Tgm yazdı:Tag Heuer için gözlük markası mı saat markası mı valiz markası mı diye değerlendirme yapmak acımasızlık bence
Ürün yelpazesi çok çeşitli tamam ama markanın horoloji geçmişine bakıldığında autavia'lar, carreralar, monzalar görülecektir. O markası mı bu markası mı diye değerlendirmekten çok öte aslında ciddi, değerli ve tarihi efsanelerle dolu bir saat markasıdır. Mekanizma hatta daha özelde kronograf komplikasyonuna da ciddi katkıları olmuştur. Diğer hiç bir markanın üretemediği 1/100 ve hatta 1/1000 saniyeli mekanik kronografları ilk üreten Tag Heuer'dir.
Zaten bunun aksini söyleyen olmadı ki, gerçekten bazen yanlış bişi mi yazdım diye kendimi sorguluyorum.
Heuer, ikon modelleri ürettiğinde sadece saat üretiyordu. Bunun net olarak anlaşılmasında fayda var. Ayrıca, Tag'e kötü marka gibi bir şey demek haddime değil, sadece odağını saat dışına aktarmasını doğru bulmuyorum, bu benim görüşüm. Haksız da olabilirim, haklı da olabilirim. Bu öznel bir konu.
Daha önce Hellhound tarafından çok güzel ifade edildiği gibi in house olayına girilmeden direkt kompleks tourbillon olayına girmek biraz riskli bir karar olarak geliyor. Şu da ayrıca kontrol edilmeli, breguet'nin tourbillon'u ile seri üretim TH aynı mı? Bence değil.
Çok tafsilatlı olaya girmeyecek olsam da olay şöyle sanırım, üretim teknolojisindeki gelişmeler sonucunda terzi işi olan tourbillon'u konfeksiyon üretim biçimine getirdiler. Bunun başarılı olup olmayacağını da zaman gösterecek. Kanaatimce olumlu birşey beklemiyorum. Bunun nedeni de firmanın önceki inovatif girişimlerindeki başarısızlık, yeterli beşeri sermayenin (know how) olup olmadığı konusunda mevcut şüphe.
Ha, yeni bir tarz başlar ve tourbillon'u (tabiri caizse)kamuya açarlar, o zaman da hakkını veririm. Olayı fanboy seviyesine çekmemek lazım. Zevkle kullandığım ilk otomatik saatim Wan210 idi. Bence kendi türünde Sub'dan sonra ikincidir. İkondur. Sattığıma da pişmanım açıkçası
Sent from my E6633 using Tapatalk
“Some people feel the rain. Others just get wet.”
Bob Marley