Bu güzel bir soru. Neden saat takıyoruz? Çünkü insan farkında olmasa da bizim için en değerli olan şeyi zamanı gösterdiği için. Eğer dikkat ederseniz her ne kadar zaman bir saat üzerinde kendisini belirleyen 24 birimden oluşsa da ve yine buna kıymet vermeyen bir ülkede yaşasak da, aslında yaşamınız boyunca her saniyeyi bir defa yaşamak şansımız var.
Dolayısıyla bu kadar değerli bir olguyu işaret eden nesne de bence değerlidir. Ayrıca saatleri ve saat takmayı her zaman sevdim. Yedi yaşından beri saat kullanıyorum. İlki mekanik bir Hislon du. Ondan sonrakiler de zaten hala benimle.
Saatlerimi satmam ve değiştirmem. 9 adet saatim ve 1 adet Omega mekanik kronometrem var.
Mutlu mesut idare ediyoruz. Mekanik saat bakımı konusunda kendimi yeterince geliştirebilir ve bakım işini üstlenebilecek seviyeye gelirsem, özellikle Seiko 5 leri ve mekanik diver modelleri koleksiyon haline getirmek gibi bir niyetim var.
Ayrıca şartlar müsait olursa hedefte diğer bir Rolex (Daytona) ya da Panarai var.
Quartz saatleri aksesuar olarak kullanıyorum. Ayrıca iş için kullandığım bir Swatch modelidir. Güzel GMT takip ediyor.