TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Japonya ve Saat

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Japonya ve Saat

Mesaj Emre » 08 Eyl 2012, 15:44

apesen yazdı:ilk gittiğim zamanlarda bende aynısını söylüyordum, o zaman da sadece Amerika'da ya da buralardaki Japon lokantalarına gidiyordum.

Tek birşey söyleyeyim, eğer seni gezdiren biri varsa, ve o kişi de bizim damak zevkimizi biliyorsa, Japonya'da hayatının en güzel yemeklerinin bir kısmını yiyebilirsin. Tepenyaki ( bizde mangalbaşı oluyor kendisi) , Sukiyaki ( altta kaynayan sebzenin üzerinde, kendin pişir yaptığın ve incecik yaglı dana etleri pişirdiğin ızgara ) :D daha anlatmasam olur sanıırım :)

benim her sene rutin 10 günüm var Japonya dolaylarında, yetmezmiş gibi burda da onlarlayım sürekli, e artık içlerinden olduk :)

Nişanlım üniversiteyi Japonya'da okudu apesen. Yakında en fazla 1 sene sonra yemeklere de aşina olurum, evde ramen kaselerinden tut chopstick altlıklarına kadar herşeyden oldu :lol:
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj apesen » 08 Eyl 2012, 16:08

chopstick altığı : hashiko - chopstick de hashi :)

alıştıkça seveceksin, bu arada İstanbul'da iş kulelerinin altında Itsumi Restoran Türkiye'deki Japonların kabul ettiği tek Japon lokantasıdır,tavsiye ederim.
Do more of what makes you happy, so buy another new watch ;o)
Kullanıcı avatarı
apesen

Mesaj Emre » 08 Eyl 2012, 16:14

apesen yazdı:chopstick altığı : hashiko - chopstick de hashi :)

alıştıkça seveceksin, bu arada İstanbul'da iş kulelerinin altında Itsumi Restoran Türkiye'deki Japonların kabul ettiği tek Japon lokantasıdır,tavsiye ederim.

E bu kadar övgüden sonra gitmek farz oldu :) İçimden bir his Japonya'ya sık sık gideceksin Emre diyor, bakalım doğru çıkacak mı :roll:
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj apesen » 08 Eyl 2012, 16:21

bence sık sık gidilesi bir yer, bir kerede anlamak ve sindirmek zaten çok zor, eğer kültür tanımaya meraklıysan özellikle daha da fena.

örneğin Tokyo ile Osaka'nın hiç bir benzer yanı yok neredeyse, Osaka'da insanlar birbirine Merhaba demeden işler nasıl diyor, Tokyo kadar zengin olsalar da, daha miliyetçi olduklarından yollarda pek Mercedes, BMW ve ya Ferrari görmüyorsun, oysa bunlar Tokyo'da bol miktarda varlar.

Tokyo'da Shibuya'ya gidince, ihtişamlı bir gece hayatı var gibi görülse de, Osaka'nın neredeyse tamamı, geceleri Tokyo'dan hareketli.

bir de işin tarihi kısmı var,Kyoto tarafında bol miktarda bulunan tapınaklar, Sho-gun kalesi vs.

daha üretim merkezi yerler, örneğin benim sıklıkla gittiğim Hamamatsu tarafları, ürettiği herşeyi dünyaya satsa da, kendine almak konusunda tamamen kapalı kutu. Japon yapımı olmayan hiçbişey yok, dış kültürlere resmen kapalılar.

bunları aslında boşuna anlattım tabi, welcome to club demek lazım, nişanlın/eşin seviyorsa sııık sık gideceksin :) bizim hanım da Kore hastası, Şu ara Korece öğreniyor, ve sık sık Kore'ye gitme planları yapıyoruz :)
Do more of what makes you happy, so buy another new watch ;o)
Kullanıcı avatarı
apesen

Mesaj Emre » 08 Eyl 2012, 18:30

Bilgiler için teşekkürler apesen. Anladığım kadarıyla ülkenin Tokyo dışındaki kesimleri henüz yozlaşmamış, bozulmamış.

Ayrica Hoşbuldum :D bizimki Japoncayı iyi biliyor. Gerçi Japonca için iyi bilmek de göreceli. Japona bir şey soruyoruz 5 dakika bakıp orada yazanın ne olduğunu söyleyemiyor. Dil grupları aynı olduğu halde.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj ulgen » 07 Mar 2013, 12:04

japonya ilginc bir yerdir emre... :) oncelikle gezip gordugun yerleri anlattigin icin tesekkurler...

acikcasi ben uzerine bir sey yazmak istemiyorum cunku tamamen zit bir yorum olur..cunku ben burada yasiyorum ve bir turiste gore benim bakis acim inan cok farkli olur ....yazdiklarim morel bozmaz sa eger ogrenmek isteyenler icin yazim

oncelikle sari sacli gordugunuz o erkek japonlarin cogu "host boy" dur :) erkegin konsomatrisleri ..... bizdeki pavyon tarzi dusunun ...bu da kadinlarin gittikleri pavyon gibi bir sey oluyor ....

yazindan ornekler alarak karsilastirma yapayim..senin gittigin yer ginza ...dunyanin en pahali caddesi diye adi gecen bir yer..orayada zenginler takilir...orayi kiyas alip "japonlar lukse "bayilir demek cok yanlis..burda 100yen shoplar dolup tasiyor (tr deki 1 milyonluk pazar)....
cakma yok dedigin ulkede cakma urunler cirit atiyor :) porshe-ferrari ve benzeri kac markanin cakmalari bilinmis markalarca uretilip satiliyor buna diger urunlerde dahil :) ve sahte urun aldimd ersen japona genelde sallamaz bile.. (ben 5 yilda tanistigim gorusytugum yada birlikte calistigim japonlari baz alarak soyluyorum) 3 ayri sehirde yasadim ..tokyo da dahil /..

yozl;asmadan kastin yazindakiyse emin ol tum japonya ayni :)

bak bir ornek verim , gecen pazar gecici calistigim bir yerden maasimi almaya gttim..70 000 yen alacagim soylendi (kalan paramdi)...zarfi aldim eve dondum actim 160 000 yen vardi icinde..bende parayi geri goturdum yanlislikla fazla vermisiniz dedim , adamlar aldi uzerine ban a 50 000 yen verdi...bune deidm 70 000 yen alacagim var dedim...neymis daha once bonus verecegiz deyip yilbasinda calistirdilar..o bonus iptal olmus..gerekce musteri gelmemis fazla...dedigi tarihte bir oda bile bos degildi(otel isiydi)...full doluydu hotel ....
ben durustluk yapip fazla parayi geri verdim ama onlar gozumun icine baka baka maasimi yalan soylerek kestiler..alin size japon ahlaki ..bu kadar ovdugunuz adamlar ...ben o parayi cebime koysam hesabi sorulmazdi ....ana sirket zarf icinde gondermis ...yani japonlari bu kadar gozlerinde buyutenlere bu lafim.... hepsi boyle demiyorum ama oldukca bu adamlardan fazla var .....
deprem oldugunda grup grup toplanip depremzedeleri soymaya gidenlerde vardi burda..bizim basin herseyi dunyaya duyurup kendi ulkesini rezil etmeye bayilir..burda o haberler disariya sizdirilmadi ..
yada deprem zamani evi yikilanlara devlet tutup 600 000 yen verdi ev bedeli..sigortaliydi evler ..evin deger en az 15 000 000 yen...adamlar tv lerde oturup agladi..biz ne yapacaz?dalga mi geciyorlar diye ...
buyuk sehirlerde git yat yere , bir alahin kuluda neyin var hastamisin deyip yaklasmaz sana ..(tokyo da en az 30 defa gordum bunu , adam kafa ustu dustu 10 dakka kimse neyin var demedi, ben yolun karsinda mcdonald in 3"cu katindan gordum...bekledim yardim eden yok.inip kendim yardim ettim)

sen yabancisin her zaman ,musteriysen o baska ....musteri burda "kamisama"dir..yani tanridir ...ama degilsen sen yabancisin. cekinelicek adamsin..bu kadar ...

japonlarin %60 luks urun almaz ..alamaz da zaten ..paralari yok..ekonomi kotu..sadece yaslilarda birikmis para var..gencler surunuyor ....bu dedigim son 10 yil icinde degisen ekonomi...oncesi para tomarlaymis ...ama su an japonya adim adim ekonomik felakete gidiyor ...acil onlem almak icin cirpiniyorlar..

senin ornegin istanbul taksim ve nisantasiyi gorup tum tr yi ayni demekle bir...kusura bakmayin ama ben gordugumu soyluyorum...

ha halk yined e bir cok ulkeye gore daha ferah yasiyor ....burda et yemek -elektronik esya almak- tatile cikmak normal...ama abarti bir luks yok....

neyse ben fazla yazmim... cunku sizin bildiigniz japonya ile benim yasadigim japonya taban tabana zit ...
gelin tatil icin eglenceli..ama yasamak icin zor bir ulke...burasi forum sitesi diye cogu seyi yazmiyacam ...abez kacar ..

ama sunu soylim uzaktan goruldugu gibi degil burasi...
Kullanıcı avatarı
ulgen

Mesaj Emre » 10 Mar 2013, 12:07

ulgen, yazını paylaştığın için teşekkür ederim. Lüks tüketim anlayışımız tamamen farklı olabilir ve yazındaki bir çok noktaya katılmıyorum. Senin gittiğin yer ginza, oraya zenginler takılır, japonyanın geneli böyle değil demişsin. Zaten misal Türkiye'de lüks tüketim arttı dendiğinde Kastamonu Tosya'daki vatandaşın arabasını yenilemesinden bahsedilmiyor. Lüks tüketim dendiğinde tabi ki zengin muhitlere bakacağız. Tabi ki Nişantaşı veya İstinye'ye bakacağız. Taksim alakasız kalır burada :) Ayrıca zenginliğin Japonya'da kümelenmediğini görmek için bazı göstergelere göz atalım, senelerdir Türkiye'ye giriş yapmayan Louis Vuitton ilk mağazasını İstinye Park'ta açtı. Şöyle söyleyim, sadece Tokyo'da 12 mağazası var. Japonya'da ise 56 tane mağazası var ve hepsi Tokyo'da kümelenmemiş. Japonya'nın geneline yayılmış. Harita için tıklayın

Burada maksat ne Türkiye ile Japonyayı kıyaslamak, ne de lüks tüketimi Louis Vuitton'a indirgemek. Amaç şu, bu tür markalar bir ülkede bir mağaza açmadan önce tonla araştırma yapıyor. Resimden şunu çıkarabiliriz, LV Japonyaya girmiş ve adeta altın bulmuş. Ve 56 mağazaya yayılmış. Bu arada ilginç bir şey söyleyeyim, LV Japonya'ya girerken marka danışmanlığı yapan kişi Japonya'da yaşayan bir Türk! :) Ayrıca mektup getiren postacının da LV marka bozuk para cüzdanının olduğunu ve orjinal olduğunu söyleyebilirim.

100 yencilere gelecek olursak bunun konuyla ne ilgisi var anlamadım. En zenginler de 100 yenciden alışveriş yapıyor çünkü 100 yenciler müthiş! Çer çöp bir sürü şey satılıyor ama ayakkabı veya çanta ya da saat alamıyorsunuz buralardan. Dikiş iğnesi, iplik, banyo askısı bilmem ne gibi binlerce ürün var. Yani halk aslında fakir, buradan da alışveriş yapıyorlar demek çok mantıksız. Ha burayı artık alışkanlık edinip bütün ihtiyaçlarını karşılamak için giden insanlar zaten kategori dışı oluyor yani lüks tüketimle bir ilgisi yok bunun.

Ayrıca bir sürü yer gezdik ama sokakta tezgah açıp sahte ürün satan kimse görmedim veya sahte ürünlerle dolu bir mağazaya rastlamadım. Çakma ürünler cirit atıyor olayını neye dayanarak söylüyorsun anlamadım? Cirit falan atmıyor:) New York 5th Ave.'da görebilirsiniz bu tezgahları ama Japonya'da böyle bir şey yok. Anlattığım hikaye de gerçek. Bir Alman gelip size sahte Rolex'ini gösterse ve İstanbul'da caddeden aldım dese ne hissedersiniz? Ben şahsen bir saat tutkunu olarak mahçup olurum. Bahsettiğim durum da budur. Japonya'nın yüzde 60'ı lüks ürün alamaz derken geriye 60 milyon kişi kalıyor bunu da düşünmek lazım :)

Yani bakın hiç istatistik yazmadım, araştırmaya zamanım yok çünkü yani Japonya'nın en pahalı şehirler listesinde nerde olduğuna, lüks tüketimin en çok olduğu şehirler listesinde nerde olduğuna, isviçre saatlerinin sadece japonyaya ayda 100 milyon dolarlık ihracatı olduğuna falan hiç girmiyorum bile :)
En son Emre tarafından 10 Mar 2013, 12:19 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj SeRxx » 10 Mar 2013, 12:14

Emre yazdı:Şöyle söyleyim, bir Alman gelip size sahte Rolex'ini gösterse ve İstanbul'da caddeden aldım dese ne hissedersiniz? Ben şahsen bir saat tutkunu olarak mahçup olurum.

Geçen Instagram'da aynısı oldu şahsen çok mahçup oldum :roll:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 196 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners