantiğinin kafası karışamaz. Karışıyorsa zaten hiç bu sularda yüzmesin.

Kafalar karışmasa sadece bizim forumda değil bütün dünyada bu kadar ses getirmezdi. Forumlarda, youtube kanallarında, sosyal medyada insanlar çok farklı tepkiler veriyorlar. İnsanların kafası baya bi karışmış gözüküyor bence. Gerçek saat sever dediğiniz kişiler tam olarak kimler oluyor? Misal bu saati çok isteyip sıraya girip alanları gerçek saat sever sayamaz mıyız? Çok kalıplara sokmamak lazım bence saat hobisini; sınırları çok hayali.

Siz birbiriyle ilişkili gibi duran ama aslında farklı iki şeyden bahsediyorsunuz. Ses getirmesi ayrı, kafa karıştırması ayrı.. Olumsuz anlamda da ses getirebilir. Nitekim de öyle. Watchuseek ve Hodinkee'ye de göz atmanızı öneririm. Burada projeyi savunanlar arasındaki ezici bir çoğunluk da ticari olarak övüyor. Aslında hemen herkes neyin ne olduğunun farkında.
Ben pek tabi insanları saat tercihlerine göre "saat sever" ya da değil diye sınıflamıyorum. İsteyen istediği saati alır. Bill Gates'in kolunda defalarca casio da gördüm, bir yıllık maaşını biriktirip Tag Heuer alan temizlik işçisi de gördüm. Ben de haftanın iki günü submariner takarsam en az bir gün de g-shock takıyorum. Çok da seviyorum. O kuyrukta bekleyip bu saati alan kişiler içinde de saat sever olabilir. Benim vurgum tercihine "anlam yükleyip yüklememesi" ya da bu tercihinin "farkında olup olmaması", satın aldığı şeyin ne olduğunu bilmesi. İyi bir saat tutkunu bu boyası çıkan şeyi tercih etse bile bir anlam yüklemeden çerezlik takar, kolundaki şeyin farkında olur. Buradan hareketle de kafası karışmaz. Her şey zaten kafasında yerli yerindedir.
Yahu zaten kafa karıştıracak ne var ortada? Kalkıp da bu "şeyi" speedmaster'la aynı cümlede mi kullanacağız? Ama her ne kadar kanıtlayamasam da bunu alıp omega aldım diye ortada dolanan nice adam vardır. İşte bu adamların saat severlikle uzak yakın alakası yok.
Anıl, speedmaster'ın tarihi senin de bildiğin üzere 1969'da değil 1957'de başlıyor. Ben "moonwatch" vurgusuna çok takılmam aslında. Hatta bu da Omega'nın gereksiz ticari vurgularından bana göre. Bu kadar zamandır çok az değişen yerli yerinde tasarımı ve mekanik kurmalı olması, benim için çok daha ön planda.
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj HknDrsn » 29 Mar 2022, 22:19

Sessiz sakin günler geçiren forum omega görünümlü plastik swatch yüzünden coştu da coştu :lol:
Aramızda bu saati alacak kaç kişi var acaba?
referans
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=244&t=22863
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

Mesaj mrtkrks » 29 Mar 2022, 22:51

varistas yazdı:
Tgm yazdı:
varistas yazdı:Bütün dünyada saat severlerin kafalarını karıştırmayı başardılar. İnsanların tepkileri hiç homojenik değil, çok karışık ve oldukça güçlü.

Sn.Varistas, subjektif bir mesele fakat gerçek bir saat severin ya da romantiğinin kafası karışamaz. Karışıyorsa zaten hiç bu sularda yüzmesin.

Gerçek saat sever dediğiniz kişiler tam olarak kimler oluyor? Misal bu saati çok isteyip sıraya girip alanları gerçek saat sever sayamaz mıyız? Çok kalıplara sokmamak lazım bence saat hobisini; sınırları çok hayali.

Bugüne kadar forumda gördüğüm en iyi cümle [emoji122]

Kullanıcı avatarı
mrtkrks

Mesaj monza » 29 Mar 2022, 22:59

Tgm yazdı:Siz birbiriyle ilişkili gibi duran ama aslında farklı iki şeyden bahsediyorsunuz. Ses getirmesi ayrı, kafa karıştırması ayrı.. Olumsuz anlamda da ses getirebilir. Nitekim de öyle. Watchuseek ve Hodinkee'ye de göz atmanızı öneririm. Burada projeyi savunanlar arasındaki ezici bir çoğunluk da ticari olarak övüyor. Aslında hemen herkes neyin ne olduğunun farkında.
Ben pek tabi insanları saat tercihlerine göre "saat sever" ya da değil diye sınıflamıyorum. İsteyen istediği saati alır. Bill Gates'in kolunda defalarca casio da gördüm, bir yıllık maaşını biriktirip Tag Heuer alan temizlik işçisi de gördüm. Ben de haftanın iki günü submariner takarsam en az bir gün de g-shock takıyorum. Çok da seviyorum. O kuyrukta bekleyip bu saati alan kişiler içinde de saat sever olabilir. Benim vurgum tercihine "anlam yükleyip yüklememesi" ya da bu tercihinin "farkında olup olmaması", satın aldığı şeyin ne olduğunu bilmesi. İyi bir saat tutkunu bu boyası çıkan şeyi tercih etse bile bir anlam yüklemeden çerezlik takar, kolundaki şeyin farkında olur. Buradan hareketle de kafası karışmaz. Her şey zaten kafasında yerli yerindedir.
Yahu zaten kafa karıştıracak ne var ortada? Kalkıp da bu "şeyi" speedmaster'la aynı cümlede mi kullanacağız? Ama her ne kadar kanıtlayamasam da bunu alıp omega aldım diye ortada dolanan nice adam vardır. İşte bu adamların saat severlikle uzak yakın alakası yok.
Anıl, speedmaster'ın tarihi senin de bildiğin üzere 1969'da değil 1957'de başlıyor. Ben "moonwatch" vurgusuna çok takılmam aslında. Hatta bu da Omega'nın gereksiz ticari vurgularından bana göre. Bu kadar zamandır çok az değişen yerli yerinde tasarımı ve mekanik kurmalı olması, benim için çok daha ön planda.

Mükemmel bir yazı. Tebrikler
Humility is the essence of virtue
Kullanıcı avatarı
monza

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ahmetemin, Majestic-12 [Bot] ve 47 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners